Nefis Enginarlı Somon ve Parmak Patates Tarifi

Besin Değerleri: 593 kalori, 49 gram protein, 52 gram karbonhidrat, 21 gram yağ

Malzemeler (2 Porsiyon)

1 su bardağı %100 nar suyu

2 adet 170 gramlık somon fileto (derisini sıyırabilirsiniz)

225 g kalın şerit kesilmiş patates

2 misket limonu dilimi

1 küçük küp kesilmiş kırmızı soğan

75 g tane nar

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

250 g enginar içi

Hazırlanışı

Yavaş pişiriciye önce nar suyu ve yarım su bardağı suyu ekleyin. Karıştırıp yüksek ayarda 8-10 dakika pişirin. Ardından somon ve patatesleri ekleyerek en üste limon dilimlerini yerleştirin. Kapağı kapattıktan sonra somonun ortası mat renk alana dek 20-30 dakika pişirin. Bu sırada küçük bir kapta soğan, nar taneleri, yağ ve sirkeyi karıştırın. Üzerine taze çekilmiş karabiberi serpiştirin. Somon piştikten sonra patateslerle birlikte filetoları servis tabaklarına aktarın ve üzerlerine enginar kalplerini yerleştirin. Hazırladığınız sostan da dökerek servis edin.

Şef:

IFBB Pro Ligi’nde vücut geliştirici olan Carlo Flippone, Elite Lifestyle Cusine’in CEO’sudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*