Arjinin İle Yağ Yakın ve Dayanıklılığınızı Artırın

4

Yapılan son iki araştırma, her gün kullandığınız supplementlere neden arjinin eklemeniz gerektiğini açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Arjinin, hayvanlarda ve insanlarda daha fazla yağ yakımı sağlamaya yardımcı olan bir amino asittir. Arjinin kullanmak, ihtiyaç duyulan gıda miktarını azaltıp, metabolik hızı artırır ve beyaz yağ dokusunun (adipoz) büyümesini yavaşlatır.

Teksas A&M Üniversitesi’nden Jason McKnight ve arkadaşları yaptıkları araştırmalar sonucunda, arjinin desteklerinin hücre mitokondrisinin büyümesini sağladığını ve kahverengi yağ dokusunun aktivitesini hızlandırdığını görmüşlerdir. Kahverengi yağ dokusu, yüksek oranda termojenik etkiye sahiptir ve yağı depolamak yerine yakarak vücut ısısını yükseltir.

Reklam

Arjinin destekleri, vücudun yağ oranını düşürmekte, kas dokusunu artırmakta ve metabolik sağlığı iyileştirmekte son derece etkilidir ve sağlığa zararı olmayan ürünlerdir.

Arjinin aynı zamanda nitrik oksit (NO) üretimi için gerekli olan bir amino asittir. NO, kan akışının kontrolünü sağlamak açısından hayati öneme sahiptir. Exeter Üniversitesi’ndeki İngiliz araştırmacılar, antrenman sırasında 6 gr. L-Arginine kullanan deneklerin tansiyonlarının %7 oranında düştüğünü, NO seviyelerinin %100 ve dayanıklılıklarının %21 arttığını gördü. Arjinin, yüksek dayanıklılık gerektiren bir sporla uğraşan sporcuların, örneğin atletlerin mutlaka kullanması gereken bir supplementtir.

KULLANIM ÖNERİSİ: Bir dozu antrenmandan 30-45 dk. önce olmak üzere, günde 2-3 kez, 3-5 gr. arjinin alabilirsiniz.

Kaynak: FitnessRX

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

4 YORUMLAR

    • Hayır yoktur. Esansiyel aminoasitler olan BCAA’lar sadece lösin, izolösin ve valinden oluşur. Arjinin, vücudun doğal yollarla üretemediği yarı esansiyel bir amino asittir. Dolayısıyla, arjinin yönünden zengin besinler tüketerek ya da dışardan arjinin takviyesi alarak bu ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Bilce için bir yanıt yazın İptal

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz