Vücut Geliştirme Yarışma Pozları

0

Dünya çapındaki organizasyonlarda vücut geliştirme yarışmacılarının podyumda vermeleri istenen yedi adet poz vardır. Buna ek olarak vücut geliştirme yarışmacılarının “Most Muscular” denilen bir pozu da yapmaları istenebilmektedir. Şimdi gelin isterseniz bu vücut geliştirme yarışma pozlarını hep birlikte inceleyelim.

Jüriden tam puan almayı sağlayan vücut geliştirme pozları:

Reklam

1. FRONT LAT SPREAD

vucut-gelistirme-ve-yarisma-pozlari

Front lat spread vücut geliştirme yarışmasında vermeniz gereken ilk pozdur. Kanat kaslarınızı ön taraftan geniş bir şekilde göstermenizi sağlar. Buna ek olarak göğüs hacminizi, omuz genişliğinizi, önkol hacminizi, quadriceps hacminizi ve belirginliğini ve de kalf kaslarınızın gelişimini ön taraftan göstermenizi sağlar.

2. FRONT DOUBLE BICEPS

vucut-gelistirme-ve-yarisma-pozlari

Front double biceps pozu kol kas sisteminizi, özellikle de biceps hacminizi ve biceps tepe kasınızı göstermeniz içindir. Ayrıca önkol hacmi, ön kanat genişliği, quadriceps hacmi ve belirginliğini ve ön kalf kası sisteminizi değerlendirilmesi için jüri üyelerine göstermenizi sağlar.

3. SIDE CHEST

vucut-gelistirme-ve-yarisma-pozlari

Side Chest pozu her iki taraftan göğüs hacminizi ve kalınlığını göstermenize yarar. Hangi taraftan daha baskın olduğunuzu hissetmeye bağlı olarak sağ ya da sol taraftan bu pozu verebilirsiniz. Hangi tarafı seçerseniz seçin, vücudunuzu az miktarda bir tarafa ve sonra da diğer tarafa döndürmelisiniz. Bu şekilde hakemler göğüs kaslarınızı daha iyi değerlendirir. Göğüs kaslarınıza ek olarak omuz kasları, kol kasları, önkol kaslarınızı, uyluklarınızın belirginliği ve kalf kası gelişiminizi de yan taraftan gösterebilirsiniz.

4. REAR LAT SPREAD

vucut-gelistirme-ve-yarisma-pozlari

Rear lat spread pozu arka taraftan kanat kaslarınızın genişliğini, trapezius kaslarınızın kalınlığını, kol kaslarınızın hacmini, glute gelişiminizi ve belirginliğini, hamstring hacminizi ve ayrışmasını ve kalf kaslarınızı gösterir.

5. REAR DOUBLE BICEPS

vucut-gelistirme-ve-yarisma-pozlari

 

Rear double biceps pozu kol kaslarınızın hacmini ve ayrışmasını, özellikle de biceps kaslarınızın hacmini ve biceps başınızı, arka taraftan gösterir. Bu poz aynı zamanda sırt kaslarınızın belirginliğini ve kalınlığını da gösterir. Buna trapezius, infraspinatus, teres major, latissimus dorsi ve erector spinae’de dahildir. Rear double biceps pozu glute ve hamstring kaslarınızın gelişimini ve ayrışmasını ve kalf kaslarınızın hacmini de hakemlerin değerlendirmesine izin verir.

6. SIDE TRICEPS

vucut-gelistirme-ve-yarisma-pozlari

Side triceps pozu triceps kaslarınızı, özellikle de yan triceps başınızı, yan taraftan göstermenizi sağlar. Hangi tarafı seçerseniz seçin, tüm hakemleri triceps kaslarınızı iyi değerlendirmeleri için vücudunuzu bir tarafa ve sonra da diğer tarafa döndürmelisiniz. Bu poz aynı zamanda omuz ve göğüs hacminizi, önkol gelişiminizi, uyluk kaslarınızın ayrışmasını ve kalf kasınızın gelişimini yan taraftan değerlendirilmesine de yardımcı olur.

7. ABDOMINAL AND THIGH

vucut-gelistirme-ve-yarisma-pozlari

Abdominal and thigh pozu karın kaslarınızı, dış interkostalleri (kaburgalar arasındaki kaslar), serratus anterior ve quadriceps kaslarınızı gösterir. Buna ek olarak göğüs kası kalınlığını, önkol hacminizi, kanat kaslarınızın genişliğini ve kalf kaslarınızın hacmini ön taraftan görülmesini sağlar. Vücut geliştirme yarışmalarındaki sporcular bu pozun birkaç çeşidini yaparlar. Geleneksel abdominal and thigh pozunda eller baş üzerine konur ve karın kasları sıkılır.

Diğer bir versiyonda ise yarışmacılar oblique ve interkostal kaslarını göstermek için iki ya da tek ellerini baş üzerine yerleştirirler ve her iki yönden (ya da tek taraftan) sırasıyla karın kaslarını sıkarlar.

8. MOST MUSCULAR

vucut-gelistirme-ve-yarisma-pozlari

Most muscular vücut geliştirme yarışmalarında vermeniz gereken en son pozdur. Bu poz genel kas yapınızı ön taraftan göstermenizi sağlar. Buna üst trapezius kasları, omuz kasları, göğüs kasları, önkol kasları, karın kasları, quadriceps kasları ve kalf kaslarınızın hacim ve belirginliğini de dahildir. Bu pozun “crab” çeşidinde kollarınızı karın bölgenizin yanına getirirsiniz. Bir elinizi bir tarafınıza ve diğer elinizi karın bölgenize getirdiğiniz bir başka çeşidi de vardır.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz