Sıkı Bir Karın İçin Uygulamanız Gereken Egzersizler!

0

Önereceğimiz egzersizler, bütün vücudunuzu çalıştırmaya ve antrenman öncesi ısınmaya yönelik oldukları için bu egzersizleri ağırlık kaldırma çalışmanızdan önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Karın kaslarınızı güçlendiren 3 egzersiz 
Önereceğimiz egzersizler, bütün vücudunuzu çalıştırmaya ve antrenman öncesi ısınmaya yönelik oldukları için bu egzersizleri ağırlık kaldırma çalışmanızdan önce yapmanızı tavsiye ederiz. Böylelikle sırt kaslarınızı rahatlatmış ve karın bölgenizdeki obliques, hip flexors ve rectus abdominis kaslarınızı da güçlendirmiş olursunuz. Ayrıca bu egzersizler sayesinde kol ve bacaklarınızdaki kan akışını da hızlandırıp onları da sert bir antrenmana hazırlamış olacaksınız.

Reklam

Straight-arm rotation 
Sağ ayağınızın üstünde durun ve sağlık topunu önünüzde tutun ve kollarınızın düz olmasına dikkat edin. Sol dizinizi 90 derecelik açı yapacak şekilde kaldırın, baldırınız yere paralel olsun. Kollarınızı bükmeden, omuzlarınızı yüzünüz tamamen yana bakacak hale gelene kadar sağa döndürün. Sonra hareketi tam ters tarafa yani yüzünüz sol yanınıza bakacak şekle genele kadar tekrarlayın. İki bacakta da 10’ar tekrar yapın.

karin egzersizi 1

Single-leg squat
Sol ayağınızın üzerinde durun. Kollarınız düz bir şekilde, sağlık topunu sol omzunuzun üzerinde tutun. Kalça ve dizden yavaşça çömelmeye başlayın. Siz aşağı doğru indikçe sağlık topunu kollarınızı bükmeden sağ ayağınıza yaklaşacak şekilde indirin. Çömelme hareketi bittiğinde ve sağlık topu en aşağı noktaya indiğinde sağlık topunu hızlı bir hareket ile başlama noktasına geri götürün ve bu sırada ayağa kalkın. İki bacak için de on tekrar yapın.

karin egzersizi 2

Lunge lift 
Sağ diziniz yere değecek şekilde iki diziniz de 90 derecelik açı yapar şekilde durun. Kollarınızı bükmeden, sağlık topunu önünüzde ve yerde olsun. Hızla ayağa kalkın ve bu sırada topu kaldırabileceğiniz kadar yukarı kaldığın. Sağ diziniz yere paralel olana kadar yükselmeye devam edin. Bu şekilde 1 saniye durun ve başlama pozisyonuna geri dönün. Her iki bacak için de 10 tekrar yapın.

karin egzersizi 3

Kaynak: Menshealth

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz