Şeker Alışkanlığınızdan Kurtulmak İstiyor Ama Yerine Ne Koyacağınızı Bilmiyor musunuz?

0

Şekerden kurtulmak için taktiklerimizden faydalanın.

Yazan: Mark Barroso

Reklam

50 GRAM:

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından tavsiye edilen günlük şeker tüketim miktarı bu kadar. Neyse ki yapay ve doğal şeker alternatifleri şeker krizlerinde mücadele için yardıma hazır.

Precision Nutrition direktörü ve doktor olan Brian St. Pierre, “Tatlandırıcılar tüketildiğinde beyin bunu bir ödül olarak algılar” diyor. “Şekerli içecekleri yapay olarak tatlandırılmış ürünlerle değiştirenler genelde daha az şeker tüketmiş olur ve kilo verir.”

FDA, aspartam gibi yapay tatlandırıcıları “yüksek yoğunluklu”, sukralozu da gıda katkı maddesi olarak tanımlar. Bu türlerde sağlık problemleri oluşturabileceği fikri öne sürülmüş olsa da, bilimsel kanıtlar yan etkilerin çok olmadığını gösteriyor.

Eritritol ve ksilitol gibi şeker alkolleri, bitkilerden elde edilen şeker yerine alternatif sunan düşük kalorili karbonhidratlardır. Rafine stevia ve monk meyvesi özütü, genellikle güvenli kabul edilen doğal tatlandırıcılardır.

Eğer şeker tüketmekten kaçınmanın yollarını arıyorsanız, aşağıdaki tabloda yer alan seçenekleri deneyebilirsiniz.

Sıvı Tatlandırıcılar                            Kalori                                             Faydası

Bal                                                             1 yemek kaşığı 65 kalori             Öksürüğün bastırılmasında etkili olan bal, antienflamatuvar ve antimikrobiyal bileşenlere sahiptir.

Akçaağaç Şurubu                                 1 yemek kaşığı 52 kalori             En az 24 farklı antioksidan ve mineraller içerir.

Yacon Şurubu                                       1 yemek kaşığı 21 kalori             Faydalı bağırsak bakterilerini destekleyen ve pek çok sağlık faydası bulunan frukto- oligosakkarid (FDS) için iyi bir kaynaktır.

Şeker Kamışı Pekmezi                       1 yemek kaşığı 58 kalori              Hafif laksatif etkisinin rapor edilmesi yanında faydalı mineraller içerir.

Toz Tatlandırıcılar                            Kalori                                             Faydası

Stevia                                                                                  0                                    Şekerden yaklaşık 200 kat daha tatlı olan stevianın, düşük ya da orta dozlarda enflamasyonu azalttığı gösterildi.

Monk Meyvesi Özütü                                                     0                                    “Luo han guo” adıyla da bilinir ve mogrosid içeriği sayesinde şekerden 300 kat daha tatlıdır.

Hurma Şekeri                                                1 tatlı kaşığı 15 kalori                     Kuru hurmaların çok ince parçalanmasıyla elde edilir ve antioksidan bileşenler içerir.

Hindistan Cevizi                                           1 tatlı kaşığı 10 kalori                    Prebiyotik lif olan inulin içerir ve şekerle (58) karşılaştırıldığı zaman, hindistan cevizi şekerinin glisemik indeksi (35) daha düşüktür.

Biliyor muydunuz?

Stevia bitki özlüdür, şekerden daha tatlıdır, kalorisi yoktur ve unlu mamüller için kullanılabilir.

Kaynak: M&F 2016, Şubat

Şeker Tüketimini Kontrol Altına Alın Karın Bölgenizdeki Yağlanmayı Engelleyin

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz