Kulak Kiri Renginin Sağlığınızla İlgili Size Söyleyecekleri Var!

1

Kulak kiri dediğimiz ama doktorların kulak yağı diye bahsettiği salgıyı çoğu kişi pek sevmez. Dışarıdan görüntüsünün pek de hoş olmadığı kulak yağı rengi size vücudunuzla ilgili birtakım şeylerden bahsediyor olabilir.

Genelde duş sonrası temizlik rutinlerinden olan kulak temizliği sırasında artık daha dikkatli olmanızı öneririz. Çünkü kulak yağı, 8 farklı renge sahip olabiliyor. Her renk sağlığınızın durumuyla ilgili size farklı durumlardan bahseder. Aşağıda bu 8 rengin size neler söylemek istediklerine bakabilirsiniz.

Reklam

Gri Kulak Yağı

Kulak yağınız gri ya da griye yakın bir renkse bundan korkmanız gerekmiyor. Toz birikmesinden kaynaklanan bu durum özellikle şehir yaşantısına sahip kişilerde sık sık görülebiliyor.

Kırmızı Kulak Yağı

Kanlı bir kulak yağınız varsa bir sorun var demektir. Kulak kanalınızda bir zedelenme ya da kulak zarınızda delinme olmuş olabilir. Bunlar enfeksiyona ve ağrıya sebep olur. Bir doktora danışmanız gerekmektedir.

Kahverengi Kulak Yağı

Vücudunuz stresli olduğu dönemlerde kulak yağının rengi kahverengiye dönebilir. Bu gibi durumlarda biraz kendinize zaman ayırmanız ve sakinleyip stresinizi azaltmanız gerekir.

Siyah Kulak Yağı

Bir kere ya da ender bir şekilde bununla karşılaşıyorsanız korkmanız gereken bir şey yok. Ancak tekrarlıyor ve kaşınıyorsa kulağınızda mantar oluşumu ve enfeksiyon olabilir.

Beyaz Kulak Yağı

Beyaz renkte kulak kiri size birtakım vitamin ve mineral eksikliğini işaret eder. Özellikle demir ve bakır mikro besinleri vücudunuzda azalmış olabilir. Fasulye ve yulaf ezmesinin yanısıra takviyeler ve diğer sebzeler ile yeterli vitamin ve mineralleri almanız gerekir.

Sarı ve Kötü Kokulu Kulak Yağı

Orta kulak iltihabı olmuş olabileceğinizi gösteren durumdur. Bu renk ve kokunun yanında zaman zaman zonklamaya benzer sesler de duyuyorsanız kulak burun boğaz doktoruna gitmelisiniz.

Sıvı Kulak Yağı

Kulak sıvınız açık renklere yakın ve normalden daha sıvı geliyorsa iltihaplanma olmuş olabilir. Doktora gitmeniz gerekmektedir.

Kuru Kulak Yağı

Eğer kuru bir kulak yağına sahipseniz vücudunuzda yağ oranınız düşmüş olabilir. Ya da ikinci ihtimal cildinizi kurutan bir sebep olabilir. Bunun için cilt doktoruna da gidebilirsiniz.

Kaynak: Brightside
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

  1. Aslında bu çok önemli bir konu internette kulak çınlaması problemi yaşadığım içim şöyle bir araştırma yapayım dedim ve sadece tozlumikrofon.com , wikipedi ve değerli sitenizi buldum. Kulak kiri konusunda da renkte bir değişmenin bu denli etkili olacağını düşünmemiştim açıkcası.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz