Kişisel Antrenör İle Çalışmak İçin 7 Neden

0

Eğer fitness veya vücut geliştirme sporlarına yeni başladıysanız, motivasyon eksikliğiniz bulunuyor ve egzersiz hareketlerinin nasıl yapılması gerektiği konusunda endişeleriniz varsa bir eğitmenle çalışmak sizin için doğru bir seçim olacaktır.

1. Kafanız Allak Bullak mı?

Piyasada bulunan fitness rutinleri ve diyet planları kafanızda büyük soru işaretleri bırakabilir. Bir programı gerçek anlamda anlamıyorsanız, o programı uygulamak gerçekten de zor olacak, hatta sakatlanmanıza dahi yol açabilecektir.Bu yönde zorluk çekiyorsanız, bir kişisel antrenör (personal trainer) ile çalışmayı düşünebilirsiniz. İyi bir antrenör sizin, hedefinize çok daha çabuk ulaşmanızda kesinlikle belirleyici bir etken olacaktır.

Reklam

2. Gelişimin Durduğu An

Bir süredir çalışıyor ve sonuçlardan memnun değilseniz, bir kişisel antrenör (personal trainer) ile çalışmanız doğru seçim olacaktır. Bir antrenör adeta bir müfettiş gibi programınızı ve sizi inceler, gerekli düzeltmeleri yapar ve gelişiminizi hızlandırır.

3. Eğitmeninizin Bilgisinden Emin Değilseniz

İyi sonuç alamamanızın en büyük nedenlerinden biri yanlış ve kötü egzersiz programları uygulamaktır. Her gün düzenli olarak çalışabilirsiniz ancak size özel ve ‘doğru’ programı uygulamazsanız, istediğiniz gelişimi görmeniz zor olacaktır. Kişisel antrenör, sizi egzersizleri doğru yapmanız için eğitir. Fitness ve vücut geliştirmenin bir hayat tarzı olduğunu bir eğitmenle çalışarak çok daha kolay anlayabilir ve motive olursunuz.Özellikle de yeni başlayanların, spora mutlaka bir eğitmenle başlamaları önemlidir. Bu sayede yanlışlar baştan engellenmiş olur. Bazı ufak gözüken sakatlıkların geri dönüşü ne yazık ki yoktur (özellikle bel ve omuz sakatlıklarının). Bir egzersiz aletinin koltuğunu nasıl ayarlayacağınızdan emin değilseniz, bir eğitmenle çalışmanız gerektiğini bilmelisiniz.

4. Duelloya Davet

Spor yaptığınızda bir yere kadar zorlanırsınız. Vücudunuzu şaşırtmak, zorlamak gelişim açısından önemlidir. Bu sorunu gidermeniz kendi başınıza zor olacaktır. Birçok profesyonel sporcu bu nedenle kişisel bir antrenöre dönem dönem danışırlar. Bu sayede hem zaman kaybını önler hem de boş yere enerjinizi harcamamış olursunuz. Eğitmeniniz gelişmeniz için programınızda size uygun değişikler yapıp, ideal derecede zorlanmanızı ve bu sayede daha hızlı gelişmenizi sağlayabilir.

5. Sakatlanmalar ve Kişiye Özel Destek

Eğer sakatlıklarınız bulunuyor veya sağlık sorunlarınız var ise, doktorunuzla eğitmeninizin iş birliğiyle size uygun bir antrenman programı hazırlanabilinir. Bu sayede hem kendinizi diken üstünde hissetmezsiniz hem de riske girmemiş olursunuz. Özellikle sağlık sorununuz varsa eğitmeninizin, size uygun olan egzersiz hareketlerini, doktorunuza danışarak programınıza eklemesi gerekmektedir.

6. Kendi Başınıza Çalışmak İstiyor Olabilirsiniz

Kimileri, sürekli birinin gözetimi altında çalışmaktan keyif almayabilir. Böyle bir durumda, egzersizlerin ve diyetin nasıl uygulanacağı tam anlamı ile öğrenilene kadar kişisel antrenör tarafından eğitim alıp, sonrasında yalnız da çalışabilirsiniz.

7. Evde Antrenman Yapmak İstiyor Olabilirsiniz

Eve ne kadar fazla ekipman alırsanız alın, spor salonunun verdiği imkanları sağlayamazsınız. Ancak böyle bir durumda, egzersizlerin alternatiflerini derinlemesine kavramış bir kişisel antrenör size doğru yolu gösterebilir.Kişisel antrenör seçimi de son derece önemli bir konudur. Doğru düzgün eğitim almamış, belki de doping kullanarak hasbelkader dikkat çekecek bir fizik oluşturmuş, bilinçsiz eğitmenler sizlere ödeyeceğiniz paranın karşılığını veremezler. Bu gibi antrenörler ancak başınızda durup tekrarlarınızı sayar ve size taş devrinden kalma programları uygulatırlar.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz