Kahvaltıda Yumurta Yemenin Faydaları Nelerdir?

0

Kahvaltıda yumurta yemenin faydalı olduğunu herkes bilir! Evet, yumurta gerekli çünkü en kolay ulaşılabilir, pişirme süreci pratik ve oldukça kaliteli bir  protein kaynağı. Aynı zamanda günlük ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayacak vitamin ve minerallerce de zengin. İçerdiği protein miktarı ile de sporcuların vazgeçilmez besinlerinden biri.  Buraya kadar eminim bilmediğiniz bir şey söylemiyorum!

Kahvaltıda Yumurta ile Yapılan Yemekler Tükettiğinizde Vücudunuzda Neler Değişir?

vücut yaparken yumurta yiyin çünkü

Reklam

Günlük egzersizinizi yaptınız ve gece oldu, uykunuz geldi, yatağa geçip 8 saatlik uykunuzu tamamladınız. Evet, 8 saat! Çünkü yapılan araştırmalara göre 8 saatten az ya da 9 saatten fazla uyumak ömrü kısaltan faktörlerden biridir. Bu 8 saatlik uyku periyodunda da vücudumuz kendini onarıyor ve büyüme gelişiyor.

İşte tam da bu noktada bilinmesi gereken şu ki; kaslar antrenman esnasında değil, tam da uyku esnasında gelişiyor. Gece boyunca çalışan kaslarımızı sabah kaliteli bir proteinle yani yumurtayla besleyebiliriz.

Ortalama 60 kilogram olan ve spor yapan birini düşünürsek günlük alması gereken protein miktarı 60 x 1,5 yani 90 gramdır. 1 yumurtada ortalama 6 gram protein bulunur ve  2 yumurta yediğinizi farz edersek 12 gram protein cepte! Kahvaltı tabağınızı da bu proteinlerin sentezlenmesi için gerekli olan  kaliteli karbonhidratlar ile zenginleştirirseniz ne ala! Yumurta ile yapılan pratik ve bir o kadar da lezzetli tarifleri eminiz biliyorsunuz sabah telaşında unutmamanız için haydi listeleyelim!

En Hızlı Hazırlanan Kahvaltılık Yumurta Tarifleri

Çeşitli yumurta tarifleri ile kahvaltınızı zenginleştirmek sizin elinizde! Kahvaltılık yumurta tarifleri ile gece boyunca çalışan kaslarınızı sabah besleyebilirsiniz. İşte en iyi 3 yumurta tarifi:

1. Kahvaltılık Haşlanmış Yumurta Tarifi

jet hızıyla protein

Haşlanmış yumurta nasıl yapılır sorusunun cevabı çok basittir. Eğer kayısı kıvamlı bir yumurta haşlamak istiyorsanız, ilk önce yumurtanızı bir cezveye üstüne kadar gelecek soğuk su ve tuz ekleyerek koyun. Orta ateşe aldığınız yumurtanızın kaynamasının bekleyin. Su fokurdamaya başlayınca yumurtanız kaynamış demektir. İçinizden normal bir hızda 100’e kadar sayın ve kayısı kıvamında yumurtanızı ocaktan alın. Hiç bekletmeden suyu dökün ve cezveye soğuk su ekleyin. Bu işlemi yumurtanın kabuğu soğuyup elinize alacak ısıya gelinceye kadar sürdürün. Daha sonra tabağa alıp soyabilirsiniz. Tavsiye vermek gerekirse, haşlanmış yumurtanızı bir dilim rüşeym ekmeğinin üstüne alın ve patlatın. Magma gibi akan sarısı ve tam pişmiş beyazı ile yemeye doyamayacağınıza eminim.

[ls_content_block id=”6553″]

2. Tavada Patatesli Yumurta Tarifi

patatesli yumurta nasıl yapılır

“Tavada yumurta nasıl yapılır?” sorusunun en enfes cevabını veriyoruz. Sıkı durun! Patatesli yumurta tarifi iki muhteşem besinin muhteşem birlikteliğinden oluşuyor. Üstelik yapılışı da çok basit! Zeytinyağında patatesleri pişirin. Bunu yapmadan önce küçük küpler halinde doğramayı unutmayın. Küpler ne kadar küçük ve az miktarda olursa o kadar hızlı pişer. Patatesleri çok az yağ ile pişirmeye özen gösterin. Hatta önce mikrodalgada hiç yağsız 7 dakika yüksek ısıda pişirebilirsiniz. Patatesin zaten kendi suyu da olduğundan yapışmayan bir tavada bunu kolayca yapabilirsiniz. Patateslerin piştiğinden emin olmak için ayrı bir tabağa alıp deneyebilirsiniz. Tamamen piştiklerinden eminseniz, devam edelim! Yumurtalarınızı kırın oranları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.  Yumurtanız da piştiğinde üzerine kırmızı toz biber serperek servis edebilirsiniz. Kırmızı toz biber metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakıcı özelliktedir.

3. Lezzetli Yumurta Tariflerinden Çılbır

çılbır nasıl yapılır

Son tarifimiz ise çılbır! Değişik yumurta tarifleri arasında yer alan bu tarif sanıldığı gibi zor değildir. Püf noktalara dikkat ettikten sonra çılbır yapmak çok kolaydır! Öncelikle tencerede kaynattığınız suya bir iki damla sirke ekleyin. Daha sonra kaşık yardımı ile tencerede bir girdap oluşturun. Bu kısım geçekten eğlenceli! Yumurtaları artık kırabilirsiniz. Piştikleri zaman sudan alın tabağa servis edin. Yumurtaların üstüne yoğurt, pul biber ve nane ekleyerek son dokunuşları da tamamlayın!

Artık harika besin değerlerine sahip ve krallara layık bir sofrada yer alabilecek pratik yumurta tarifleri bildiğinize göre, sabah kalktığınızda 2 yumurta ile 12 gram proteini kolayca alabilirsiniz. Bundan sonra ise yumurta sizin, karar sizin  afiyetle!

burçin yıldız

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz