Wagyular, japonların genetik ön hazırlığa tabi tutarak yetiştirdikleri ve son derece yağlı sığırlar.
Japonya’da yetiştirildikleri bölgelere göre aldıkları isim değişiyor.
Yetiştirilmeleri döneminde gösterilen titizlik sayesinde japonlar biftek piyasasında bir numara durumundalar.
Wagyu sığırları günlerini masaj yaptırarak ve bira içerek geçiriyorlar.
Bu sayede olabildiğince yağlı ve sulu bifteklere sahip hayvanlara dönüşüyorlar. tabii ki en pahalı bifteklere de.
Aşçılar, kobe danasını masalarda bulunan özel bir ocak üzerinde pişirir.
Wagyuların japonya dışına çıkarılması yasaklanmıştır. en önemli özelliği marbling, yani et içindeki kas yağı dokusunun etin neredeyse yuzde 90’ını kapsamasıdır.
Gerçek kobe biftekleri elde edilmesi için sığırların mutlaka soy ağaçlarına bakılarak kesimhaneye girmesine izin verilir. Eti her ne kadar muteber olursa olsun, soy ağacı bulunmayan bir sığıra kobe bifteği damgası vurulmaz. bu etlerin atalarının 7 sülalesi bellidir.
Nasıl isviçre’de üretilen her saat swiss made logosu kullanamıyorsa, bu kobe biftekleri de bir dizi regulasyona tabi tutularak damgalanırlar.
Uçakla ülke dışına et satışı çok katı kotalara bağlıdır. bir nevi milli servet olarak görülen damızlık kobe sığırlarının çıkışı ise az önce dedim ya, kesinlikle yasaktır. Fii tarihinde abd’ye ve bazı ülkelere bir dönem kobe sığırı ihracatı yapılmış olsa da, aman ülke elden gidiyor denilerek bir süre sonra pasaportları iptal edilmiştir.
Kaynak: seyler.eksisozluk.com
Gece Yatmadan Karbonhidrat Tüketmek Kilo Aldırır mı? Bilim ne Söylüyor?