Glukozamin Ne İşe Yarar?

0

Eklem iltihabı önleyici bir madde olarak bilinen glukozamin, kıkırdak dokunun yenilenip üretilmesine yardımcı olurken eklemleri korur ve kuvvetlendirir. Vücudumuz belli bir miktar glukozamin üretebilse de glukozamini takviye olarak almak daha etkili olabilir.  Piyasada iki tür glukozamin ürünü bulunmaktadır. Eklem iltihabı tedavisinde kullanan versiyonu glukozamin sülfattır.

Glukozamin nedir?

Glukozaminin vücutta az miktarda da olsa üretildiği zaten biliniyordu – eklemlerde ve bağ dokularda çokça bulunan glukozamin, vücudun kıkırdağı onarması ve koruması için kullandığı bir tür moleküldür.

Reklam

Glukozamin ne işe yarar?

Glukozamin uzmanlarca eklem iltihabının tedavisinde kullanılan bir üründür ve eklem iltihabı hastalarının ağrılarında ciddi oranda azalma sağladığı gözlemlenmiştir.

Glukozamin:

  • Osteoartrit ve romatizma eklem iltihabı yüzünden diz, parmak ve eklemlerde meydana gelen ağrı, şişkinlik ve tutulmaları rahatlatır
  • Sırt ve boyun eklem iltihabının azaltılmasına yardımcı olur
  • Burkulmaların iyileşmesine yardımcı olabileceği gibi eklemleri sağlamlaştırarak sakatlanmaların önlenmesini destekler

 Glukozamin ayrıca:

70’den fazla ülkede eklem iltihabının tedavisinde kullanılmaktadır. İltihaplanma ve ağrıyı dindirerek diz, kalça, omurga ve ellerdeki eklem sakatlanmalarını iyileştirme etkisi gözlemlenmiştir.

 Glukozamin işe yarıyor mu?

  • Pekin Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan bir çalışmada, oseoartrit hastası 178 kişiye günde 1500 mg glukozamin sülfat verildi. Hastalığın belirtilerinin azaltılmasındaki etkisi, günde 1200 mg ibuprofen hastalarında görüldüğü kadar etkiliydi ve hastalar glukozamini daha iyi tolare edebildiler.
  • San Diegolu bilim adamları ise ameliyattan sonraki birkaç gün ağız yoluya glukozamin kullanmanın ameliyat kaynaklı izlerin ve komplikasyonlarının azaltılmasına yardımcı olabileceğini söylüyorlar.

Glukozamin nasıl kullanılır?

Eklem iltihabı ve diğer benzer rahatsızlıklarda tavsiye edilen dozaj günde üç defa 500 mg glukozamin sülfattır. Bu dozaj genel olarak herkesin kullanımı için güvenlidir ve çoğu kişide etkili olur. 100 kilodan ağır insanların daha yüksek bir dozaj kullanmaları gerekebilir. Doktorunuza başvurarak sizin için en uygun kullanım miktarı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Glukozamin nelerde bulunur?

Glukozamin en çok deniz kabuklularında bulunur. Karides, istiridye ve yengeç zengin glukozamin kaynaklarıdır.

Glukozaminin yan etkileri

Glukozamin, vücutta da üretilen bir madde olduğundan yan etkisi yoktur. Takviye olarak uzun süre kullanıldığında olası yan etkileri üzerine her hangi bir araştırma yoktur ancak glukozamin kullanan bazı hastalarda mide ekşimesi ve mide bulantısı olduğu gözlemlenmiştir.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz