Evde Kolayca Uygulayabileceğiniz Bel Egzersizleri

0
evde-yapabileceginiz-bel-egzersizleri

Bel egzersizleri özellikle bel fıtığı söz konusu ise ciddi önem taşıyor.

Doktorların çoğu bel fıtığı tedavisinde fizyoterapi ve bel fıtığı egzersizleri öneriyor. Özellikle omurlar arasında oluşan şiddetli sinir sıkışmaları fıtık hastalarının kabusudur. Bel ağrısı, yürümeyi ve dik durmayı zorlaştırır. Zaman zaman tutulup kalmanıza ve hareket edememenize bile sebep olur. İlerleyen aşamalarda bel fıtığı ameliyatı olmanız gerekebilir bile…

Reklam

Yüzme gibi tüm vücudu aynı anda çalıştıran kasları hem güçlendiren hem uzatan hem omurların ve kasların arasını açıp esneten sporlar bu gibi hastalıklarda oldukça faydalıdır. Ancak pilates gibi bölgesel çalışmalar da bel fıtığına ne iyi gelir sorusunun cevaplarından biridir. Birçok fizyoterapist pilates hareketlerini bel fıtığı hastalarına önermektedir.

Bel Fıtığı Egzersizleri Neye Yarar?

evde-yapabileceginiz-bel-egzersizleri

Bel fıtığı tedavisi için evde uygulayabileceğiniz bel fıtığı hareketleri sadece fıtık söz konusu olduğunda önemli değildir; bu hareketlerin birçok yerde faydasını görürüz.

Bu egzersizlerin sadece fıtık tedavisi için kullanılmadığını; diğer spor çalışmalarında bel esnekliğine bağlı hareket kabiliyetinizin artmasına, ağırlık kaldırma sırasında sakatlanmaların önüne geçilmesine, daha kolay kilo verilmesine ve tutulmaların önüne geçilmesine yardımcı olur. Bel fıtığı hastalığı söz konusu olduğunda ise ameliyatın ertelenmesine ve fıtığın ilerlemesinin engellenmesine destektir.

Yüzme bel fıtığı konusunda harika bir egzersiz olmasına rağmen her an kolayca yapabileceğimiz bir spor değildir. Bu sebeple evde çalışabileceğiniz bel egzersizleri büyük önem taşır.

Bel İnceltme İçin Bel Egzersizleri

Kilo verme konusunu ele aldığımızda ise hem kadınlar hem de erkekler bel bölgesi yağlanmalarından oldukça şikayetçidir. Ne zaman kilo vermek isteyen birini görseniz, size ilk olarak bel bölgesinden dert yanacaktır.

Bu bölge her zaman yağ birikimine açık olmuştur. Bu sebeple yağ yakımını tetiklemek için de evde bel inceltme hareketleri çalışabilirsiniz.

El bileğinizde ve çevresinde olan ağrılar hakkında bilgi almak için El Bileği Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? yazımızı linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir?

Aşağıda sizinle eğer fıtık başlangıcınız varsa tedavi sürecinize destek olabilecek; eğer ağırlık çalışıyorsanız bel bölgenizde meydana galabilecek sakatlıkların engellenmesine yardımcı olabilecek egzersizler paylaşacağız.

Bu egzersizlerin her birini her gün tekrar ederek güne başlamanızı öneririz. Bu sayede gün içerinde yapacağınız hareketlere de vücudunuzu ısıtmış ve hazırlamış olursunuz.

Bel Egzersizleri

1. Inclined Cycling Exercise

evde-yapabileceginiz-bel-egzersizleri

Yere uzanın, ellerinizi yanınızda yerde konumlandırın. Bel boşluğunuzu doldurun karnınız içeride kalçalarınız sıkı olsun. Tek bacağınız ilerideyken tekini 90 derece kendinize doğru çekin. Daha sonra iki bacağınızı zıt kullanarak bisiklet hareketine başlayın.

2. Yastık Sıkma

evde-yapabileceginiz-bel-egzersizleri

Yere uzanın. Ayaklarınızı dizlerinizden kırarak kalçanızın altına yaklaştırın. Dizlerinizin arasına bir yastık koyun. Bel boşluğunuzu doldurun pelvisiniz kasılı olsun. Hafifçe yastığı sıkıp bırakın.

3. Mekik

evde-yapabileceginiz-bel-egzersizleri

Yere uzanın. Bacaklarınızı kırıp kalça genişliğinizde açın. Bel boşluğunuzu doldurun pelviziniz kasılı olsun. Ellerinizi başınızın altına doğru yerleştirin. Karnınızdan kendinizi yukarı doğru kaldırıp geri indirin.

4. Plank

evde-yapabileceginiz-bel-egzersizleri

Yere yüzüstü uzanın. Ayak parmak uçlarınızı yere takıp kendinizi dirsekleriniz omuzlarınızın hizasında olacak şekilde havaya kaldırın. Kalçanız ve karnınız içeride, pelvis bölgeniz kasılı olmalı.

Ayak Bileği Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz