Daha İyi Bir Motivasyon İçin Gerekenler

0

İnsanların fitness hedeflerine bağlı kalamamasının en büyük nedeni motivasyon eksikliğidir. İnsanların motivasyonlarını kaybetmelerinin altında yatan neden günlük programlarında dengesizlikler olmasıdır ama bu türden sorunları çözmek zor değil. Tıpkı zayıf bir vücut bölgemizi güçlendirebileceğimiz gibi günlük program ile ilgili zayıf yanlarınızı da güçlendirebilirsiniz. Unutmayın, bir konuda ne kadar çok emek verirseniz o kadar çok karşılığını alırsınız. İlişkileriniz, aileniz ve hatta kaslarınız sizin en iyi halinizi yansıtmanızı sağlayan planlı bir günlük programın ürünüdür.

Başarısızlık Durumunda Ne Yapmalısınız?

motivasyon-basarisizlik

Başarısız olduğumuz bir konu aslında aynı zamanda kendimizi geliştirmek istediğimiz bir alandır. Bazen fitness yolculuğumuza neden başladığımızı unuturuz. Bu yolculuğa başladık çünkü kendimizi hem ruhen hem de fiziksel olarak daha iyi hissetmek istiyoruz. Ancak hepimizin bildiği gibi hayat mükemmel değildir ve bu yüzden dikkatimiz dağılır; sonuç olarak sadece güçlü olan vücut bölgelerimizi çalıştırır ya da aslında gerekli olmadığı halde güçlü olduğumuz bölgelerimize odaklanırız.

Reklam

Zayıf yönlerimizi geliştirmek istersek bile ne yapmamız gerektiğini bilemiyor olabiliriz. Ancak durum hiç de böyle olmak zorunda değil! Emin olun aile, fitness ve iş hayatımızda kendimizin daha iyi bir sürümünü ortaya çıkarmak mümkün.

Dengeyi Bulmak Neden Önemli?

Herkesin farklı günlük koşuşturmaları ve aile ilişkileri vardır. Ancak herkesin ortak noktası tektir; yaşantımızda dengeyi yakalamak. İşin özü bir öncelikler listesi hazırlamakta. Peki, bunu nasıl yapacağız?

Benim öncelikli hedefim benim için en çok öneme sahip şeylere zaman ayırmaktır. Şayet birden daha fazla önceliğiniz varsa sizi spor motivasyonlarınızdan uzaklaştırmadan zayıf yönlerinizi geliştirmenizi sağlayacak şekilde tasarlanmış bir günlük program hazırlamalısınız.

Motivasyon Yükseltmek İçin Planlamanın Önemi

motivasyon-yukselt

Sağlığınızı geliştirmek için egzersiz mi yapmak istiyorsunuz? Ya da kas kütlenizi artırıp daha iyi bir kardiyo performansı yakalamak istiyor olabilirsiniz. O zaman olumlu sonuçlar almanızı sağlayacak, sizi mutlu edecek ve devamlılık sağlayacak bir plan hazırlayın. Bu şekilde daha dengeli bir yaşam şekliniz olur ve antrenmanlarınıza da daha bağlı hale gelirsiniz. Gerçekten çok yoğun biriyseniz sakın antrenman yapmaya zaman bulamadığınızı söylemeyin! Haftada 3 gün 45 dakikalık seanslar bile sağlığınızı ve fitness düzeyinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. İyi görünmez ve hissetmezseniz çevreniz için mutlu bir insan olamazsınız.

Size mutluluğu getirecek iyi hazırlanmış bir plana uyarak hayatınızdaki dengeyi bulun. Bu şekilde fitness ve diğer hedefleriniz için spor motivasyonunu yükseltmek de kaçınılmaz olur.

Herkesin zayıf yönleri vardır; amaç tüm yönlerde ve fitness hedeflerimizde gelişmemize imkân tanıyan bir plan ve denge oluşturarak zayıf yönlerimizi geliştirmek.

Herkese fiziksel ve kişisel gelişimlerini açığa çıkaracak bol motivasyonlu bir ay diliyorum.

Yazar: Melih Çoloğlu

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz