Chase Savoie ile En İyi Göğüs Büyütme Hareketleri!

0

Vücut geliştirme dünyasının umut vaat eden isimlerinden Amerikalı IFBB Pro Lig erkekler fizik yarışmacısı Chase Savoie, kısa sürede kazandığı başarılarla adından söz ettiren bir sporcu… Bodybuilding ile ilgilenenlerin yakından takip ettiği Savoie, bir süre önce Muscle&Fitness takipçileriyle paylaştığı göğüs antrenmanıyla pek çok sporcunun radarına girerek göğüs büyütme hedefinde olanlar için ilham kaynağı haline geldi. Biz de Chase’in göğüs kaslarına odaklanan etkili ve büyüme garantili göğüs hareketlerinden oluşan antrenman programını bu yazımız ile sizlere taşıdık. Chase Savoie ile triceps, göğüs ve omuzlarınızı daha da büyütmeye hazır olun!

Chase Savoie ile Göğüs Vakti!

New Orleans’da doğmuşsanız salı günleri biraz daha özeldir. Şehirde büyük perhiz öncesi karnaval olur ama haftanın ikinci günü eğlencesi dendi mi Chase Savoie’nin aklında çok daha başka şeyler oluyor: daha iri göğüs, triceps ve omuz antrenmanı…

Reklam

2018 yılında Toronto Pro ikinciliği de dâhil üç yarışmada ilk beşe girmeyi başaran 28 yaşındaki erkekler fizik yarışmacısı Chase Savoie, salı günleri yaptığı üçlü antrenmanına göğüste FST-7 stili cable flye hareketinden süper setli omuz çalışmasına ve esaslı bir cilasına kadar bir dizi teknik katıyor. Bu programda ‘şişmanlayan’ tek şeyse kas göbekleri oluyor!

Göğüs Antrenmanında Yedinin Gücü

Chase bu antrenmanda ünlü pro antrenörü Hany Rambod’un FST-7 yönteminden öğeler katıyor. ‘Fasya esnetme çalışması’ genel olarak pump etkisi ve kas liflerinin hasar görmesi için yedi setlik son bir hareket içeriyor ve bu da toparlanma ve büyüme mekanizmasını uyarıyor. Chase, antrenmanını bir FST-7 hareketiyle bitirmek yerine  tek hareketle başlayıp 8-2 tekrarlı setler arasında yalnızca 20-30 saniye dinlenip nabzını yükseltiyor, göğsünü ve omuzlarını kanla dolduruyor ve sonraki zorlu çalışma için ısınmış oluyor.

Bant Desteği 

Chase machine press’e egzersiz bantları ekliyor. Kaldırma sırasında bant olabildiğince uzadığı için göğüs hareketlerindeki zorluk da artmış oluyor. Chase, arada çok az dinlenerek dip ve peck flye süper seti yapıyor. “Dip yaparken hareket aralığını kısarak gerilimi göğse bindiriyorum ve tam dirsek uzamasına izin vermeden hemen duruyorum” diyor. “Flye’ın süratini manipüle etmek için 2 saniyelik konsantrik hareket ile yavaş ve kontrollü negatif yapıyorum.”

Temponu Ayarla

İlk iki omuz hareketi oldukça standart aslında – benind-the-back press ve lateral raise ama arka omuzları hedefleyen son hareketi benzersiz bir şey. “İki kolla aynı anda bentover DB swing yapıyorum” diyor. “Sallama hareketi arka omuzlara alev veriyor.”

Göğüs Hareketlerinin Püf Noktası: Yavaşla, Hızlan!

Triceps kasları önce yaptığı hareketler sayesinde artık hazır olmuş oluyor ama Chase yine de antrenmanı üç hareketle tamamlamaya kararlı. V-bar pushdown sonrası eğimli sehpada skull crusher yapıyor ve EZ-barı başının arkasına indirirken esnemeyi tam hissediyor. “Dört saniyelik negatif yaptıktan sonra her tekrarda patlayıcı şekilde kaldırıyorum” diyor. “Aynı stili overhead rope extension cilasında da kullanıyorum.” Chase’in göğüs antrenmanının kilit noktalarından biri de yük yerine forma odaklanmak ve ağırlığı yavaşça indirmek.

Chase Savoie’in daha iri ve güçlü göğüslere sahip olmanızı sağlayacak antrenman programını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.


SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz