Asitli İçecekler Tüketmek Vücut Geliştirmeyi Olumsuz Etkiler Mi?

0

Hepimiz asitli ve şekerli içecekleri sık sık tüketiyoruz. Tüketmeyen insanların yüzdesinin çok çok az olduğunu kabul etmek gerekir. Haftada bir kez de olsa bunu yapıyoruz.

Asitli içecekler veya soğuk şekerli meşrubatları tüketmek, biz farkında olmadan bize zarar veriyor. Sebeplerini gelin birlikte inceleyelim.

Reklam

Asitli İçecekler Farketmeden Fazla Kalori Tükettirir

İçecek tüketirken ne kadar kalori aldığınızı farketmeyebilirsiniz. Çünkü bir bardak sonrasında ardı kesilmeyen bardaklar, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar ve çok fazla kalori aldığınızı hissettirmez.

Farkında olmazsınız ama 3 küçük bardakla bile saatlerce antrenman yapmayı gerektiren kaloriyi alırsınız.

Asitli İçecekler Kalitesiz Enerji Kaynağıdır

Image result for too tired in training

Günlük kalori ihtiyacınızı tükettiğiniz meşrubata göre ayarlasanız bile, beslenmenizin dengesi sarsılır. Çünkü besin değeri kalitesi düşük bir içecekler kalorilerinizi doldurmuş olursunuz. Günün kalanındaki enerji yönetiminiz sarsılır.

Enerji verimliliğini düşüren, çabucak tüketilen şekerin verdiği enerji çok işinize yaramaz. Toz bulutu olur gider. Enerjiyi daha efektif kaynaklardan almanızı öneririz.

Asitli İçecekler Katkı Maddesi İçerir

Image result for içecek katkı maddesi

İçerdiği katkı maddeleri itibarıyla spor yapanlar için pek sağlıklı olmayan asitli içecekler, son alternatifiniz olmalıdır. Daha iyi bir alternatif olan su, her zaman seçenekler arasındadır.

Asitli içecekler yerine suya yöneldiğinizde çok daha sağlıklı bir seçim yapmış olursunuz.

Asitli İçecekleri Kestiğiniz An Kilo Verebilirsiniz

Image result for extreme fat loss

Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız, elinizden geleni yaptığınız halde olmuyorsa asitli içecekleri hayatınızdan çıkarmayı deneyin.

İlk başlıkta belirttiğimiz gibi çok fazla kalori aldığınızın farkına böyle varabilirsiniz. Bol miktarda asitli ve şekerli içecek tüketen kişiler yalnızca bu içecekleri keserek spor yaptıklarında çok etkili bir kilo verme grafiği sergiliyorlar.

Kalorisiz Asitli İçeceklere Ara Sıra Şans Verebilirsiniz

Image result for içecek katkı maddesi

Kısmen sağlıklı olan, yine de sağlık açısından çok önermediğimiz bu tip içeceklerin az kalorili versiyonlarını ara sıra canınız çektiğinde tüketebilirsiniz. Bu sayede hem ağız tadınız tatmin olur, hem de fazladan gereksiz kalorileri vücudunuza sokmamış olursunuz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz