Acemi Antrenörlük

0

Profesyonel programları acemiler üzerinde deneyenlere “acemi antrenör” denir.

Ahmet EnunluYaklaşık olarak 15 spor kulübü çalıştırdım ve 25 yıl bu sporda deneyim sahibiyim. Vücut geliştirme gerçekten çok bilgi gerektiren bir spordur. Bu sporda sporcular ve antrenörler birbiri ile karıştırılmamalıdır. Türkiye genelinde bu işi en iyi bilen hoca ilk vücut geliştirme salonu olan Tagar’ın sahibi yunanlı Yorgo idi. Ahmet Enünlü, Yılmaz Dinkçi gibi en iyi hocaları o yetiştirmiştir.

Reklam

Bugün tüm Türkiye’deki Body Building’in temelini bu üç hoca oluşturmaktadır. Eğer Türkiye’de başarılı bir vücutçu olunmak isteniyorsa bu üç hocamızın çizgisinden çıkılmamalıdır.

Ahmet EnünlüMr. Olimpia ile Türkiye birbiri ile karıştırılmamalıdır. Mr. Olimpia vücutçusunun hocaları steroid kullanım hocalarıdır ve programları da ona göre düzenlenmiştir. Onların masrafları TL bazında aylık 10.000 TL’dir. Türkiye’deki vücutçu daha kendine 500 TL bile harcayamazken onların programını kullanmak da çok saçmadır.

Yani arkadaşlar kendimizi kandırmayalım ve realiteye bakalım. Psikolojimizi bozmayalım ve sevdiklerimizi de ileride üzmeyelim.

Hepimiz isteriz 140 kg’lık bir kas yığını olmayı fakat bunun masrafları çok ağırdır, önce bu gerçeği görelim. Türkiye şartlarında 90 kg aşılmamalıdır, boyunuz kaç olursa olsun. Bu standartı aşmak istiyorsanız önce maddi imkanlarınızı bir gözden geçiriniz.

Yazar: Herkül34

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz