Okudukça Şaşıracağınız Bir Yazı: Dövme Yaptırdıktan Sonra Spor Yapmanın Etkileri

0

Pek çok spor tutkunu, aynı zamanda dövme tutkunu. Bu nedenle dövmenin yapım aşaması sonrasındaki iyileşme sürecinde antrenman yapılıp yapılamayacağı merak edilen konulardan biri.

Dövme, deri üzerinde “cerrahi” bir operasyondur diyebiliriz. Bu nedenle ilk haftalardaki kremleme ve bakım aşaması dışında yaranın iyileşme süreci de oldukça önemlidir.

Reklam

İlk Haftalardaki Bakım Yeterli Değil Mi?

Genellikle dövmenin yapımı bittikten sonra ilk haftalarda güneşten koruyarak sürülen bir kaç krem ile bakım gerçekleştirilir. Bu aşamadan sonra dövmenin bakımının bittiği, yanlış bir algıdır. Dövmenin bakımı ömür boyu olarak düşünülmelidir. Bu nedenle dövmenin kremle bakım döneminde iyileşmesi sonrası dövmeyi boşvermek yanlıştır.

Elbette en kritik dönem dövme yarasının taze olduğu dönemdir. Ancak bu dönemi atlattıktan sonra da dövmeye iyi bakmak gerekir. Yaranın taze olduğu dönemde çok fazla hareket etmek ve terlemek oldukça riskli olduğu için, bu dönemde spor yapmak pek tavsiye edilen bir durum değildir.

O Halde Dövme Yaptırdıktan Sonra Spor Yapamaz Mıyız?

Bu soruya net bir cevap vermek doğru olmayacaktır. Burada tercihler devreye girer. Dwayne “the Rock” Johnson gibi spor hayatının merkezinde olan biriyseniz tabii ki spor yapmaya devam edeceksiniz. Spor sizin için bir tutkuyken, dövme de bir tutku olabilir. Bu nedenle bu tercihinize kalmış bir durumdur. Ancak spor yapan kişilerde dövmenin formunu kaybetmesinin sıkça rastlanan bir durum olduğunu belirtmekte fayda var.

Yalnızca fazla hareket etme, terleme gibi durumlarda dövmenin olabileceği en iyi formda kalma ihtimali azalacaktır. Dövmenin nasıl bir formda olduğu sizin için spordan daha önemli ise en azından yoğun ve hareketli antrenmanlardan uzak durmanızı önerebiliriz.

Dövme Yaptırdıktan Sonra Kas Yapmak Dövmeyi Bozar Mı?

Çok ekstrem bir gelişim sağlamadığınız takdirde, dövmenin şeklinin bozulması olağan değildir. Kol kaslarını ele alalım. 35 cm ölçüsü olan bir kolun 40-42 cm civarına çıkması dövmeyi çok da etkilemez. Bu gelişim de yıllar alan bir gelişimdir.

Hiç antrenman yapmamış bir vücuda sahipken, bu vücutta da dövmeler bulunuyorken aniden profesyonel vücut geliştirici olma kararı alırsanız vücudunuz çok üst düzey bir gelişim yaşayacağı için dövme bozulabilir.

Sonuç

Spor bir tutkudur. Dövme de aynı şekilde. Eğer spor bırakamayacağınız bir parçanız ise dövmenin formundan fedakarlıkta bulunacağınızın bilincinde olarak spor yapabilirsiniz. Eğer dövme tutkunuz çok baskınsa ve spor hayatınızda fazlaca yer kaplamıyorsa, sağlık amacıyla yapacağınız az yoğunluklu ve kısa süreli antrenmanlar haricinde çok yoğun ve hareketli antrenmanları önermiyoruz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz