Protein Tozu Nasıl Kullanılmalı?

0

Hangi marka protein tozu kullanırsanız kullanın, yanlış zamanda kullanırsanız, alabileceğiniz en iyi etkiden yoksun olursunuz. Yanlış zamanda protein tozu tüketmek yerine, protein shakerinizi çöpe dahi atabilirsiniz!
Protein tozu nasıl kullanılır, Protein tozu hangi zamanlarda kullanılmalı. Protein tozları hakkında birçok sorunun cevabını bu makalede bulabileceksiniz.

Kaç ölçek protein tozu ne zaman alınmalı? Protein tozu sütle mi suyla mı içilmeli? Whey protein tozu mu yoksa Kazein protein tozu mu kullanılmalı? Günde kaç defa ve hangi zamanlarda protein tozu kullanmalıyım, diyorsanız bu makaleyi hemen okumaya başlayın.

Reklam

Müşterilerimize hazırlamış olduğumuz listede, ne zaman, neden ve kullanım zamanına göre etkisinden bahsedeceğiz:

Not: Burada belirtilenler sırasıyla en önemli zamanlardır.

Antremandan hemen sonra:

Protein tozunu günde sadece bir kez tüketiyorsaniz, bu zaman sizin icin en önemli zamandir. Antremandan hemen sonra, vücudunuz yenilenmek ve kendine gelmek icin her hangi bir hammaddeye ihtiyac duyar. Eger ki vudunuza gıda olarak bunları sağlamazsanız, katabolik duruma geçersiniz. Yanı kısacası vücudunuz kendine gelmek adına, kas inşası yerine bir düşüş olur. Bu da anlayacağınız gibi bir vücutçu için zarar vericidir.

Antremandan hemen sonra, 25- 30 gram arası protein tüketerek bu zarardan kaçınabilirsiniz.

Antremandan bir saat sonra
Antremandan ortalama 1 saat sonra, vücudunuz sakınleşip normal hale gelmiştir. Bu süreçten sonra tekrardan vucudunuz büyümeye müsaittir. Antremandan hemen sonra tüketmiş olduğunuz protein tozu metobolize edilmiştir ve vücüdunuz daha fazlasını ister. Bu sürede kullanacağınız protein tozu, vücudunuzun tamirini hızlandıracaktır.

Bu süreçtede 25-30 gram protein tozu tüketmenizi tavsiye ederiz.

Sabah vaktı ilk iş
Uyandıktan hemen sonra veya bir kaşık protein tozunu elinize alabileceğinizden hemen sonra.Vücudunuz ortalama 8 saatlık bir süre aç kaldı ve her hangi bır gıda tüketemedi. Vücudunuzu besleyin!

Protein tozu normal gıdadan vücudumuz tarafından çok daha çabuk sindirilir ve bu sayede vücudunuz daha hızlı beslenmış olur.

Bu protein aşısı metobolızmanızı hızlandırır kı buda yağ yakımında size yardımcı olur. Beraberinde tabi ki güzel bir kahvaltı yapınız. Sporculara özel yemek tarifleri kıtabımızda güzel örnekler bulunmakta.

Akşam en son işiniz
Vücudunuzu gece boyunca koruyun. Bunun için güzel bir kombinasyon whey protein ve su bardağıyla süt karışımıdır.

Whey hızlı sindirilen bir proteindir, süt proteini (casein), casein ise yavaş sindirimli bir proteindir. Gece boyunca yavaş sindirimli bir protein tozu uzun süre olduğundan dolayı daha uygundur. İkisini karıştırarak güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Ürünlerimiz arasından CytoSport Complete Casein adlı ürünü yatmadan önce için uygun bir protein tozudur.

Öğünler arasında

Uzun zaman zarfı varsa, protein tozu kullanmanız mantıklı olacaktır. Bu sayede gün boyunca vücudunuzu proteınle beslemiş olursunuz. Bu sayede kas düşüşü yerine kas artışı elde etmiş olursunuz.

Öğünler içinde
Öğünler içinde protein tozu tüketerek öğününüzdeki protein miktarini artırmış olursunuz.
Protein içeriği az olan öğünlerde supplement olarak protein tozu tüketmelisiniz.

Neksus Gıda Ticaret

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz