Bağırsak Sağlığınızı Koruduğunuza Emin misiniz?

0

Bağırsak sağlığınızı korumak, bağışıklık sisteminizi korumak ve daha kolay antrenman yapabilmek demek!

Özellikle hastalık dönemlerinde kullandığınız yoğun antibiyotikler sonrası bağırsak sağlığınızı dengede tutacak şekilde besleniyor musnuz? Bizce bu çok fazla atlanan ama bir o kadar da önemli bir konu. Eğer kış döneminde böyle bir tedavi geçirdiysenin yararlı bakterileri kaybetmiş olabilirsiniz.

Reklam

Bağırsak sağlığınızı, beslenmenizde yapacağınız ufak değişiklikler ile koruyabilirsiniz. Aşağıda M&F uzmanlarına gelen bağırsak sağlığınızı nasıl koruyabileceğinizi açıklayan bir soru cevap ikilisini sizinle paylaşıyoruz.

Soru: Bağırsaklara “faydalı olan” bakterileri nasıl koruyabilirim?

Cevap:

Mikrobiyomunuz, yani bağırsaklarınızdaki bakteriler, zihinsel sağlıktan metabolizmaya, bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar her şeyi etkiler. Bu “canlıları” sağlıklı tutabilmek için canlı kültür yoğurt, kefir, sauerkraut (Alman usulü turşu) ve kimçi (Kore usulü turşu) gibi doğal olarak fermente edilmiş (mayalanmış) gıdalar tüketin çünkü bu gıdalarda daha çok faydalı bakteri vardır.  Bu bakterilerin sağlıklı şekilde korunması için de kuşkonmaz, soğan, sarımsak ve pırasa gibi prebiyotik açıdan zengin olan yiyecekler yiyin.

Bağısaklarınızı koruyan probiyotikler hakkında daha detaylı bilgi için Probiyotik Nedir, Ne İşe Yarar? makalesini okuyabilirsiniz.

Jim White, R.D., A.C.S.M.

Beslenme ve Diyetetik Akademisi sözcüsü.

Kaynak: M&F 2017, Nisan

Öğrendiğiniz Anda Bardak Bardak Süt İçmenizi Sağlayacak 10 Bilimsel Bilgi

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz