Tavuk ızgara ve kalamata zeytini, Ezine peyniri, domates ve nanenin mükemmel birlikteliği. Bu tarif hem protein zengini hem de besleyici ve üstelik çok lezzetli.
Malzemeler (4 kişilik)
- 225 gram kinoa
- 25 gram tereyağı
- 1 adet tohumları çıkarılmış ve doğranmış acı biber
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 400 gram küçük şeritlere ayrılmış tavuk fileto
- 1½ yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 300 gram doğranmış domates
- Bir avuç çekirdekleri çıkarılmış siyah kalamata zeytini
- 1 adet dilimlenmiş kırmızı soğan
- 100 gram dilimlenmiş az yağlı Ezine peyniri
- Küçük bir demet nane yaprağı
- ½ limon suyu ve rendesi
Hazırlanışı
- Paketteki talimatlara göre kinoanızı pişirin, sonra soğuk sudan geçirin ve tamamen süzün.
- Tereyağını, acı biberi ve sarımsağı karıştırarak macun kıvamına getirin. Tavuk filetoları 2 çay kaşığı zeytinyağı ve çeşniyle karıştırın. Tavuk filetoları sıcak bir tavaya alın ve her bir tarafını 3-4 dakika ya da tamamen kızarıncaya kadar pişirin. Tavuk filetoları bir tabağa alın, üzerine baharatlı tereyağını serpiştirin ve erimesi için bir kenarda bekletin.
- Sonraki aşamada domatesleri, zeytinleri, soğanı, Ezine peynirini ve naneyi bir kâseye dökün. İçine pişmiş kinoayı aktarın. Geriye kalan zeytinyağını, limon suyunu ve rendesini katıp karıştırın. Baharatla zenginleştirin. Tavuk filetoların üzerine yağlı tavuk suyunu serpiştirerek servis edin.
Servis Başına Besin Değerleri
- 473 kalori
- 20 gram yağ
- 8 gram doymuş yağ
- 35 gram karbonhidrat
- 8 gram şeker
- 2 gram lif
- 37 gram protein
- 1.4 gram tuz