Kilo Vermek İçin Vücudunuzu Kapatıp Açın!

0

Vücut Sıfırlama Diyeti, çeşitli ünlüler tarafından da uygulanan 15 günlük popüler bir yeme alışkanlığıdır. Bu yöntemin metabolizmayı hızlandırmanın ve hızlı kilo vermenin kolay ve sağlıklı bir yolu olduğunu öne sürülür. Son zamanların en merak edilen diyetini, bu yazımızda artıları ve eksileriyle sizler için inceledik!

Vücut Sıfırlama Diyeti Nedir?

1-ayda-10-kilo-almak

Reklam

Vücut Sıfırlama Diyeti, egzersiz fizyolojisi ve beslenme biliminde tecrübeli eğitmenlerden biri olan Harley Pasternak tarafından oluşturuldu. Vücut Sıfırlama Diyeti, düşük kalorili yemeklerle beraber, 15 gün boyunca hafif egzersizle hızlı kilo vermenize imkan sunar.

Tükettiğiniz yiyeceklerin tam kalori sayımı seçtiğiniz tariflere bağlı olarak değişse de, smoothie başına ortalama 300 kalori, atıştırmalık başına 150-200 kalori ve yemek başına 360 kalori tüketmeye çalışmalısınız. Bu günde yaklaşık 1.200-1.400 kalori demektir ve bu miktarı aşmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca dengeli beslenmenizin yanında, kalori yakmanızı sağlayacak ağırlık antrenmanları ve 5-10 dakikalık direnç antrenmanları önerilir.

Vücut Sıfırlama Diyeti Nasıl Uygulanır?

Vücut Sıfırlama Diyeti her biri 5 gün süren üç aşamaya ayrılmıştır. Her aşamanın kendi diyet modeli ve egzersiz rutini vardır.

İşte bu üç aşamaya genel bir bakış:

Aşama 1: Kahvaltı, öğle ve akşamları yediğiniz yemekleri smoothieler ile değiştirin ve günde 2 kez atıştırmalık tüketin. Fiziksel aktivite için, her gün en az 10.000 adım atın.
Aşama 2: Yalnızca 2 öğünüzü smoothieler ile değiştirin, 1 kez katı besinlerle beslenin ve günde 2 kez atıştırmalık tüketin. Fiziksel aktivite için, günde 10.000 adım atın ve 3 günde 4 farklı egzersizle 5 dakikalık direnç antrenmanları uygulayın.
Aşama 3: 1 öğününüzü bir smoothie ile değiştirin ve 2 öğününüzde düşük kalorili besinlerle beslenmeye dikkat edin. Bunun yanında 2 kez atışmalık yediğinizden emin olun. Fiziksel aktivite için, 10.000 adım atın ve her gün 4 farklı egzersiz yaparak 5 dakikalık direnç antrenmanınızı tamamlayın.

Diyetin uygulanması gereken standart 15 gününden sonra, Aşama 3’te özetlenen rutini, haftada iki kez istediğiniz herhangi bir şeyi yiyip içmenize izin verdiğiniz bir günü de ekleyerek uygulamaya devam edin. Bunun sebebi ise, sürekli olarak en sevdiğiniz yiyeceklerden mahrum kalmanızın aşırı yemeye yol açabilme ihtimalidir.

İlk 15 günün ardından bu diyetin resmi bir sonu yoktur. Pasternak’a göre, ilk 15 günde oluşturduğunuz rutin ve alışkanlıkların ömür boyu takip edilmesi gerekir.

Sıfırla Diyeti Kilo Vermenize Yardımcı Olur

1-ayda-10-kilo-vermek

Vücut Sıfırlama Diyeti kısa vadede kilo kaybı için oldukça etkilidir. Sonuçta, aldığınızdan daha fazla kalori yaktığınızda kilo kaybı meydana gelir. Bu rutin düşük kalorili smoothieler, atıştırmalıklar ve yemeklerden oluştuğu için, muhtemelen vücudunuzu kalori açığına sokacaktır. Rutininizdeki egzersizler de kalori yakmanıza yardımcı olur.

Uyguladığınız bu diyetle günde yaklaşık 1.200-1.400 kalori almış olursunuz. Bu, yetişkinlerin kilolarını koruması için önerilen standart 2.000 kalorinin çok altındadır. Bunun yanına yaş, ağırlık, boy ve cinsiyet gibi çeşitli faktörlerin kilo kaybını etkileyen faktörler olduğunu unutmamak gerekir.

Başlangıçta Sizi Motive Eder

15 gün nispeten kısa bir süre olmasına rağmen, bu süre boyunca verdiğiniz her kilo bu diyete bağlı kalmanız için sizi motive etmiş olur. Bunun nedeni, başlangıçtaki hızlı kilo kaybınızın diyeti doğru uyguluyor oluşunuzla bağlantılı olmasıdır. Tersi bir durum olarak, başlangıçtaki düşük ​​kilo kaybı, kilo verme çabanızdan vazgeçmenize sebep olabilir. Araştırmacılar, bu tutarsızlığın motivasyondan kaynaklanabileceğini öne sürerler. Basitçe söylemek gerekirse, anında sonuç alan insanlar, işe yaradığına inandıkları için programa devam etmek için motive olmuş olurlar.

Besin Açısından Zengin Gıdalar İçerir

sporcular-icin-diyet-listesi

Vücut Sıfırlama Diyeti meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, fındık, baklagiller, yağsız proteinler ve az yağlı süt ürünleri gibi besleyici gıdalar içerir. Bu gıdalar herhangi bir beslenme rutini için oldukça önemlidir, çünkü bir dizi temel vitamin ve mineral içerirler. Bu diyette tükettiğiniz, smoothieler, atıştırmalıklar ve katı yemekler bu gıdalardan elde edebileceğiniz liflerle doludur.

Bu diyette tüketilen tüm öğünler, minimum işlenmiş gıdalarla oluşturulur ve protein, lif ve sağlıklı yağlardan meydana gelir.

Salatalar: doğranmış sebzeler, meyveler, fındıklar ve baklagiller veya tavuk gibi yağsız proteinlerle süslenmiş yeşilliklerle yaptığınız salatanızı hafif bir zeytinyağı ekleyerek tüketebilirsiniz.
Sandviçler: tam tahıllı ekmek, şarküteriden aldığınız işlenmemiş et, sebzeler ve peynirlerle oldukça faydalı sandviçler yapabilirsiniz.
Çorbalar: Sebzeler, baharatlar, baklagiller ve tavuk göğsü gibi yağsız protein ile yapabileceğiniz çorbalarınızı yanında az miktarda tam tahıllı ekmek ile yiyebilirsiniz.
Kızartmalar: tavuk göğsü veya karides gibi yağsız ve protein açısından zengin besinleri, yanında sebzeler ve esmer pirinç veya soba eriştesi koyarak tüketebilirsiniz.
Ek olarak, su, koyu kahve ve şekersiz çay gibi kalorisiz içecekleri de diyetiniz boyunca tüketebilirsiniz.

Kaçınılması Gereken Yiyecekler

Vücut Sıfırlama Diyeti belirli bir yemek planına bağlı kalmanızı gerektirdiği için bunlar dışında herhangi bir gıda tüketmeniz sizde olumlu sonuçlar doğurmayacaktır.

Diyetin ilk 15 günü boyunca kaçınmanız gereken gıdalar şunlardır:

  • Tam yağlı süt, yoğurt ve peynir
  • Yüksek oranda işlenmiş veya kızartılmış yiyecekler
  • Beyaz ekmekler, makarnalar ve diğer rafine tahıllar
  • Gazlı ve diğer şekerli içecekler
  • Alkol

Tam yağlı süt ürünleri ve işlenmiş gıdaların tüketilmemesinin sebebi doymuş yağlar açısından yüksek olmalarıdır. Rafine edilmiş tahılların bu diyette tüketilmemesinin sebebi ise glisemik indekste üst sıralarda yer alırlar ve bu da kan şekerinizin hızlı bir şekilde yükselmenize sebep olur. Ayrıca kalorisi yüksek olduğu için alkole ilk 15 gün boyunca izin verilmez.

Yağ yakımınıza yardımcı olacak takviyeler için tıklayın…

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz