Kas Yapmak İçin Ne Yapılmalı ?

0

Soru: Çok çalışıyorum ve gerçekten kaslanmak istiyorum. Kas yapmak için ne almalıyım? Güç barlarını önerir misiniz?

Cevap: Eğer çok çalışıyorsan çok fazla kalori kullanıyorsun ve hızlı alınmış enerji bunun biraz daha hızlı olmasını sağlayabilir. Ancak, güç barlarındaki enerjinin çoğu şekerden gelir. Genel olarak sporcuların güçlenmesine yardım eden marketlerdeki barları önermem.

Aslında kas yapmak iyi yapılandırılmış bir rutin gerektirir ki bu da kaslara doğru miktarda toğru zamanlarda, doğru günlerde ve yeterli dinlenme (ki bu tam olarak kasların yapıldığı zamandır – uyku zamanı) ile ve yapısal girdiler için doğru miktarda protein ile stres veren bir rejim içerir.

Reklam

Ortalama bir insan hatta ortalama bir haftasonu sporcusunun, ciddi bir sporcunun, stresin içerdiği insulin nedeniyle, yüksek seviyeli antrenman için kullandığı şeker miktarını asla vermeyeceğim. Yüksek düzeyde vücut geliştirme için Michael Colgan’ın kitabını, Optimum Sports Nutrition’ı (Advanced Research Pres, 1993) öneririm. Kitap mükemmel değil ama şu anda uygun olanların en iyisi ve büyüleyici birtakım bilgiler içeriyor.

Vücut geliştirenler için şu anda en uygun destekleyici kreatindir ve işe yarar. Normalde birkaç gramlık geniş dozlar olarak birkaç hafta boyunca günlük oalrak verilir. Sonra da geçim dozuna azaltılır ancak araştırmalar bu kadar yüksek bir dozun gerekli olmadığını göstermiştir. Anabolik olmaya steroid ile ilgili en güncel bilgiler için All Natural Muscular Development dergisini düşünün.

Diğer popüler maddeler L-karnitin ve kromu kapsar. Karnitin pahalıdır ama aynı zamanda vücuda nihai enerjiyi –vücuttaki üretim basamağı – dağıtan, yağları kan dolaşımıyla hücrelerin mitokondriyasına (ki bunlar enerji fabrikalarıdır) taşıyan tek maddedir. Vücut kendi L-karnitinini üretir ama vüct geliştirenler kaslarının gerçekten yüksek miktardaki talepleri için yeterli miktarda üretmediklerini düşünürler.

Krom pahalı değildir ama iyi bir maddedir. Basit karbonhidratların emilmesi nedeniyle ortaya çıkan kan şekerindeki dalgalanmalarla başa çıkmaya yarar. Bu daha iyi bir yeni kas oluşumuna izin verir gibidir (yine, iyi bir rutininiz olduğunu var sayıyorum). Her ne kadar  ben özel olarak vücut geliştirme işinde olmasam da öyle yapanların bunu ilaç kullanmadan nasıl yapacakları konusunda iyi eğitimli olduğuna dikkat ettim.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz