Glutamine Nasıl Kullanılır?

0

Bu makalede kişiye özel Glutamine kullanımı, Glutamine’in faydaları, neden glutamine kullanılması gerektiği ve en önemlisi en ideal Glutamine kullanımınım ne yönde olması gerektiği hakkında bilgi edinebileceksiniz.
Ne kadar glutamine kullanılmalı?

Glutamine sporcu gıda ürünleri sıralamalarında en çok satılan ürünlerde 3. sırada yer alır. Whey protein ve kreatin’den sonra en çok satılan sporcu destek ürünüdür. Bu kadar popüler olmasına rağmen bir çok kullanıcı aslında bu ürünün ne işe yaradığını dahi bilmiyor. Peki glutamine ne işe yarıyor? Gerçekten başarılı bir amino asit midir?
Glutamine sporcu gıdası, vücutcu ve ağırlık çalışan sporcularının sıkça kullandığı bir amino asittir. Vücutcular günlük 10-20 gram arası glutamine kullanırlar.
glutamin
Her aldığınızda 5 gram glutamine ürününü aşağıda belirtilen şekilde kullanabilirsiniz:
• Yatmadan önce – Yatmadan hemen önce 5 gram kullanım tüketin. Bir çok araştırma yatmadan önce alınan glutamine amino asitin, büyüme hormonunu uyurken tetiklediğini göstermektedir.
• Sabah uyandığınızda ilk iş – Uyandıktan hemen sonra 5 gram glutamine alın. Saatlerce aç kaldığınız için vücudunuz glutamineden yararlanabilir.
• Spordan sonra – 5 gram glutamine alın. Spordan 30-60 dk sonra aldığınız glutamine, spor sonrası kaslarda ki yıkımın daha çabuk toparlanmasını sağlayacaktır.
Glutamine farklı çeşitlerde piyasaya sürülür. Çiğneme tablet, kapsül ve toz formda ürünleri kullanmak mümkündür. Glutamine bazı protein tozlarında ve bir çok spor sonrası ve spor esnasına kullanılan ürünlerde de bulunur.

Reklam

Bazı örnekler:
• BSN Cellmass
• Gaspari SizeOn
• Cell-Tech Hardcore Pro Series by MuscleTech

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz