Evde Yoga Yapmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

0
evde-yoga-ogrenmek

Yoga matlarınızı olduğu yerden çıkarıp açmanın vakti geldi! Yoganın güzelliği, size kazandıracaklarını elde etmek için fit ve genç bir yogi olmanıza gerek olmamasıdır. İster genç ister yaşlı, ister erkek ister kadın, aşırı kilolu veya formda olun, yoga zihni sakinleştirme ve vücudu güçlendirecek bir sihire sahiptir. Yoga kelimesi, süslü yoga stüdyoları ve karmaşık yoga pozları sizi korkutmasın. Yoga herkes içindir!

Eğer çok yoğun programlara sahip birçok meşgul insandan biriyseniz, düzenli olarak yoga egzersizleri yapmak sizin için oldukça zor olabilir. Dışarı çıkmak ve düzenli olarak yoga dersleri almak için zamanınız da olmayabilir. Ama bu yazıyı okuduktan sonra mutlaka bir yolunu bulacağınıza emin olabilirsiniz! Yoga egzersizlerini kendi evinizde yapma fikri kulağa nasıl geliyor? Yoğun programlarınız düzenli olarak bir yoga dersi almanıza engel olsa bile, yoganın faydalarından yararlanmak için bazı temel yollar vardır. Yoganın avantajlarından yararlanırken kendi evinizin rahatlığından kopmamanız için sizlere birkaç tüyomuz var.

Reklam

Kendinize Biraz Yer Açın

Her şeyden önce, yoga rutinlerinizi uygulamak için yeterli alana ihtiyacınız olacak. Oturma odanız veya yatak odanız bu iş için elverişli olmalı. Eğer çok küçük bir odada yoga yapmaya çalışırsanız, mobilyalarınızın herhangi bir yerine veya lamba, vazo gibi eşyalarınıza çarpmadan yoga hareketlerini uygulamak için yeterli alana sahip olamazsınız. Eğer odanız küçükse ve başka büyük bir odanız yoksa, odanızı yoga hareketleri uygulayabileceğiniz şekilde yeniden düzenlemeyi düşünebilirsiniz. Çok yumuşak bir zemin üzerinde yoga yapmak pek uygun olmayabilir, bu yüzden yoga matı için halı olan bir zemini tercih etmemeye özen göstermelisiniz.

Ruh Halini Kendiniz Ayarlayın

Ruh halinizi doğru yönde ayarlamak da önemlidir. Temiz ve sakin bir ortam hem zihin hem de beden için harikalar yaratır. Alanınızı sakin ve huzurlu bir hale sokmanıza yardımcı olan nesneler ve görüntülerle süslemeyi seçebilirsiniz. Çoğu insan için, dağınık yerler dikkat dağınıklığına neden olur. Bu nedenle çevrenizde her zaman karıştırmak isteyebileceğiniz veya odaklanmanıza engel olabilecek eşyalar olmadığına emin olun. Ne kadar boş bir alanda uzanıyor olursanız kafanızı tüm karmaşadan o kadar uzak tutuyor olursunuz. Yumuşak bir müzik veya doğa sesleri gibi bazı rahatlatıcı işitsel öğeler de dinlenmenize yardımcı olacaktır!

Yoga Pozları Belirleyin

Evde yoga ve yoga stüdyolarında yoga yapmak arasındaki en büyük fark size neler yapmanız gerektiğini söyleyen bir eğitmeninizin olmamasıdır. Eğer eğitmensiz çalışamayacağınızı düşünüyorsanız şu yoga derslerine göz atabilirsiniz.

Evde yoga yapmak başlarda oldukça zor olabilir, çünkü önünüzde tam olarak ne yapmanız gerektiğini gösteren bir eğitmene sahip olmak aslında herhangi bir şeyi yapabilmenizi oldukça kolaylaştırır. Bu nedenle, hangi yoga pozlarını yapmak istediğiniz hakkında iyi bir fikriniz olduğundan emin olmanız gerekir. Başlangıç seviye yoga yapacaksanız, kendi rutininizi oturtmak size zor bir görev gibi görünebilir. En iyi çözüm, muhtemelen en azından ayda bir yoga dersine gitmek olacaktır. Bu size profesyonel bir rehber yanında pratik yapma şansı verecektir ve böylece evde ne yapacağınız hakkında bir fikir edinebileceksiniz. Profesyonel bir eğitmen, pozları güçlü bir şekilde kavradığınızdan emin olmak için rutininize de bakabilir.

Yoga yapmayı zaten biliyorsanız, uygulamalı bir yoga videosu açın veya ilham almak için kitap veya internette araştırmalar yapın. Genel olarak formda olduğunuzu düşünüyorsanız bile, yeni başlayan biriyseniz yavaşça başlamanız gerektiğini unutmayın. Doğrudan daha ileri pozları denemeden önce vücudunuza aşırı yük bindirebilirsiniz.

Evde yoga yapmak, işe gitmeden önce o güne rahat bir şekilde başlamanıza veya yorucu bir günün ardından rahatlamak ve gevşemek için harika bir yol olabilir. Uygun önlemleri aldığınız ve yavaşça ilerlediğiniz sürece, evde yaptığınız tüm yoga hareketleri çok fazla güçlük çekmeden yoga dersinde alabileceğiniz faydaların çoğunu size kazandırabilir.

Aşağıdaki yoga videosunu izleyerek hemen bu huzur veren serüvene ilk adımınızı atabilirsiniz;

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz