Beslenme uzmanı Jackie Newgent’in tarifleriyle etkisi uzun süren bu güç bombasını tüketmenin en lezzetli beş yolunu sunuyoruz.
1. Yoğurda Katın:
250g yağsız sade yoğurda ananasla birlikte 2 yemek kaşığı chia tohumu katın. Tazeyken ve gevrekken tüketin. Daha lezzetli ve kıtır kıtır bir tat için Hindistancevizi parçacıkları serpiştirin.
2. Salataya Karıştırın:
Tonlu, somonlu, yeşil ya da istediğiniz bütün salatalara 2 tatlı kaşığı chia tohumu ekleyebilirsiniz.
3. Puding Yapın:
1 yemek kaşığı chia tohumunu 90g elma veya başka bir meyvenin suyuyla karıştırın. 20 dakika dinlendirip yiyin. Tadını zenginleştirmek için biraz daha meyve ekleyebilirsiniz.
4. Stir-Fry Yaparken Kullanın
Az yağda harlı ateşte (stir-fry) pişirdiğiniz tavuk, et veya brokoli yemeklerine 2 tatlı kaşığı chia tohumu ekleyin. 1 tatlı kaşığı chia tohumuyla hazırlanmış pilavla servis edin.
5. Omlete Ekleyin
1 yemek kaşığı chia tohumunu 3 yemek kaşığı su ile karıştırıp 20 dakika dinlendirin. Karışımı 2 yumurtayla çırpıp omlet yapın. İçine ıspanak, domates veya keçi peyniri ekleyin.
Jackie Newgent lisanslı diyetisyen, beslenme uzmanı ve ödüllü yemek kitabı yazarıdır.