Balık Yağı Takviyeleri Hakkında Bilmedikleriniz

0

Yazı İçeriği ve Başlıkları

  1. Balık Yağına Neden İhtiyaç Duyarız?
  2. Neler Tükettiğinize Dikkat Edin!
  3. Sağlıklı Olmayan Sağlık Ürünleri
  4. Ürün Etiketleri Doğruyu mu Söylüyor?

Bugün balık yağı takviyelerini ve omega-3 yağ asitlerinin karışımını içeren jel kapsülleri sizler için inceliyoruz. Biz tüketiciler olarak, özellikle sağlığımız söz konusu olduğunda, kaliteli ürünler için daha fazla ödeme yapmaya her zaman hazırızdır. Bu durum takviye üreten firmalar için de sır değildir.

Reklam

Balık Yağına Neden İhtiyaç Duyarız?

Dikkat etmeniz gereken faktörleri aktarmadan önce öncelikle balık yağının neden bu kadar önemli olduğunu ve neden bu kadar çok tüketildiğinden bahsetmemiz gerekir.

EPA ve DHA, balık yağında bulunan omega-3 yağ asitleridir. Bunları düzenli olarak tüketmek kalp ve kardiyovasküler sağlığı destekler, sağlıklı göz fonksiyonunu korur, hafif eklem iltihaplanmasını azaltır ve hafif artrit semptomlarını azaltır. Ayrıca sağlıklı kan yağlarının korunmasına yardımcı olur, beyin sağlığını ve bilişsel işlevini destekler. Ayrıca, hamilelik sırasında yeterli bir omega-3 DHA alımının sağlanması bebeğin beyninin, sinir sisteminin ve görme yeteneğinin normal gelişimi için önemlidir.

Vücut kendi başına omega-3 üretmez, onları yediğimiz yiyeceklerden, özellikle de balıktan alırız. Haftada 2-3 kez balık yemiyorsanız, balık yağı takviyeleri bir başka zengin omega-3 kaynağıdır.

Neler Tükettiğinize Dikkat Edin!

Balık yağına ilk baktığımızda bu yapılan testlerin oldukça basit testler olabileceğini düşünüyorduk. Örneğin, sağlıklı yağ miktarını ölçüp, kontaminantların kontrol edilerek içerdiği değerlerin elde edilebileceğini. Ama daha sonra test için seçilen markaların çoğunun sonuçlarında yararlı yağ miktarlarının aslında (EPA ve DHA gibi omega-3’ler) üzerindeki etiketlerle eşleşmediğini öğrendik.

Elde edilen bu sonuçların ardından sektördeki bazı hapların toplam yağ hacminin ölçülmeye başlandı ve çıkan sonuçlar oldukça garipti. Bazılarında iddia edilenden daha fazla yağ bulundu ve bu kapsüllerin hepsi olması gerekenden daha büyüktü.

Böylece balık yağı üreticilerinin ürünlerinin yeterince saf olmadığı ortaya çıktı. Olması gereken omega-3 miktarını elde etmek için daha büyük kapsüller kullanıldığı ve diğer faydasız ürünlerin de bolca kullanılarak bu oranın sabit tutulduğu tespit edildi.

Sağlıklı Olmayan Sağlık Ürünleri

Omega-3 yağ asitlerini yoğunlaştırmak oldukça pahalı bir işlemdir. Düşük kaliteli bir hap ve daha saf kaliteli bir hap arasındaki fark, ek bir damıtma ve işleme turudur. Gerçekten yüksek kaliteli bir ürün elde etmek için bu işlemlerin birkaç kez tekrarlanması gerekir. Bu maliyetler ise tabii ki tüketiciye aktarılır.  En saf balık yağları haklı olarak en pahalı olanlardır.

Omega-3’lerin faydaları, iyi yağlar (omega-3’ler) ve kötü yağların (omega-6’lar) birbirine oranına göre işliyor olabilir. Bu yüzden daha “kötü” yağların fazlaca tüketilmesi bazı iyi maddelerin faydasını yitirmesine sebep olabilir.

Ürün Etiketleri Doğruyu mu Söylüyor?

Yapılan araştırmalar sonucunda, son derece saf bir balık yağı gibi görünen ürünlerin, aslında sahte bir tablet boyutuna konulmuş düşük kaliteli bir yağ olabileceği gerçeğine ulaşılmıştır. Bu ürünlerin diğer yüksek kaliteli ürünlere kıyasla biraz daha ucuza fiyatlandırılması tabii ki çok normaldir. Ne yazık ki bu düşük kaliteli ürünler genellikle onlara biçilen bu fiyatı bile hak etmez. Bu nedenle, yüzlerce müşteri incelemesini okusanız veya kendi araştırmanızı saatlerce yapsanız bile, bir ürünün iyi olup olmadığını bilmeniz çok zordur.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz