Baldırlarınıza Giren Krampların Sebebini Açıklıyoruz!

0

Kramp, spor yapanların çok çektiği bir sorundur. Kasların çok fazla aktif kalması sonrasında vücuttaki mineral eksikliğinin sonucu olan kramplar uykusuzluğa bile neden olabiliyor. Uykuda farketmeden kastığınız bir kasa giren kramp, bütün uyku kalitenizi sıfırlayabiliyor. Özellikle baldırların kasılması sonucu uykudan acıyla uyanmak söz konusu olabiliyor.

Bu kramplar genellikle belli başlı minerallerin eksikliğinden kaynaklanır. Kramp; asların kasılması, antrenman stili veya diyet ile ilgili bir sorun değildir.

Reklam

Vücudun antrenman esnasında tükettiği mineraller, vücutta eksik kalınca kasılmalar meydana gelebiliyor. Bu kasılmaları ve çekmeleri azaltmak adına, eksikliğinde kramp meydana getiren mineralleri bolca tüketmelisiniz.

Hangi Minerallerin Eksikliği Krampa Sebep Olur?

Image result for potassium

İki önemli mineralin eksikliğinde kramp meydana gelir. Bu mineraller, potasyum ve magnezyumdur.

Kramp sorunu yaşayan insanlara mineral suyu önerilmesinin sebebi de, mineral suyunun bu minerallerin eksikliğini hızlıca giderebilmesidir.

Magnezyum Bulunan Yiyecekler

Image result for nuts

Magnezyum çok rahat eksikliğini giderebileceğiniz bir mineraldir. Hemen hemen bütün kuruyemişlerde bulunur. Ayrıca tam tahıllı gıdalarda da bolca bulunur. Ispanak, pazı, roka, nane gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler de iyi magnezyum kaynaklarındandır. Meyvelerde ise muz, karpuz, kavun, incir ve çilek de bol miktarda magnezyum bulundurur.

Potasyum Bulunan Yiyecekler

Image result for sweet potato

Potasyum denince akla gelen ilk besin muzdur. Kramp durumunda bu iki mineral bakımından da zengin olması sebebiyle muz tavsiye edilir.

Enginar, patates, lahana, havuç, kabak, brokoli, kuşkonmaz gibi sebzeler de potasyum bakımından zengindir.

Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, kuru erik gibi kuru meyvelerin yanı sıra; kavun, şeftali, kivi, avokado, incir, hindistan cevizi gibi meyveler de potasyum bulundururlar.

Yoğurt da zengin bir potasyum kaynağıdır.

Magnezyum Takviyesi

Image result for magnesium supplement

Magnezyum içeren besinleri sıkça tüketseniz de, magnezyum takviyesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun için doktorunuza başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

Magnezyum takviyesi, stresi ciddi oranda azaltıp toparlanmayı hızlandırabilir. Bu nedenle magnezyum takviyesi kullanmayı mutlaka düşünmelisiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz