Spor Performansınızı Artıracak En İyi 5 Vitamin Takviyesi

0

Antrenman yaparken öncesinde ve sonrasında tükettiğimiz karbonhidrat, yağ ve protein miktarını titizlikle takip ederiz. Bu maddeler spor yaptığımız sürece vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılayan makro besinlerdir. Ancak bunun vücudunuz için yeterli olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Vücuda alınan her bir maddenin farklı bir görevi olduğu düşünüldüğünde; bağışıklık sisteminizin düzgün çalışması, dolaşım sisteminizin düzenlenmesi ve dolayısıyla spor performansınızın artırılması için de takviyelere ihtiyaç duyacağınızı anlayacaksınız. İşte bu işlevleri yerine getiren maddelere mikro besinler adını veriyoruz; yani vitamin ve mineraller…

Düzenli olarak spor yaptığınız sürece tıpkı makro besinler gibi mikro besinleri de vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kadar almanız gerekir. Çünkü vitamin ve mineraller kas oluşturma sürecini hem sağlıklı şekilde yapabilmenize hem de antrenmanlarınızı efektif hale getirmenize yardımcı olur. Biz de bu yazımızda size en iyi vitamin takviyesi çeşitlerini sıralayıp işlevlerinden söz ederek antrenmanlarınızdan en yüksek performansı kazanmanızı sağlamayı amaçladık.

Reklam

İşte güvenle tercih edebileceğiniz, piyasadaki en iyi vitamin takviyesi çeşitleri!

D Vitamini Takviyesi

Nam – ı diğer güneş ışığı vitamini olan D vitamini, besinlerin hemen hepsinde bulunmasına rağmen çok az miktarda yer aldığı için besinler aracılığıyla vücuda kazandırılması zor olan maddelerden biridir. Kemik ve kas sağlığına doğrudan etki eden ve bu nedenle yoğun antrenman yapanların mutlaka takviye olarak alması gereken maddelerin başında gelir.

Nature’s Supreme Vitamin D3 1000 IU 90 Kapsül

D vitamini ihtiyacınız için size önerebileceğimiz en iyi vitamin takviyesi, bitkisel içerikli formüle sahip kapsül formundaki Nature’s Supreme Vitamin D3 1000 IU ürünüdür. Vücutta depolanan kalsiyum ve fosforun emilimine yardımcı olacak, kemik ve kas fonksiyonlarını geliştirecek olan bu D vitamini takviyesi; patentli ham maddelerle üretilmiştir.

D vitamini etkisini artırmak için uygulayabileceğiniz ipuçlarını paylaştığımız yazımıza buradan göz atabilirsiniz!

Kalsiyum Takviyesi

Tıpkı D vitamini takviyesi gibi kemik ve kas gelişimine destek olan kalsiyum, özellikle yoğun antrenman dönemlerinde oluşabilecek kas kasılmalarını önlemek için mutlaka alınması gereken en iyi vitamin takviyesi çeşitlerindendir. Yoksunluğunun kas krampları olarak kendini gösterdiği kalsiyum takviyesinin, spor performansını artırmak için düzenli olarak vücuda kazandırılması büyük önem taşır.

Stoporoz Calcium Complex 90 Tablet

Ana etken maddesi olan kalsiyumun yanı sıra magnezyum, çinko, bor, bakır ve D vitamini içeren kompleks bir yapıya sahip olan Stoporoz Calcium Complex; yüksek servis miktarıyla dikkat çeken ürünlerden biridir. Günde 2 tablet ile günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur.

B12 Vitamin Takviyesi

Kas büyümesi ve gelişiminin en önemli sorumlularından bir olan B12 vitamini, kaslara oksijen taşınmasında ve kan hücreleri üretiminde görevli bir besin maddesidir. Hücre yenilenmesini destekleyerek kasların iyileşmesine yardımcı olacak olan B12 vitamini takviyesi, sporcuların tüketmesi gereken en önemli metabolik kaynaklar arasındadır.

Nature’s Supreme Multivitamin for Men 60 Kapsül

Test edilmiş içerik kalitesiyle muadillerine kıyasla oldukça popüler ve etkili olan Nature’s Supreme Multivitamin Kapsül, günde 1 kapsül ile günlük B vitamini ihtiyacını rahatlıkla karşılar. Koenzim Q10, ginseng ve zerdeçal ile desteklenmiş formülü ile dikkat çeken ürün; vejetaryen kullanım için bitkisel içeriklerle hazırlanmıştır.

B12 vitamininin önemini ve hangi besinlerde bulunduğunu öğrenmek için tıklayın

C Vitamini Takviyesi

Bağışıklık sistemini korumakla, geliştirmekle ve iyileştirmekle görevli olan C vitamininin; yoğun antrenman yapan sporcular için ifade ettiği şey dokuları onarma işlevleridir. İdman sırasında parçalanan kas ve dokular, özellikle dinlenme dönemlerinde C vitamini takviyesi ile onarılıp toparlanır.

One Up C Vitamini 1000 Mg 60 Tablet

Tatlandırıcı ve glüten içermeyen özel formülüyle sporcular için duyarlı bir tüketim sunan One Up C Vitamini takviyesi; tek bir tabletinde 1000 mg C vitamini, 100 mg turunçgil bioflavonoidleri içerir.

Demir Takviyesi

Bodybuilding sporuyla ilgilenenler başta olmak üzere tüm sporcular için kritik bir mineral olan demir, akciğerlerimizdeki oksijeni kaslarımıza taşıma göreviyle kasları beslemek ve güçlendirmek için düzenli olarak tüketilmesi gerekenlerden biri. Özellikle solumanın arttığı kardiyo çalışmalarında oksijen ihtiyacını karşılayarak büyüyen alyuvar kitlesini besleyecek olan demir takviyesi ile spor performansını yükseltmek mümkün.

Solgar Gentle Iron 17 Mg 90 Kapsül

Emilimi yükseltilip yan etkileri düşürülmüş formülü sayesinde vücudun demir ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılamaya yardımcı olan Solgar Gentle Iron 17 Mg 90 Kapsül; tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu içermez. Buğday, glüten, nişasta, maya ve benzeri alerjik maddeler içermeyen yapıları sayesinde vejetaryen tüketime uygundur.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz