Seks Yapmak Antrenman Performansını Artırır mı Yoksa Azaltır mı?

0

Seks yapmanın antrenmanlardaki performansa etkisiyle ilgili çeşitli farklı fikir mevcut. Bilimsel araştırmalar dışında, anektodal veriler de epey çeşitlilik gösteriyor. Biz de bu konuya bir açıklık getirelim istedik.

Seks ve Testosterona Etkisi

Reklam

Bir çok bilimsel araştırmada görünen o ki, seks yapmak testosteron miktarını bir yere kadar arttırıyor. Yani düzenli seks hayatı olan bir sporcunun testosteron oranı, düzenli seks hayatı olmayan sporcudan 1.5 kat civarı daha fazla denebilir. Tabii ki kişiden kişiye farklılık gösteren bir durumu, spesifik bir rakamla genellemek yanlış olacaktır. Ancak fikir vermesi adına bu şekilde düşünebiliriz.

Araştırmaların Yetersizliği

Seks ve antrenman konusundaki araştırmalara bakıldığında, araştırmaların tamamı yetersiz. Çünkü araştırmalar pek çok faktörü devre dışı bırakıyor. Ayrıca araştırmalar çok kısa vadeli. Bu nedenle kesin olarak bir sonuca varmak pek mümkün değil.

Seks ve Antrenman

Sporcuları seks yapmaya teşvik eden pek çok araştırma mevcut. Zaten olimpiyatlarda sporculara dağıtılan kondom sayısı verisine de baktığımız zaman, en üst seviye sporcular olan olimpik sporcuların dahi en önemli zaman olan olimpiyat zamanında seviştiklerini gözlemleyebiliyoruz. Yani seks spora sandığınız kadar olumsuz etki etmiyor.

Seks yapan ve yapmayan kişilerin kıyaslandığı araştırmalarda genellikle performansta fark gözlemlenmiyor. En büyük kayıp, seksten iki saat sonraki zaman diliminde gerçekleşiyor. Yani antrenmandan hemen önce seks yapmak pek iyi bir fikir olmayabilir. Ama kalan senaryolar için ne iyi ne de kötü demek mümkün.

Seksin kişiden kişiye değişmekle birlikte, toparlanmaya olumsuz etkisi gözlemlenebiliyor. Kişiden kişiye çok fazla farklılık gösteren seksin antrenmana olan etkisi ile ilgili bizim tavsiyemiz ise vücudunuzu dinlemeniz. Seksin antrenman performansınızı olumsuz etkilediğini, antrenmanlarınızın çok yoğun olmadığı dönemlerde deneyerek görebilirsiniz.

Kimi insanda seks özgüven getirdiğinden dolayı, antrenmanlara olumlu yansıyabiliyor. Kimi insanı da fiziksel olarak çok fazla geriye götürebiliyor. Seksten nasıl etkilendiğinizi test edip, ona göre hareket etmeniz yegane tavsiyemiz olacak. Çünkü bilimsel araştırmalar bizi kesin bir sonuca ulaştırmak için yetersiz boyutta.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz