Nemlendirici Kullanmanın Faydaları

0

Nemlendirme olmadan gerçek bir cilt bakımından bahsedemeyiz. Cilt tipiniz ne olursa olsun, son baharda cildinizin nem dengesini korumak için uygun bir krem ya da losyon kullanmalısınız. Nemlendirici kullanarak cildinizin gün boyu göz alıcı ve canlı durmasını sağlayabilirsiniz. Düzenlie olarak nemlendirici kullanmak;

  • Cildinize uygun bir nemlendirici, kuru ciltleri nemlendirir ve cilt kuruluğuna karşı cildinizi korur.
  • Hassas ciltleri korur, cilt tonunu ve dokusunu iyileştirir.
  • Nemlendiriciler cildinizin dış katmanında su tuttuğu için aynı zamanda cildiniz için geçici bir koruyucu görev de üstlenirler.
  • Nemlendiriciler aynı zamanda cildinizin dış katmanını güneşin zararlı ışınlarından, rüzgârdan ve diğer çevresel faktörlerden de korur.

Ne Zaman Nemlendirici Kullanılmalı?

  • Banyo yapıp cildinizi kuruladıktan hemen sonra nemlendirici kullanın. Cildiniz bu esnada hâlâ nemli olduğu için nemlendirici cildinize dada iyi işleyecektir.
  • Her yıkamadan sonra ellerinizi nemlendirin.
  • Cilt tipinize uygun bir temizleyici ile cildinizi temizledikten sonra nemlendirici kullanmalısınız. Nemlendirici kullanmak konusunda acele etmezseniz yüzünüzdeki ıslaklık buharlaşabilir ve cildinizin doğal nemini de beraberinde götürebilir.

Piyasada sayısız çeşitte nemlendirici bulmak mümkün ve tüm bu çeşitler cildinize uygun olmayabilir. Cilt tipi, yaşınız ve sivilce, kabarcıklar, egzama vb. cilt sorunlarından mustarip olup olmadığınıza bağlı olarak farklı faktörlere göre değişebilen uygun bir nemlendirici kullanmak önemlidir. Bu konuda aşağıdaki önerilerimize göz atabilirsiniz:

Reklam

Normal cilt: Bu cilt tipi ne çok kuru ne de çok yağlıdır. Doğal nem dengesini korumak için hafif ve yağlı bir his bırakmayan, su bazlı bir nemlendirici kullanılması tavsiye edilmektedir.

Kuru cilt: Kuru cildi olanlar, ciltlerine yeniden nem kazandıracak bir nemlendirici seçmelidirler. Nemlendirici bileşikler içeren ya da vazelin bazlı ürünlerin kullanılması daha iyi bir tercih olacaktır. Bu tür ürünler cildinizi nemli tutacaktır.

Yağlı cilt: Cildi yağlı olanların en yaygın sorunu sivilcedir. Doğal olarak yağlı olsa da cildinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız. Cildinizden yağı alıp kurutabilecek olan cilt bakım ürünlerini kullandıktan sonra hafif bir nemlendirici kullanmayı unutmayın.

Hassas cilt: Hassas cildi olanlar, papatya özü ve aloe vera gibi yatıştırıcı içerikler içeren nemlendiriciler kullanmalıdır. Kullandığınız ürünün parfüm, boya ve asit içermediğinden emin olun.

Yaşlı cilt: Yaşlandıkça cildinizdeki yağ üretici bezler daha az çalıştığından cildiniz kurumaya başlar. Cildinizi yumuşak ve nemli tutmak için vazelin içeren yağ bazlı ve bunun yanında kırışıklıklar, çizgiler, yaşlılık lekeleri vb. yaşa bağlı cilt sorunlarına karşı mücadele etmek için de antioksidan içeren nemlendiriciler kullanın.

Nemlendirici Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Bazı ürünler zararlı maddeler içerebilirler ve bundan ötürü krem ya da losyonunuzun içeriklerini kontrol etmelisiniz.
  • Nemlendirici bir krem ya da losyon kullandığınızda cildiniz yağlı hissettiriyorsa kullanımı bırakın. Bu tür ürünler cildinize yarardan çok zarar verebilir.
  • Nemlendiricinin yanında su tüketiminize de dikkat etmelisiniz. Vücudumuzun %75’i sudur ve bu yüzden gün boyu yeterli miktarda su içmelisiniz.
  • Cildinizi güneşe karşı korumak için 15 ya da daha fazla koruma faktörlü bir nemlendirici seçin.
  • Cildinize uygun nemlendiriciyi bulmak için birkaç farklı ürün deneyin.
  • Pahalı olması önemli değil. Bir ürünün faydası fiyatına bağlı değildir.
  • Kullandığınız nemlendirici cildinize iyi gelmediyse ya da kullanımdan sonra belli cilt sorunları gözlemlediyseniz cilt doktorunuza danışın.
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz