Kendinizi Geliştirin: Fonksiyonel Antrenman Programları

0

Yıllar içinde yapılan tüm fitness antrenmanlarını daha işlevsel hale getirmeye yönelik adımlar atıldığını biliyoruz. Bu yazımızda inceleyeceğimiz ve güncel fitness trendlerinden biri olan fonksiyonel antrenman da bunlardan biri.

Peki fonksiyonel antrenman tam olarak nedir? Fonksiyonel antrenman, günlük yaşamda yaptığımız, alışveriş poşetlerini kaldırmak, yerden bir şeyler almak, merdivenlerden yukarı çıkmak veya bir bebek taşımak gibi şeyleri daha iyi yapmak için vücutlarımızı eğitmek anlamına gelir. Dinamik güç, esneklik ve çevikliği geliştirmek için harcanan bu zaman günlük aktivitelerinize aktarılır ve hayatı biraz daha kolaylaştırır.

Reklam

Fonksiyonel antrenman odaklı fitness programları, ağırlıklı olarak ağırlık taşıma aktiviteleri ve ağırlıklardan oluşmayan, sporcuyu sadece optimal hareketin ne olduğu konusunda yeniden eğitmek için uygulanan saf hareketlerden oluşur. Her ikisi de karın ve belin temel kaslarını hedef alır, çünkü bu kaslar uygun duruş için çok önemlidir.

Fonksiyonel Eğitimin Faydaları

Fonksiyonel antrenman, hız, çeviklik ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek için harikadır. Doğru yapıldığında, bu tür bir eğitim sadece bel ve karın bölgesindeki çekirdek kasları iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda aşağıdaki faydaları da sizlere kazandırır:

  • Duruşu iyileştirir
  • Hareket aralığını artırır
  • Esnekliğinizi mükemmel hale getirir
  • Stresi azaltır
  • Yağ yakar
  • Dayanıklılığı artırır
  • Yaralanmalardan sonra kasların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur
  • Atletik performansı zenginleştirir

Fonksiyonel antrenmanın bu kadar popüler olmasının bir nedeni de her yaştan ve her  düzeyde insan için uygun olmasıdır. Hareketler günlük eylemleri taklit eder ve ileri düzeyde zindelik gerektirmez.

Fit kalmanıza yardımcı olacak gıda takviyesi ürünleri için tıklayın.

3 Günlük Fonksiyonel Antrenman Programı

Bu 3 günlük fonksiyonel egzersiz programı, antrenmanlarınızdan en iyi verimi alabilmeniz  için özel olarak tasarlanmıştır. Egzersizler arasında bir gün dinlenmeyi unutmayın. Her egzersizden 3 set yapın. Her hareketi yaklaşık 10 kez tekrarlamaya çalışın ve hareketleri zorlaştıran ancak sizi çok da zorlamayacak ağırlıklar kullanın. Her şeyden önce formunuzu korumaya odaklanın. Setler arasında yaklaşık bir dakika ve her egzersiz arasında yaklaşık 2-3 dakika sürecek şekilde dinlenin.

1.Gün

Hareket Set Tekrar
FRONT SQUAT TO PRESS 3 10
RENEGADE ROW 3 10
T-PUSHUP 3 10
DUMBBELL CHOP 3 10
PULLUP TO KNEE RAISE 3 10

 

2.Gün

Hareket Set Tekrar
INVERTED ROW 3 10
KETTLEBELL SWING 3 10
UP-DOWN PLANK PUSHUP 3 10
CROSS-BODY CLEAN AND PRESS 3 10
STEP-UP TO OVERHEAD PRESS 3 10

 

3.Gün

Hareket Set Tekrar
LUNGE W/ OVERHEAD PRESS 3 10
FEET-ELEVATED PUSHUP 3 10
CLOSE-GRIP CHINUP 3 10
BURPEE TO BROAD JUMP 3 10
BARBELL ROLLOUT 3 10

 

Antrenmanlarınızı destekleyecek protein tozu takviyelerini incelemek için tıklayın.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz