Erkekler Karın Kası İçin Hangi Egzersizleri Yapmalı?

0
karin-kasi-egzersizleri-erkek

Yaz için tüm kış çalışıp harika bir vücut yarattıktan sonra yazın tadını çıkarırken göbek yapanlardan mısınız? İnkâr etmenize gerek yok… biz de aynı problemleri zaman zaman yaşıyoruz. Harika bir tatil döneminde nefis yiyecekler ve içeceklerle, çılgın plaj partileriyle uzun süre çabalayıp oluşturduğumuz karın kaslarını kaybettiğimiz olmuyor değil. Ancak paniğe gerek yok, göbek eritme egzersizleri erkek kadın fark etmeksizin herkes için aynı şekilde çalışıyor. Düzenli yapacağınız karın eritme hareketleri hızlı bir şekilde toparlanmanıza yardımcı olacak.

Erkekler İçin Karın Egzersizleri

Hemen her zaman söylediğimiz gibi, göbek eriten egzersizler erkek bireylerin en çok aradıkları ve en çok ihtiyaç duydukları egzersizlerdendir. Karın yağı eritme özellikle yaz aylarına doğru ve yaz aylarından hemen çıkıldığı zaman daha popüler bir konu oluveriyor. Bunun da en büyük sebebi yazın plajlarda mükemmel bir vücut ile görülmek isteyenlerin yazın sonunda tekrar hızlıca aynı forma dönme çabası… Tam da yaz biterken tekrar bu karın yağları nasıl erir diye soranları duyar gibiyiz. Biz de yazın yüklediği birkaç fazla kilodan kurtulmaya çabalarken hızla eski karın kaslarınıza ulaşmanıza yardım edecek karın eritme hareketlerini sizlerle paylaşmak istedik.

Reklam

karin-kasi-egzersizleri-erkek

Karın kaslarınız yani abdominal kaslarınız ve oblikler vücudunuzun güçlü ve çekici görünümünü sağlamada önde gelen kaslarınızdır. Ayrıca karın bölgesinin kuvvetli olması sırt ve bel ağrılarının önüne geçmenize, doğru postüre sahip olmanıza ve birçok hareketi doğru formda yapmanıza yardımcı olur.

Güçlü karın kasları erkekler için oldukça önemlidir. Bulk dediğimiz kilo ve hacim kazanılan döneme (genelde kışın yapılır) henüz girmeden önce, yazın aldığınız kilolar ile karın bölgesindeki yağlanmadan kurtularak formunuzu koruyabilirsiniz.

Erkeklerin evde ya da spor salonunda kolaylıkla uygulayabileceği 5 karın kası hareketini paylaşacağız.

1. Mountain Climbers, 15-20 tekrar 3 set

karin-kasi-egzersizleri-erkek

Hareteke yüksek plank ile başlayın. Bakışlarınız yerde ancak başınız dik olmalı, karnınız, bacaklarınız ve kalçalarınız sıkı ve paralel olmalı.

Ayak parmak uçlarınız ile yerde sabit dururken tek bacağınızı dizinizi kırarak göğsünüze çekin ve geri bırakın daha sonra diğer bacağınız ile hareketi tekrar edin.

2. Half Burpees, 10 tekrar 3 set

karin-kasi-egzersizleri-erkek

Kollarınız yüksek, bacaklarınız omuz genişliğinde açık bir şekilde harekete başlayın. Dizlerinizi kilitleyerek önde alçak bir squata gelin. Bacaklarınızı zıplarken göğsünüze doğru çekin ellerinizin hemen gerisinde konumlanacaksınız. Aynı şekilde geriye zıplayarak başlangıç konumunuza dönün.

3. Side Plank Reach Throughs, 10 tekrar 3 set

karin-kasi-egzersizleri-erkek

Dirseğiniz yerde kolunuz ileriyi gösterecek şekilde yan plankta harekete başlayın. İki ayağınız karşıya dönük ve üst üste konumlanmalı. Diğer kolunuzu yukarı avucunuz karşıya bakacak şekilde açmalısınız.

Bu konumda karın kaslarınız ve kalçalarınız sıkı ve içeride olmalı. Yukarıdaki kolunuzu yavaşça önünüzde aşağı içeri göğsünüzün altına doğru indirmelisiniz. Daha sonra tekrar yukarı açmalısınız. Bu hareketi yaparken kalçalarınızın sıkı ve olduğu konumda durmasına dikkat etmelisiniz. Hareketi diğer kolunuzun üzerinde tekrar etmelisiniz.

4. Leg Lift with a Ball, 15-20 tekrar 3 set

Yere oturun ve iki ayağınızın iç yüzeyine bir sıkı top yerleştirin. Sırt üstü uzanın ellerinizi yere yanınıza koyun. Bel boşluğunuzu doldurup karnınızı kasılı hale getirin. Kalçalarınızdan itibaren bacaklarınızı dik bir şekilde yukarı kaldırın geri aşağı indirin, bacaklarınızı yere tam koymadan hareketi tekrar edin.

Bu hareketi bir top ile gerçekleştirmek ekstra direnç sağlayacağı için verim artacaktır ancak hareketi bacaklarınız ve ayaklarınız birbirine kenetli bir şekilde top kullanmadan da yapabilirsiniz.

5. Vertical Leg Lift, 15-20 tekrar 3 set

Harekete sırtüstü yerde uzanarak başlayın. Diğer leg lift hareketinde olduğu gibi bel boşluğunuzu doldurarak karnınızı kasılı tutarak harekete hazırlanın. Bacaklarınız birbirine kenetli bir şekilde dizlerinizden kırarak 90 derece yukarı doğru kaldırın. Yavaşça bacaklarınızı geri indirin ve hareketi tekrar edin.

Kaynakça:

  1. self.com
  2. wikihow.com
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz