Kalorisi En Düşük Doğal Besinler Nelerdir?

0
Düşük kalorili yiyecekler nelerdir?

Kalorisi az yiyecekler diyet döneminde çok acıktığınız zamanlarda açlığınızı yatıştırabilecek güvenli yiyeceklerdir. Yaz da yaklaşmışken, kalori açığı yakaladığınız diyet programları uyguluyorsanız, definasyon dönemindeyseniz düşük kalorili yiyecekler listenizde bulunabilir.

Genellikle sebzeler bu konuda bir numara olsa da kalorisi düşük meyveler de bulunmaktadır. Özellikle meyveler spor öncesi enerji kaynağı olarak ya da açlığı yatıştırmak istenildiğinde bir alternatif olarak kullanılabilir. Eğer diyet yapıyorsanız sizin için seçtiğimiz az kalorili 17 yiyeceğe mutlaka göz atmalısınız!

Reklam

Az Kalorili 17 Yiyecek

Fitness ve vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız muhtemelen aşağıda sıralayacağımız yiyecekleri tanıyor olabilirsiniz. Biz bugün, bu yiyecekleri sizlere daha yakından tanıtmak istiyoruz. Besin değerleri ve kalorileri hakkında bilgi vereceğimiz bu 17 yiyecek, diyet yaparken güvenebileceğiniz, sizi yarı yolda bırakmayacak, enerji verecek ama kaloriye boğmayacak, besleyici seçeneklerdir. (1)

1. Elma

Düşük kalorili yiyecekler nelerdir?

Besin değerleri yüksek, her markette her çeşidini kolayca bulabileceğiniz bir meyve olan elma dünyada en popüler meyvelerden bir tanesidir. 125 gr (1 su bardağı) elma dilimi yaklaşık 57 kalori ve 3 gr lif içerir. Vücudunuz elmayı enerji üretimi için kullanacağından dolayı size yansıyacak kalori miktarı çok daha az olabilir.

2. Roka

Akdeniz bölgesinde yaygın bir şekilde salatalara ve balık yemeklerinin yanına eklenen roka hafif acımsı tadı ile sevilen bir sebzedir. Koyu yapraklara sahip rokanın besin içeriğine baktığımızda K vitamini, folat, kalsiyum ve potasyum açısından güçlü bir sebze olduğunu görüyoruz. 10 gr (1,5 su bardağı) roka yalnızca 3 kalori içerir.

3. Kuşkonmaz

Et yemeklerinin yanında haşlanmış kuşkonmaz oldukça lezzetlidir. Beyaz mor ve yeşil tonlarına sahip kuşkonmazın her çeşidi oldukça sağlıklıdır ve mor kuşkonmaz kalp sağlığı açısından faydalı bileşenler de içerir. 134 gr (1 su bardağı) kuşkonmaz yalnızca 27 kaloridir, K vitamini ve folat içerir.

4. Pancar

Düşük kalorili yiyecekler nelerdir?

Genel olarak mor kırmızı bir renge sahip olan pancar turşusu ile ülkemizde yaygın tüketilir. Tansiyon üzerindeki olumlu etkisi ile bilinir. 136 gr (1 su bardağı) pancar yaklaşık 59 kalori içerir ve potasyum açısından önemlidir.

5. Brokoli

Diyet listelerinin en bilinen ismi olan brokoli hem besleyiciliği hem de yok denecek kalorisi ile mutlaka tüketmeniz gereken bir yiyecektir. 31 gr (1 su bardağı) brokoli 31 kaloridir. C vitamini dediğinizde aklınıza brokoli gelebilir!

6. Et Suyu

Et suyunun birçok çeşidi vardır. Yiyeceklerin yapımına katılabileceği gibi tek başına da içilebilir. Et suyu türüne göre kalori olarak değişebilse de genellikle 240 ml (1 su bardağından biraz fazla) et suyu 7-12 kalori içerir.

Kalorisi düşük yiyeceklerle beslenirken kilo vermenize yardımcı takviye karnitin ürünlerini linke tıklayarak inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

7. Lahana

Düşük kalorili yiyeceklerden biri de lahanadır. Yeşil veya mor yapraklara sahip olan lahana salatalarda sık sık kullanılır. Fermente edilmiş lahana turşusu da oldukça sevilir. 89 gr (1 su bardağı) lahana 22 kaloridir.

8. Brüksel Lahanası

Düşük kalorili yiyecekler nelerdir?

Brokoli gibi besleyici ve düşük kalorili besinlerden biri brüksel lahanasıdır. DNA hazarlarını engelleyebildiği düşünülmektedir ve C vitamini açısından değerlidir. 88 gr (1 su bardağı) brüksel lahanası 38 kaloridir.

9. Havuç

Farklı renkleri ve çeşitleri bulunan havuç en çok turuncu olanı ile tanınır ve lezzetli bir kök bitkidir. Beta-karoten açısından önemlidir, 128 gr (1 su bardağı) havuç içerisinde 53 kalori bulunmaktadır.

10. Karnabahar

Yeşil yapraklı ve brokoliye benzer beyaz gövdeli karnabahar C vitamini ve kalsiyum açısından önemli bir yiyecektir. 100 gr (1 su bardağı) karnabahar 25 kalori içerir.

11. Kereviz

En çok bilinen az kalorili bitkilerden bir tanesi kerevizdir. Lif oranı çok yüksektir. Su miktarı da fazla olan kereviz 110 gramında (1 su bardağı) 18 kalori bulundurur.

12. Pazı

Düşük kalorili yiyecekler nelerdir?

K vitamini denildiğinde akla gelen ilk yiyeceklerden olan pazı tansiyon üzerinde olumlu etkilere sahiptir. 36 gr pazı (1 su bardağı) sadece 7 kaloridir.

13. Salatalık

Ferahlatıcı etkisi ve su deposu içeriği ile salatalık her an tüketebileceğiniz diyet programlarının hepsine uygun bir yiyecektir. 1 su bardağı (52 gr) salatalık sadece 8 kalori içerir.

14. Sarımsak

Doğal antibiyotik diye yemeklere katılan sarımsak çok güçlü bir kokuya sahiptir ve çoğu zaman kokusu nedeni ile tercih edilmez. Ancak bütün yemekleri de oldukça lezzetli hale getirir. Sarımsak vücutta bulunan enfeksiyonlarla savaşır, kan basıncını azaltır. 3 gr sarımsak 5 kaloridir.

15. Mantar

Düşük kalorili yiyecekler nelerdir?

Meyve ya da sebze sınıfına ait olmayan mantar tamamen kendi türüne has bir yiyecektir. Kültür mantarları birçok yemeğe nefis bir tat verir, meze ve ara sıcak gibi tüketilebilir, pişirilip salatalara eklenebilir. 70 gr mantar 15 kalori kadardır.

16. Ispanak

K vitamini, A vitamini, folat açısından güçlü, protein içeriği yüksek ve lif içeren ıspanak 30 gramında (1 su bardağı) 7 kalori içerir.

17. Çilek

Çilek yeryüzünün en popüler meyvelerinden biridir. Tadı ve kokusu ile çoğu kişinin en sevdiği meyve olan çilek C vitamini açısından güçlüdür, antioksidan etkisi yüksektir. 152 gr (1 su bardağı) çilek 50 kaloridir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz