Ağrı Kesici Almadan Eklem Ağrılarını Azaltabileceğinizi Biliyor muydunuz?

0

Eklemlerin vücudumuzda ne kadar önemli bir konumda olduğunun farkında mısınız?

Eklemler hareket kapasiteniz için çok önemlidir ve kemikleri bir arada tutarlar. Eklemlerin sağlığı antrenmanlar dışında günlük hayattaki hareket kabiliyetinizin iyi olabilmesi için de son derece kritik bir noktadadır.

Reklam

Özellikle yaşınız ilerledikçe eklemlerinize iyi bakmanız gerekir.

Eklemleriniz ağrıyorsa, vücudunuzun belli bölgelerini sürekli esnetme ihtiyacı duyuyorsanız, eklemlerinizin esnekliğini yitirdiğini düşünüyorsanız eklemleriniz problemli olabilir. Antrenman sonrasında eklem ağrılarınız olabilir, bazı zamanlarda bu ağrılar çok artabilir.

Bu tip durumlarda eklemlerinizin sağlığı için yapabilecekleriniz oldukça fazla. İlla ki ağrı kesici bir hapa ihtiyacınız yok!

Sağlıklı Bir Kilo Aralığında Kalmaya Çalışın

Image result for healthy weight range

Eklemlere en çok yüklenme potansiyeli olan faktör, vücut ağırlığınızın artmasıdır. Özellikle dizlerinize ve ayak bileklerinize binen yük vücut ağırlığınızın artmasıyla epey artacaktır.

Yapılan araştırmalarda obezite olan insanlardaki eklem sorunlarının, sağlıklı vücut ağırlığında olan insanlardan 3 kat fazla olduğu görülüyor.

Kanada’da yapılan bir araştırma ise 5 kilo vermenin diz eklemi sorunlarıyla ilgili riskleri yarıya indirdiğini gösteriyor.

Eklemlerinizin Hareket Kapasitesini Tamamen Kullanın

Related image

Eklemlerin ilacı eklemleri hareket ettirmektir. Eklemleri hareket kapasitesi dahilindeki her yöne doğru hareket ettirmek eklem sağlığına çok iyi gelir. Yoga ve pilates yapanlarda eklem ağrılarında görülen azalma tamamen hareket kaynaklıdır.

Abartmadan Egzersiz Yapın

Image result for heavy lifting

Genç yaşlarda çok fazla spor yapmanın ilerde eklem ağrılarına sebep olabileceğini hep bir yerlerden duyarsınız. Aslında bu profesyonel anlamda spor yapan insanlar için geçerlidir. Egzersiz yapmak, dozunu abartmadığınızda eklem sağlığınızı olumlu etkiler.

Özellikle yaş ilerledikçe squat, şınav gibi egzersizlerle eklemlerinizi güçlendirmeniz faydalı olacaktır.

Tabii ki profesyonel bir sporcunun sarfettiği eforlar, eklem ağrılarını arttırabilir. Ancak fazla egzersiz eklemlerin hareket kabiliyetini de azaltabilir.

Profesyonel anlamda spor yapıyorsanız, eklem sağlığınızı spor hekimleriyle birlikte çalışarak korumalısınız.

Gün İçerisinde Hareket Edişiniz ve Duruşunuz Önemlidir

Image result for good posture

Gün içerisinde yaptığınız her şey eklemlerinize etki eder. Doğru postürü koruyabilmek, doğru şekilde hareket etmek eklem ağrılarını azaltır.

Saatlerce oturmak eklemlere iyi gelmeyecektir. Bu nedenle masa başı bir işiniz var ise sık sık ayağa kalkmaya ve hareket etmeye özen gösterin.

Uzman doktorlar, arada bir sandalye üzerinde squat yapmayı dahi öneriyorlar.

Gereğinden Fazla Esneme Yapmayın

Image result for stretching too much

Çok fazla esnemek de eklemlere zarar verir. Çünkü bu şekilde eklemlerin hareket kapasitesi zorlanır ve eklem sakatlığı riski artar.

Fazla esneyerek kemikler ve eklemlerin bağlandığı noktaları da etkileyebilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz