Spor Salonuna Giderken Nasıl Giyinmek Gerekir?

0
spor giyim

Spor salonuna gittiğinizde, nefes alabilen ve esnek giysiler giymeniz gerekir. İyi görünmek elbette önemlidir, fakat rahat hareket etmeniz ve güvenli kıyafetleri tercih etmeniz daha da önemlidir. Uygun olmayan spor kıyafetleri seçimi ciltte kaşıntıya, kızarıklıklara veya daha ciddi problemlere neden olabilir. Dolayısıyla antrenman esnasında sorun çıkarmayacak ve antrenmanı kolaylaştıracak giysiler giymeyi deneyin.

Kadınlar Spor Salonuna Giderken Nasıl Kıyafetleri Tercih Etmelidir?

1. Hafif Bir Tişört veya Sweatshirt Giyin

Pamuk veya polyester gibi nefes alabilir bir malzeme içeren giysileri tercih edin. Egzersiz yaparken, vücudunuz ısınır ve terlersiniz. Bu nedenle kıyafetlerinizin sıcaklığı tutmadığından emin olmanız gerekir. Mümkünse, teri emmek üzere özel olarak tasarlanmış bir kıyafet seçin (1). Daha fazla nefes alabilen kıyafetler olarak tişört veya sporcu sütyeni giymek iyi bir tercih olabilir.

Reklam

2. Uygun Bir Alt Tercih Edin

kadin-spor-giyim

Bel bölgesi elastik olan bir şort, yoga taytı ya da eşofman altı giyebilirsiniz. Seçtiğiniz alt, özellikle bacak egzersizleri yaparken size engel olmamalıdır. Örneğin spor şort, size maksimum esneklik sağlayabilir, ancak şort ile kendinizi çok rahat hissetmiyorsanız spor tayt giymeyi de deneyebilirsiniz. Eğer şort giyiyorsanız spor salonuna gitmeden önce nasıl göründüğünü kontrol etmek isteyebilirsiniz. Çünkü özellikle leg press gibi hareketlerde şortun tamamen katlanması ya da kötü görünmesi oldukça muhtemeldir.

3. Uygun Ayakkabıları Seçin

Giydiğiniz ayakkabı, yaptığınız egzersiz türüne bağlı olarak değişebilir. Herhangi bir kardiyo çalışması yapmayı planlıyorsanız, ayaklarınız ve bacaklarınız için koruma sağlayacak ayakkabıları tercih edin. Bir çok spor salonunun açık parmaklı ayakkabılara izin vermediğini unutmayın. Bir koşu bandında koşacaksanız, koşu ayakkabısı getirdiğinizden emin olun. Eliptik veya egzersiz bisikleti kullanacaksanız, o zaman ayakkabınız o kadar da önemli olmayabilir. Sadece ayakta kalabileceğiniz rahat bir şeyler giymeniz yeterli olacaktır. Ağırlık çalışması yapacaksanız, ayak bileği kısmı geniş olan ve destekli bir ayakkabı giydiğinizden emin olun. Koşu ayakkabıları her zaman ağırlık antrenmanları için de iyi bir seçimdir.

Spor salonuna gitmeden önce incelemeniz gereken fitness giyim ve aksesuarlarına buradan ulaşailirsiniz!

Erkekler Spor Salonuna Giderken Nasıl Kıyafetleri Tercih Etmelidir?

1. Şort veya Eşofman Tercih Edin

Alt kısmınızın size tam bir hareket alanı sağladığından emin olmalısınız. Antrenman sırasında ne kadar terleyeceğinizi ve vücut ısınızın ne kadar artacağını düşünün. Dizlerinizden birkaç santim daha aşağıda kalan uzun şortlar giymemeye çalışın. Şortunuz ne kadar uzun olursa, hareket aralığınız o kadar az olur. Eğer fitness şortu giyiyorsanız leg press gibi hareketlerde şortların açılabileceğini unutmayın ve rahatsız hissetmemek için öncesinde nasıl durduğunu kontrol edin.

2. Nefes Alabilen Bir Tişört Giyin

erkek-spor-giyim

Fitness kıyafetleri seçerken pamuklu bir tişört giymeniz size daha iyi hissettirecektir. Alternatif olarak, polyester bir tişört de tercih edebilirsiniz. Önemli olan teri emecek ve hareket alanınızı kısıtlamayacak bir kıyafet giymenizdir.

3. Uygun Ayakkabıları Seçin

Fitness kıyafetleri erkek sporcular için bazen kafa karıştırıcı olabilir. Örneğin giyeceğiniz ayakkabı, yaptığınız egzersiz türüne bağlı olarak değişebilir. Kardiyo ya da ağrılık çalışması yapacaksanız koşu ayakkabıları iyi bir seçim olabilir. Sadece eliptik ya da egzersiz bisikleti kullanacaksanız ayakkabınızı özenle seçmenize gerek olmayabilir. Size sorun çıkarmayacak bir ayakkabı giyebilirsiniz.

Fitness Kıyafetleri Hakkında Genel İpuçları

1. Hafif ve Nefes Alabilen Çoraplar Giyin

Spor giyim söz konusu olduğunda pamuklu çoraplar genellikle iyi bir seçimdir. Çorapların çok sıkı olmadığından veya fazla gevşek olmadığından emin olun. Zevkinize göre, uzun veya kısa çoraplar giyebilirsiniz. Kısa çoraplar bacaklarınıza nefes almak için daha fazla alan sağlar, ancak uzun çoraplar ter atmak için yararlı olabilir. Sıkı çoraplar bacaklarınızı sıkabilir ve kan dolaşımınızı yavaşlatabilir. Öte yandan, çok gevşek olan çoraplar bacaklarınızdan kayarak sizi rahatsız edebilir.

2. Yanınızda Bir Havlu Taşıyın

spor-havlusu

Spor salonuna giderken çantanıza, terinizi silmek için yumuşak, temiz bir havlu koyun. Terinizi elbette bir makinenin üzerinde bırakmak istemezsiniz. Spor salonlarının çoğu, üyelerin antrenmanlarında kullanmaları için temiz spor havlusu sağlar. Havlunuzu kimseyle paylaşmayın, çünkü bu şekilde mikropların yayılmasına neden olabilirsiniz (2). Makinede bıraktığınız tüm terleri temizleyin. Koltuğu, çubukları ve terinizin temas ettiği diğer kısımları silmek için küçük, temiz bir havlu kullanın. Teriniz makinede kurursa bakteriler bir başkasına bulaşabilir.

3. Elbiselerinizi Spordan Sonra Yıkayın

Kendi teriniz bile, kumaş üzerinde kurumaya bırakıldığında kötü bakteriler üretip enfeksiyon kapmanıza yol açabilir. Koku veren bakteriler pamuktan ziyade polyesterde daha fazla büyüme eğilimindedir. Bu yüzden spor kıyafetlerini ne olursa olsun hemen yıkamalısınız.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz