Spor Yapmak Kilo Aldırır mı?

0
spor-yapmak-kilo-aldirir-mi

Kilo almak için spor yapmak kulağınıza nasıl geliyor? Çoğu kişi zayıflamak istediğinde spora başvuruyor olsa bile son yıllarda spor konusunda hızla bilinçlenen bir kesim var ve bu kişilerin çoğu kilo almak için de spor yapılabileceğini fark etmiş durumda! Peki, spor yapmak nasıl kilo aldırır? Gelin birlikte bakalım.

Nasıl Kilo Alınır?

Her zaman istenilen bir durum olmasa bile çok zayıf olan kişiler ya da sıklet atlamak isteyen sporcuların kilo almak için uğraştığını görmüşsünüzdür. Bazı kişilerde metabolizma hızı o kadar yüksektir ki kilo almak onlar için oldukça zordur. Aslında herkesin böyle 1-2 tane arkadaşı vardır. Dünyaları da yese bir türlü kilo alamayan…

Reklam

Fazla spor kilo aldırır mı?

Bu noktada spor ile beslenmenin desteklenmesi gerekebilir. Vücudun yeni kas oluşumuna teşvik edilmesi ile yağ değil kas kazanımı sağlayarak kilo artırılabilir. Bu şekilde hem daha sağlıklı bir kilo elde etmiş olursunuz hem de fit bir görünüm. Çünkü kaslar yağ dokularına göre daima daha sıkı ve yoğun dokulardır.

Kilo Almak İçin Kalori Fazlası Oluşturun

Kilo almak için ilk yapmanız gereken beslenmenizde kalori fazlası oluşturmaktır. Yani gün içerisinde yaktığınızdan daha fazla kalori tüketmelisiniz. Böylece yediğiniz fazla besinler vücudunuzda depolanmaya başlar. Bu besinleri spor ile destekleyerek kas oluşumunu teşvik edebilirsiniz. Eğer bilinçsizce yemek yiyip spor yapmadan kilo almaya çalışırsanız besinlerin vücudunuzda glikojen ve yağ olarak depolanması daha muhtemeldir. Her ne olursa olsun daha fazla besin ve kaloriye ihtiyacınız vardır!

Fazla spor kilo aldırır mı?

Eğer halihazırda yedikleriniz, öğünleriniz ve kaçamaklarınız kilo almanıza yetmiyorsa ek sağlıklı öğünler denemeye çalışın.

Taze meyveler, yoğurtla karıştırılmış yemişlerden oluşan atıştırmalıklar, protein barlar ve smoothieler en hızlı tüketebileceğiniz kolay kalori kaynaklarıdır. Bu yiyecekleri normal beslenme düzeninize ilave etmeyi deneyebilirsiniz. Gün içerisinde 3 öğün tüketen biriyseniz yiyeceklerinizi değiştirmeden 2 ekstra ara öğün ekleyerek aldığınız kalori ve besin miktarını artırabilirsiniz.

Fazla kalori almak için ayrıca kalorisi yüksek yiyecekleri seçmeye özen göstermelisiniz. Ancak burada bir parantez açmalıyız. Protein ve sağlıklı yağ açısından yüksek kalorili beslenmek fit bir şekilde kilo almanıza ve kas gelişiminize yardımcı olurken sadece yüksek kalorinin karbonhidrat kaynaklarından geldiği yiyecekleri seçmek daha hızlı yağlanmanıza sebep olabilir. Bu durumda kas ile kazanacağınız kiloların yerini bel çevresindeki yağlar alabilir…

Daha Sonra da Spor Yapın

Kalorilerinize dikkat etmeye başladıysanız ve artık daha fazla yemek yiyorsanız yapmanız gereken ikinci konuya geçelim: düzenli spor yapmak. İstediğiniz fiziğe kavuşmak için spor size daima yardımcı olacaktır. Doğru antrenmanlar ile kas geliştirebilirsiniz, kilo verebilirsiniz, kilo alabilirsiniz ya da sadece yağ yakabilirsiniz.

Fazla spor kilo aldırır mı?

Kilo almak istediğinizde uygulamanız gereken ilk spor çalışmalarından biri ağırlık antrenmanlarıdır. Ağırlık egzersizleri, kas gelişimini hızlı bir şekilde tetikler. Kas dokularınızın kapasitesini zorlamak, hipertrofiyi destekler. Hipertrofi kas hücrelerinizin  büyüklüğünün artması demektir. Kaslar sıkı ve yoğun yapılı oldukları için ise yağlar gibi şekilsiz değildirler. Bu sebeple kas oranı yüksek ve kilolu biri yağ oranı yüksek ve kilolu birine göre daha fit görünür.

Hipertrofi hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler “Hipertrofi Nedir? Hipertrofi Temelli Antrenman Programı” yazımızı linke tıklayarak okuyabilirler.

“Fazla spor yapmak kilo aldırır mı?” sorusuna daha da iyi bir cevap vermemiz gerekiyorsa beslenmenizi elden geçirmeden sporun size kilo aldırmayacağını söylemeliyiz!

Ama proteini yüksek beslenerek ve bu proteinlerle kas oluşturmak için spor yaparak fit bir görünüm elde ederken kilo da alabilirsiniz.

Fazla spor kilo aldırır mı?

Kilo almak için yapabileceğiniz bir diğer destek ise supplement kullanmaktır. Özellikle sıklet atlamak ya da daha hacimli bir görünüm kazanmak isteyen kişiler kilo yapan besinler ve takviyeler tüketirler. Hacim ve kilo için geliştirilmiş, sporcuların beklentileri düşünülerek oluşturulmuş gainer ürünleri (karbonhidrat tozları) spor için enerji ihtiyacınızı karşılayacak karbonhidratı, kas gelişiminiz için proteini ve diğer makro ya da mikro besinleri içerirler. Bu ürünlerin kalori miktarları oldukça yüksektir. Bu sayede kilo almak için düzenli antrenman yapıyorsanız hızlı bir şekilde beslenebilmenize yardımcı olurlar.

Gainer takviyelerini incelemek ve satın almak için tıklayabilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz