Sahte Supplement Nasıl Anlaşılır?

0

Her sektörde olduğu gibi, sporcu gıdaları sektöründe de sahte supplement üretimi ve satışı, supplement kullanımının artmasıyla birlikte yaygınlaşmış durumda. Ürünlerin içerisine seyreltici, daha ucuz maddeleri ekleyerek hacim yaratıp büyük oranlarda kar elde eden merdivenaltı sahte supplement üretimi git gide yaklaşıyor. Üstelik sahte supplementler beklendiği gibi orijinalinden daha ucuza değil, aynı fiyata hatta bazen çok daha yüksek fiyatlara satılabiliyor. Elbetteki sahte supplement içerikleri orijinaline göre çok daha kalitesiz oluyor ve verilen para “çöpe gitmiş” oluyor.

Buna benzer bir durumla karşı karşıya gelmekten çekiniyorsanız ve güven sıkıntısı çekiyorsanız, sahte supplementleri belirleme konusunda, orjinal parayı sahte paradan ayırt etmek kadar kolay yöntemler mevcut.

Reklam

Bir ürünü daha önceden kullandıysanız; tadından, içeriğinden, renginden, çözünürlüğünden ürünün sahte olduğunu anlamanız mümkün. Fakat bu şekilde test etmek, çoğunluk için sağlıklı olmaz. Çünkü kişinin bir ürünü ilk kez kullanıyor olma ihtimali epey fazladır. Bu nedenle, bir ürünü bir ya da birden fazla kez kullanmış kişilere yönelik değil, herkese yönelik yöntemlere yer veriyor olacağız.

Orijinal protein tozu ürünlerini en uygun fiyatlarla Supplementler.com‘dan satın alabilirsiniz.

1) Lisanslı ve güvenilir satış noktalarını tercih edin

Öncelikle salonunuzda bulunan antrenörden veya spor eğitmeninden supplement satın almamanız doğru bir tercih olacaktır. Bu kişiler sizlere iyi niyetle iyi fiyata ürün satma amacında olsalar da, onların da bilmediği bir sahtecilik durumu söz konusu olabilir. Bu kişilerle alışverişiniz bir fatura ile olmadığından, güvenilir de olmayacaktır.

2) Supplement barkodunu kontrol edin

Uygulayabileceğiniz en basit yöntemlerden biri, ürünün üzerindeki barkodu bir barkod okuyucu mobil uygulama ile taramak olabilir. Eğer barkodda tahrif edilmiş olma durumu varsa, ürünün sahteliği konusunda kesinlikle şüphe duyabilirsiniz.

Orijinal protein tozu ürünlerini en uygun fiyatlarla Supplementler.com‘dan satın alabilirsiniz.

3) Güvenlik şeridini mutlaka kontrol edin

Ürünlerin dış kısmında güvenlik şeridi bulunur. Bu her marka için farklıdır. Markaların kullandığı güvenlik şeridini araştırıp, aldığınız ürünle kıyaslayarak ürünün sahte olma ihtimali konusunda fikir edinebilirsiniz. Unutmayın ki, ürünü açsanız bile Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne göre iade hakkınız mevcuttur.

4) Kapak koruyucu jelatinin açılmamış, delinmemiş, yıpranmamış olması gerekir

Ürünlerde bulunması gereken bir diğer özellik ise iç koruma jelatinidir. Genellikle, kişinin ürünü ilk açan kişi olduğu güvencesini vermek için ürünün kapağına sıkıca yapıştırılmış şekilde ürünün kapağında bulunurlar. Eğer yeterince sağlam yapışmamış, hatta çıkık bir koruma jelatiniyle karşı karşıya kalırsanız şüphe duymanızda fayda var. Hatta bu durumda bulunan ürünleri kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.

Orijinal protein tozu ürünlerini en uygun fiyatlarla Supplementler.com‘dan satın alabilirsiniz.

5) Şüphe varsa, ürünün yetkili distribütörü ile iletişime geçin

Popüler markalar için bir diğer yöntem ise, ürünün üzerinde ürünün yetkili distribütörünün bulunup bulunmadığına bakmanız. Popüler markaların distribütörlerini internette bulabilirsiniz. Sonrasında distribütörün etiketini, akabinde de doğruluğunu kontrol etmeniz sahte veya gerçek olması konusunda bir fikir verebilir. Popüler markalarda sahteciliğin daha sık olduğunu da vurgulamak gerek.

Ambalaj, biraz yanıltıcı olabilir. Ürünün ambalajının renginin, fontunun veya başka bir özelliğinin normalden farklı olması her zaman sahte bir ürünle karşı karşıya olduğunuz anlamına gelmez. Çünkü pek çok büyük firma, hukuksal veya ticari sebeplerle farklı ülkelerde üretim yapıyor olabilir ve bu ambalajda farklılığa sebep olabilir. Dolayısı ile ambalaja bakarak karar vermek sağlıklı olmayacaktır.

6) En Güvenilir Sahte Supplement Ayırt Etme Yöntemi Nedir?

Sizce de tüm bu yöntemler kulağa hem karmaşık, hem de zahmetli gelmiyor mu? Şüphelerinizden tamamen arınıp, bir ürünün orjinal olduğuna yüzde yüz emin olarak alışveriş yapmanızı sağlayacak olan tek doğru yöntem, güvenilir firmalardan alışveriş yapmanız olacaktır. Sattıkları ürünlerin orjinal olduğuna dair garanti verebilen firmaları tercih ettiğinizde, bütün bu zahmetli testlerden kurtulmuş olursunuz.

 

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz