Kaslarınızı Patlatacak Pump Etkisi En İyi Nasıl Sağlanır?

3

Vücut geliştirme sporcularının vazgeçilmezi olan, özellikle Arnold Schwarzenegger gibi sporcularla özdeşleşmiş olan pump etkisi hakkındaki detayları öğrenmeye ne dersiniz?

Pump Etkisi Nedir?

Pump etkisinin yarattığı mutluluk hissinin arkasında kanın kaslara hücum etmesi yatıyor. Güç ve kuvvet üzerine olan egzersizlerde yoğunlukla gerçekleşen bu etkinin işleyişi basittir. Kastaki kasılmalar, damarların genişlemesine ve kan akışının artışına neden olurlar. Kastaki bu tarz aktiviteler kas büyüemelerine yardımcı olur. Çok yoğun antrenmanlarda bunu daha iyi bir şekilde görebilirsiniz. Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi maalesef bu etki de birkaç saat sürüyor.

Maksimum Pump Etkisi Nasıl Sağlanır?

Gerekli hacim için yoğun çalışmak şart. En etkili pump için de maksimum 10-15 tekrar arası çıkarabileceğiniz bir ağırlıkla tükenene kadar egzersizi uygulamanız ve bunu  3-4 set yapmanız yeterli olacaktır. Yavaş tempoda ve konsantrik kasılma kısmına odaklanarak bunu uygulamak daha fazla etki sağlayacaktır. Hızlı tempoda yapıldığında da pump etkisini gayet görürsünüz. Ancak yavaş tempoda daha uzun süreli ve faydalı bir etki sağlayacaktır. Çalıştırdığınız kas grubunun antagonisti bir kas grubuyla süper set uygulamanız pump daha da faydalıdır(Biceps ile Triceps gibi).

Reklam

Yeteri kadar sıvı tüketmeye ve o günün öncesinde karbonhidrat almış olmaya önem verin. Bununla beraber gıda takviyesi olarak antrenman öncesi kreatin de alabilirsiniz. Böylece pump etkisi daha verimli gerçekleşip, kas hücrelerinin büyümesine yardımcı olacaktır.

Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri

Piyasadaki En İyi Gainer Takviyeleri

Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri

 Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri

Piyasadaki En İyi Protein Tozu Takviyeleri 

Amacımız Pump Etkisi Mi Olmalı?

Temel olarak bu olmamalı. Sürekli iyi bir pump etkisi yaratmak üzerine antrenman yapmanız zamanla sürantrene olma durumuna neden olabilir. Bu durum da uzun süreli hedeflerinizin önüne geçebilir. Ama hepimizi mutlu eden bu histen kaçmamız için bir neden yok.

Sırt Kaslarına Kan Pompalayan Hipertrofi Antrenmanı

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

3 YORUMLAR

  1. Yok kardeşim kronik bir sorunun yoksa önce ve sonra kullanabilirsin uzun süredir yapıyorsan bilirsin 15-20 gr kadar alabilirsin yeniysen bir kepçe 5 gr geçme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz