Protein Tozu Zararları Nelerdir?

0
protein-tozu

Protein Tozu Zararlı Mıdır?

Vücudun ihtiyaç duyduğu miktardan fazla protein tüketmek, otomatik olarak kas şeklinde depolanmamaktadır. Bu fazla tüketim yağ olarak da depolanabilir. Buna ek olarak, çok fazla protein böbreklere baskı yapabilir, dehidratasyon, şişkinlik, bulantı, osteoporoz ve daha fazla yan etkiye de yol açabilir. Protein tozu zararları arasında bu yan etkiler yüksek dozlarda kendini gösterebilmektedir. (1)

Protein tozu zararlı mı?” sorusunun cevabı aşırı ve yanlış kullanımlarda farklı doğru kullanımda ise çok daha farklı şekilde cevaplanabilmektedir. En önemli nokta ise yanlış kullanımda çoğu kez düşülen hatada olduğu gibi protein tozu kendi başına bir yemek değildir. Yulaf gibi bir karbonhidrat, fıstık ezmesi gibi sağlıklı bir yağ veya dengeli bir meyve veya sebze öğünü ile birlikte tüketilmesi gerekmektedir. Protein tozları smoothielere, krep karışımlarına, yulaf ezmesi ve daha birçok sağlıklı tarife eklenerek tüketilebilir. Su ile karıştırılarak tüketilmesi daha hızlı emilmesini sağlamaktadır fakat yine de sağlık bir beslenme programına uyularak bu şekilde tüketilmesi önerilmektedir.

Reklam

Protein Tozu Riskli Midir? 

protein-icecek

Protein tozu kullanımı riskli bir durum olmasa da, protein tozu işlenmiş bir gıdadır. Eğer beslenme programında daha az işlenmiş yiyecek yiyeceğe yer verilmesi hedefleniyorsa, tüm protein ihtiyacı doğal besin kaynakları ile elde edilmelidir. Yumurta, tavuk göğsü, somon, süt ve daha birçok kaynak da protein sağlayabilmektedir. Ayrıca, protein tozuna alternatif olarak kuru süt tozu, yulaf ve badem gibi malzemeler de kullanılabilmektedir. Bu kaynaklar protein tozları kadar yüksek miktarda protein sağlayamasalar da işlenmemiş oldukları için böyle bir hedefi olan insanlara ek bir seçenektirler.

Diğer bir yandan tüm protein tozları eşit koşullarda ve kalitede oluşturulmazlar. Bu durumun en büyük bir nedeni: Protein tozu gibi takviyeler, pazarlama için FDA onayı gerektirmemektedir. Bu nedenle, daha az protein, daha fazla şeker ve farklı miktarlarda başka içerikler içerebilmektedirler. Bu yüzden protein tozu tercihi yapılırken içeriklerine dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir. NSF Sertifikalı Spor ürünleri daha iyi sonuçlar yaratabilmektedir.  Bu, protein tozu içindekiler kısmında yazan içerikleri aslında paketin içinde olduğunu garanti etmesi için üçüncü taraf testine tabi tutulduğu anlamını taşımaktadır. Bir sporcu olunmaması durumunda dahi bu sertifikayı barındıran protein tozlarının tercih edilmesi daha doğru bir karar olacaktır.  Çünkü bu sertifika yasal kontrollerin sağlandığı ve ürünün titiz bir testten geçtiğini göstermektedir. Bu sebeplerden en iyi protein tozu tercihi kalite ve güvence sertifikaları göz önüne alınarak verilebilmektedir. (2)

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz