Kış Boyunca Kullanmanız Gereken 5 Supplement

0

Sıcaklıkların düşmesi ve güneşin kış uykusuna yatmasıyla kış nihayet yeniden kapımıza dayandı. Böylece mevsim değişikliğiyle beraber bağışıklık sistemimizin zorlanacağını ve hastalıkların artacağını kabul etmenin vakti de gelmiş oldu. Bildiğiniz üzere soğuk algınlığı, grip ve diğer birçok hastalık etkisini kış mevsiminde daha çok ve daha uzun süre gösterir. İşte tam da bu yüzden Kasım’ı uğurlarken ve kışı selamlarken, sizler için kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirecek en iyi 5 supplementi paylaşmaya karar verdik.

D Vitamini

Aynı zamanda “güneş ışığı vitamini” olarak da bilinen D vitamini, vücudun sağlıklı çalışması için gerekli olan en temel vitaminlerden biridir. Tükettiğiniz yağlı balıklardan ve yumurtalardan bir miktar D vitamini elde edebilirsiniz ancak D vitaminlerinin çoğu vücudun güneş ışığına maruz kalmasıyla sentezlenir. D vitamini, özellikle kış aylarında insanların yetersiz kaldığı ana besin maddelerinden biridir ve bu çoğunlukla güneş ışığı eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Reklam

D vitamini eksikliği, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğa neden olabilir. Yağlı balıklar, yumurta sarısı ve kırmızı et gibi yiyecekler tüketerek vücudunuza D vitamini kazandırabilirsiniz. Ancak yalnızca yiyeceklerden aldığınız vitaminle vücudunuzun ihtiyacı olan dozu almanız imkansızdır. İşte bu yüzden kış ayları boyunca D vitamini takviyeleri almak kaçınılmazdır.

B Vitamini

B vitamini, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek de dahil olmak üzere insan vücudu üzerinde birçok faydaya sahiptir. B1 vitamininin kalbin normal işlevine yardımcı olurken, B6 vitamini, protein ve glikojen metabolizmasını destekler. B2, B3, B5 ve B12 vitaminleri ise yorgunluğu azaltmaya yardımcı olan özellikleri sebebiyle oldukça önemlidir.

Ancak, B vitamini takviyelerinin kış aylarında mutlaka kullanılmasının sebebi özellikle B12 vitamininin faydalarıdır. B12 Vitamini, ruh halini ve diğer beyin işlevlerini olumlu yönde etkileyen beyin kimyasallarının üretiminde rol oynar. Düşük B12 seviyelerinin ve depresyonun bağlantılı olabileceği kanıtlanmıştır. Kış aylarında depresyon ve stres artar. İşte bu sebeple kışın kendinizi zinde, sağlıklı ve mutlu hissetmeniz için B vitamini şiddetle tavsiye edilir.

C Vitamini

C vitamini muhtemelen kış aylarında en çok kullanılan ve en çok bilinen temel takviyedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye, soğuk algınlığına karşı savaşmaya ve vücut hücrelerini hastalıkla savaşmak için sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

Bağışıklık sisteminiz antrenman sırasında hırpalanır ve yüksek dozda C vitamini seviyeleri vücudunuzun bağışıklık sisteminin olması gerektiği gibi çalışmasını sağlayarak vücudunuzun toparlanmasına yardımcı olur. Çok sık antrenman yapan biriyseniz, yalnızca vücudunuzu hastalıklara karşı korumak için değil, antrenmanlardan sonra hızlı bir şekilde toparlamak için de C vitamini takviyeleri kullanmanız tavsiye edilir.

Omega 3

Omega 3, tüm yıl boyunca özellikle de kışın muhakkak kullanılması gereken bir başka temel takviyedir. Omega 3, insan vücuduna oldukça önemli faydalar sağlar. Omega 3, sağlıklı eklemlerin desteklenmesine yardımcı olur ve beyin fonksiyonu ve konsantrasyonu için de oldukça önemlidir.

Omega 3’ün faydaları saymakla bitmez ancak diğer temel faydalarından kısaca bahsetmemiz gerekirse omega 3 takviyeleri vücudunuzdaki yağ yakımına destek olur, kan basıncını düşürür, kardiyovasküler hastalık riskini azaltır ve beyin fonksiyonuna katkı sağlar. İşte bu yuzden Omega 3 yalnızca kış mevsiminde değil, her mevsim tüketilmesi gereken en önemli takviyelerden biridir.

ZMA

Kış aylarında mutlaka tüketmeniz gereken ve son tavsiyemiz tabii ki de ZMA‘dır. ZMA da omega 3 gibi yıl boyunca kullanılması gereken bir takviye olsa da özellikle kışın onu daha da faydalı kılan bazı farklı yönleri vardır.

ZMA, Çinko, Magnezyum ve B6 Vitamini içeren bir takviyedir.

Magnezyumun kemik ve diş sağlığına ciddi katkılarda bulunur ve ayrıca sinir sisteminin işleyişine ve protein sentezine yardımcı olur. Magnezyumun gevşemeye yardımcı olduğu da bilinir, yani uyumadan önce alınması durumunda kaliteli bir uykuya sahip olmanızı sağlar. Son olarak, magnezyum, kış aylarında daha belirgin görülen yorgunluk ve bitkinliği potansiyel olarak azaltabilir.

ZMA’nın ikinci bileşiği olan çinko, soğuk algınlığı ve griple savaşmak için kışın hayati önem taşıyan bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Çinko ayrıca, yediğiniz yiyeceklerin metabolize edilmesini ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için makro besin metabolizmasını da artırmaya çalışır.

B6 Vitamini, ZMA‘nın son bileşiğidir ve kış aylarında en çok ihtiyaç duyulan vitaminlerden biridir. B6 Vitamini normal bir protein ve glikojen metabolizmasının yanı sıra enerji veren metabolizmaya da katkıda bulunur. Enerji seviyelerinizi yükseltir, halsizliğinizi ve yorgunluğunuzu alır ve böylece soğuk kış aylarını daha kolay geçirmenize yardımcı olur.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz