Hangisi Daha Çok Yağ Yakar: Ağırlık mı Kardiyo mu?

0

Kilo vermeye karar vermiş olan birçok kişi, genellikle kendilerini zor bir soruyla boğuşurken bulur: Kardiyo mu yoksa ağırlık antrenmanı mı? Bunlar en popüler antrenmanlardır ancak hangisinin size daha iyi geleceğini anlamak biraz zor olabilir.

Biz de bu sorudan yola çıkarak bu yazımızda, kilo vermek için kardiyo ve ağırlık antrenmanı hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizlere açıklıyoruz.

Reklam

Kardiyo Antrenman Başına Daha Fazla Kalori Yakar

Birçok bilim insanı, insanların çeşitli aktiviteler sırasında kaç kalori yaktığını araştırmakta. Bu araştırmalara dayanarak, kardiyo ve ağırlık antrenmanı dahil farklı egzersiz türlerini uygulayarak kaç kalori yakacağınızı tahmin edebilirsiniz.

Örneğin 73 kg ağırlığındaysanız, makul bir tempoda 30 dakikalık bir koşuda yaklaşık 250 kalori yakabilirsiniz. Saatte 10 km gibi bir tempoda koşarsanız, 30 dakikada 365 kalori yakabilirsiniz. Öte yandan, aynı süre boyunca ağırlık antrenmanı yaparsanız, yalnızca 130-220 kalori yakabilirsiniz.

Genel olarak, harcadığınız efor için kardiyo antrenmanı başına ağırlık egzersizinden daha fazla kalori yakarsınız.

Antrenmanlarınızı destekleyecek yağ yakıcı ürünleri incelemek için tıklayın.

Ağırlık Egzersizi Her Gün Daha Fazla Kalori Yakmanıza Yardımcı Olur

Ağırlık antrenmanları kardiyo antrenmanları kadar çok kalori yakmanıza imkan sunmasa da başka önemli birçok faydası vardır.

Örneğin, ağırlık antrenmanları kas hacminizi artırmanızda kardiyo antrenmanlarından daha etkilidir ve dinlenme esnasında kas ve yağlar da dahil olmak üzere dokulardan daha fazla kalori yakar. Bu nedenle, ağırlık antrenmanlarının dinlenme metabolizmanızı artırmanın anahtarı olduğu söylenir. Özellikle araştırmalarda, bir ağırlık egzersiz antrenmandan sonra, kardiyo egzersizine kıyasla daha fazla kalori yakıldığı gözlemlenmiştir.

En sık Tercih Edilen Alternatif: HIIT 

Kardiyo ve ağırlık antrenmanı en çok uygulanan antrenmanlar olsa da, bu iki antrenmana alternatif başka seçeneklerin de mevcut olduğunu söylememiz gerekir. HIIT yani yüksek yoğunluklu aralıklı egzersizler bu alternatiflerden en faydalı olanıdır. Yapılan araştırmalarda, yüksek yoğunluklu aralıklı egzersizlerin diğer egzersiz türlerine göre %25-30 daha fazla kalori yaktığı gözlemlenmiştir.

Uzun Vadeli Başarı İçin Diyet ve Egzersiz

Çoğu insan egzersizin ve sağlıklı beslenmenin optimal sağlık için gerekli olduğunu zaten bilir. Tüm büyük sağlık kuruluşları, kilo vermek için uyguladığınız beslenme ve egzersiz rutininizi değiştirmenizi önerir. İlerlemenizi optimize etmek istiyorsanız en iyi egzersiz programına sahip olsanız bile bu yeterli olmayacaktır. Uyguladığınız egzersizlerin yanında diyet programınıza da oldukça dikkat ediyor olmanız gerekir.

Yapılan araştırmalarda, uzun vadeli kilo kaybı için kalori alımında orta derecede bir azalma ve iyi bir egzersiz programı olması gerektiği gözlemlenmiştir.

Pek çok insan sağlıklı beslenmenin kilo vermek için çok önemli olduğunu bilirken, bazıları kişiler ise bu durumu abartarak önemli olan tek şeyin diyet olduğunu söyler. Ancak kalıcı bir çözüm arıyorsanız egzersizin bu süreçte ne kadar önemli olduğunu asla ama asla unutmamanız gerekir. (1)

Fit kalmanıza yardımcı olacak gıda takviyesi ürünlerini incelemek için tıklayın.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz