Spor Salonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

0
spor salonu

Sporla ilgilenen birçok insanın aklında, iyi bir spor salonu bulmaya çalışırken nelere dikkat etmeliyiz? sorusu oluşuyor olabilir. Bu yazımızda sizlere spora yeni başlayanlar için istenilen niteliklere sahip bir fitness salonu bulma arayışında dikkate almanız gereken 10 şeyi anlatacağız.

Sonunda bir fitness programına başlamaya karar verdiniz ve şimdi son adımı atmak için mükemmel bir spor salonu arıyorsunuz. Ya da belki son zamanlarda evinizde çılgınca çalışıyorsunuz ama spor salonunun sizi daha çok motive etmeye yardımcı olacağını düşünüyorsunuz. Durumunuz ne olursa olsun, yeni bir fitness salonu ararken göz önünde bulundurmanız gereken bazı temel faktörler var.

Reklam

İşte spor salonu seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken 10 önemli nokta;

1. Salon Ücreti

Salon ücreti çoğu insan için aslında en önemli faktör. En pahalı spor salonu seçeneklerinden en uygun olanlarına kadar birçoğu mevcut. Fakat arayışımız biraz üst derece bir seçim ise birçoğumuz, seçkin kulüplerin sunduğu yüksek fiyatlı üyelik ve kişisel eğitim ücretlerini karşılayamayabiliyor.

Bu noktada yapmanız gereken ilk şey, üyeliğinizi alırken uygun sezonu düşünmek. Spor salonlarının çoğu, Yeni yıldan hemen sonra veya öğrencilerin okula geri döndüğü Eylül ayında genellikle en yoğun katılım saatlerinde indirimli fiyatlar sunuyor.

Fiyat konusunda önemli noktalardan bir diğeri ise ödeme yaptığınız zaman aralığı. Bir çok salon yıllık ödemeyi zorunlu tutuyor öyle ki kısa bir süre sonra salondan memnun kalmasanız bile ödeme yapmaya devam ediyorsunuz. Bu konuda ayrıcalık sunan az sayıda sistem olmasına rağmen en yaygın olanlarından biri Sporcard.com‘un üyelik sistemi. Bu sistemde üye olmak istediğiniz salonun Sporcard.com adresindeki spor salonları kısmında yer alıp almadığına bakmanızı önemle tavsiye ederiz ki herhangi bir taahhüt sunmayan aylık üyelik ile salonu deneme şansını bulabilirsiniz. Sporcard uygulamasının diğer detaylarını yazımızın devamında da anlatacağız.

2. Üye Profili

gym ekip

Bugünlerde bir çok salon sadece belirli bir grup insana hitap ediyor. Yaşlılara, rekabetçi sporculara, erkeklere veya sadece bayanlara özel spor salonu sayısı oldukça fazla. Belirlediğiniz spor salonuna yazılmak için profilinize uygun  olup olmadığını belirlemeniz oldukça önemli. Uzman kitle spor salonlarının avantajı ise çoğu zaman hedefledikleri topluluğa daha fazla hitap eden programlar sunmaları.

3. Ekipman

Ortalama bir fitness salonunda olması gerekenler; koşu bantları, kondisyon bisikletleri, pilates ürünleri, ağırlık istasyonları, barlar, sehpalar vs. gibi sıralanabilir. Bu duruma açıklık getirmek için spor salonunu ararken, yapmanız gereken bir diğer şey de üye olmak istediğiniz salona girip etrafı gezmek olacaktır. ekipmanlar söz konusu olduğunda ekstra aletlere ya da işinize yarayacak ekipman sayısına bu noktada dikkat etmeniz gerekebilir. Salonun farklı ekipmanlara ve en çok kullandığınız spor salonu aletlerine sahip olduğundan emin olmanız ilk önceliklerinden biri olmalıdır. Örneğin eğer antrenmanınız için çoğunlukla dambıl kullanıyorsanız, spor yapmaya kolayca devam edebilmeniz için birden fazla dambıl seti olup olmadığını kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

4. Ekstra Özellikler

baba cocuk spor

Bebek sahibi olduktan sonra tekrar eski formunuzu almak, mükemmel zaman yönetimi gerektirir! Küçük bir çocuğunuz varsa, salonun sahip olduğu bir mini club çok işinize yarayabilir. Yine meyve suyu ya da snack bar olanakları egzersiz sonrası beslenme için de kullanışlı bir seçenek olabilir. Ya da spor salonunda duş almak istiyorsanız tercihlerinizi bunun gibi kriterlerii dikkate alarak yapmanızda fayda vardır.

5. Erişilebilirlik

Spor salonunun evinize ne kadar uzaklıkta olduğunu dikkate almanız gerekiyor. En yakın spor salonu tercihi bu noktada önemlidir. Unutmayın salon ne kadar uzaksa, gitme ihtimaliniz de o kadar az olur.

Bir başka seçenek de işinize yakın bir salon tercih etmek olacaktır.  Ayrıca muhtemelen spor yaparken antrenman zamanınızı ekipman beklemek için harcamak istemezsiniz. Bu yüzden zaman içinde salonun size en uygun ve en az yoğun saatlerini keşfetmeniz gerekiyor.  Burada küçük bir ipucu daha vermek istiyoruz. Hafta içi iş yerinize, hafta sonu ise evinize yakın iki farklı salon tercih edebilirsiniz. Yine daha önce de bahsettiğimiz üyelik sistemlerinden Sporcard.com ile tek bir üyelik ücreti ödeyerek İstanbul, İzmir ve Ankara’da 250’den fazla salonun Fitness alanını sınırsız kullanabiliyorsunuz. Pek çok iyi spor salonları ile anlaşmalı olan Sporcard.com ile salonun yoğunluk ve konum durumuna göre de kesin bir çözüm bulabilirsiniz.

6. Temizlik

temiz spor salonu

Belki de en önemli nokta olarak görünmeyebilir ancak spor salonunun düzenli bir şekilde bakımının yapılmadığı ve düzenli olarak temizlenmediği durumlarda, ekipmanın çoğunu kullandığınız için zamanla kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Bu yüzden ekipmanların ne sıklıkla temizlendiğini mutlaka sormanızı öneriyoruz.

7. Bakım

Hiçbir şey gittiğiniz spor salonunda kırık bir parça bulmaktan daha sinir bozucu olamaz.  Elbette ki bazı problemler tamir için daha fazla zaman gerektirebilir, ancak kolayca halledilebilecek küçük şeyler zamanında çözülmelidir.

8. Çalışma Saati

Spor salonuna giderken çalışma saatlerinin size uygun olması oldukça önem arz etmektedir. Bu noktada aklımıza şu tür sorular takılabilir: Tüm resmi tatillerde kapalı mı? Haftasonları ne olacak? Sabah erken çalışabilir miyim? Herkesin çalışmak istediği zaman için farklı bir tercihi vardır. Çalışmaya olan bağlılığınıza bağlı olarak, yılın çoğu günlerinde açık kalan bir yer bulmak isteyebilirsiniz.

9. Kişisel Eğitim Seçenekleri

Yine uzman eğitmenlerle çalışarak bazı sertifikalar elde edebilirsiniz. Bu yüzden fitness hedeflerinizde ihtiyaç duyduğunuz yardımı ve desteği aldığınızdan emin olmak için ileri derecede bir sertifikaya sahip birisiyle çalışmanızı öneriyoruz. Örneğin bir fitness antrenöründen yardım istediğinizde sizi bu konuda bilgilendirecektir.

10. Üyelik Ayrıcalıkları

Göz önünde bulundurmak isteyeceğiniz son şey, üye olmanın size sunacağı ayrıcalıklar. Islak alanlar (havuzlu spor salonu), spa, salonun size sunduğu spor kıyafetleri veya temin edebileceğiniz küçük bir mağaza, solaryum veya diyestisyen gibi hizmetler günlük ihtiyaçlarınızın karşılanmasında elbette faydalı faktörler olacaktır.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz