Yeni Başlayanlar İçin En İyi Sırt Kası Egzersizi

1

Barfiks çekmek, hem teknik hem de güç gerektiren bir harekettir. Bu nedenle fitness veya vücut geliştirmeye başlar başlamaz yapması kolay bir egzersiz değildir.

Image result for pull up

Reklam

Alternatif olarak genellikle pulldown gibi hareketler önerilir. Bu hareketler işe yarasa da, barfikste çalışan kasların tamamı çalışmaz.

Image result for pulldown

Cimnastikten gelen barfiks çok daha fazla beceri gerektiren bir harekettir. Merkez bölgesi yoğun bir şekilde çalışır, vücudu sabit tutmak için küçük kas grupları da harekete dahil olur. Yapılan bazı araştırmalarda, barfiksin en iyi karın hareketlerinden biri olduğu görülüyor. Karın hareketlerinin büyük çoğunluğundan çok daha fazla karın çalıştırabiliyor.

Dolayısıyla sadece pulldown gibi hareketlerle sırt kaslarını geliştirebilseniz de, barfiks kadar fazla verim alamayacağınız bir gerçek.

Peki size gücünüz el vermese de küçük bir ekipmanla yapabileceğiniz bir barfiks çeşidi olduğunu söylesek? Yine de sadece pulldown ile mi yolunuza devam ederdiniz?

Evet, yanlış duymadınız. Bir direnç bandı tek ihtiyacınız olan ekipman. Direnç bandı ne kadar kalın veya sert olursa, barfiks çekmeniz o kadar kolaylaşacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak bant seçimi yapmalısınız.

Daha sonra bu bandı barfiks çektiğiniz bara geçirip, ayağınızla gerip vücudunuzu aşağıya salın. Bandın gerginliği kadar dipten bir itiş olacağı için barfiksiniz kolaylaşacak. Vücut ağırlığınızdan daha az bir ağırlıkla barfiks yaparak, kas kazanımınızı zirveye çıkaracaksınız.

Bant İle Barfiks Yapmanın Avantajları

  • Daha az kütleyle barfiks yaparak barfiksin tüm avantajlarından yararlanabilmek.
  • Daha fazla tekrar sayısı ile barfiks tekniğini sağlamlaştırabilmek.
  • Kas dayanıklılığı arttırabilmek. Bu sayede normal barfikse geçiş için zemin hazırlayabilmek.
  • Sırt için hipertrofi çalışmaları yapabilmek.
  • Cimnastik hareketi olan barfiksle merkez bölgesini çalıştırabilmek.
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz