Yaptığınız Diyeti Sorgulatabilecek 14 Kalori Karşılaştırması

0

Kalori saymak bazen tahmin edilenden çok daha zor olabiliyor. İstediğiniz vücuda kavuşmak için antrenmanlarınızı beslenmenizle desteklemeniz gerektiğini biliyorsunuz. Çoğu kişi hayalindeki o mükemmel, fit vücuda kavuşmak için epey çaba harcıyor. Beslenme konusunda ise en önemli etken irade. Çünkü bazen yoğun bir şekilde sağlıksız diye nitelendirdiğimiz yiyecekleri canınız çekiyor olabilir. Aslında bu konuda haksız da değilsiniz. Sıkı bir diyetin içinde ufak bir kaçamak sizi daha iyi motive edecek kaynak olabilir.

Bu sebeple 14 atıştırmalığın kalori karşılaştırmalarını sizinle paylaşıyoruz.

Reklam

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

Peki bu veriler istediğimiz her şeyi sürekli tüketebileceğimiz anlamına mı geliyor?

Ne yazık ki hayır. Abur cubur diye nitelendirdiğimiz atıştırmalıklar size motivasyon kaynağı olabilir. Ancak mikro besinler anlamında oldukça yetersizdirler. Sağlığınız için almanız gereken mikro besinleri yani vitamin ve mineralleri paketli ürünlerden, kızartmalardan ve tatlılardan karşılayamazsınız. Özellikle sebzeler ihtiyacınız olan mikro besinler için en önemli kaynaklardır. Bunların dışında et süt ve yan ürünlerinden amino asit ve protein almanız gerekir ki bunlar da atıştırmalıklarda yeterince bulamadığınız bulamayacağınız besinlerdir.

Bu nedenle dengeli ve yeterli makro ve mikro besinleri sağlayabileceğiniz yiyeceklerin yanına ara sıra kaçamak olarak sizi motive edecek az miktarda atıştırmalık tercih edebilirsiniz.

 

Kaynak: Brightside
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz