Yağlarınızı Hızlı Bir Şekilde Eritecek Yağ Yakıcı İçecekler

0
yag-yakici-icecekler-hangileri

En iyi yağ yakıcı arayışı içerisindeyseniz bu yazı sizin için iyi bir kaynak olacaktır.

Yağ yakıcı içecekler yazımızda size piyasada bulunan yağ yakıcı ürünlerin temel bileşenlerinden, termojeniklerden, yağ yakımından, yağ yakımını hızlandırmak için yapabileceklerinizden ve yağ yakıcı çay gibi doğal yağ yakıcılardan bahsedeceğiz. Bunların yanında internette karşınıza çıkabilecek yağ yakan diyet, yağ yakıcı ilaçlar ve yağ yakıcı kürler gibi mucizevi etkiye sahip denilen ürünlerin neden gerçek olamayacağını açıklayacağız.

Reklam

Yağ Yakıcı Supplementler:

1. Nature’s Supreme Tonalin CLA 1250 Mg

yag-yakici-icecekler-hangileri

Nature’s Supreme Tonalin CLA, fark yaratan fiyat performans oranı ile sporcuların kısa zamanda en çok tercih ettiği yağ yakıcı ürünlerden biri oldu. Yüksek biyoyararlanırlıklı 1000 mg CLA’ya sahip olan Nature’s Supreme Tonalin CLA’nın servis başı fiyatı 1,16 TL.

2. Muscletech Hydroxycut Hardcore Next Gen 110 Kapsül

yag-yakici-icecekler-hangileri

L-karnitin, kafein ve kırmızı biber ekstresi içeren Muscletech Hydroxycut, ağır spor yapan ve hızlı yağ yakımı isteyen kişiler için iyi bir kompleks üründür. Servis başı fiyatı 2,35 TL’dir.

3. Hardline Thermo L-Karnitin 1000 ML

yag-yakici-icecekler-hangileri

Hardline, yerli supplement markalarından biridir. Bu sebeple sıklıkla tercih edilen ürün yağ yakıcı bileşenler açısından da zengindir. L-karnitinin yanında kafein de bulunduran bu ürünün servis başı fiyatı 2,70 TL.

4. Grenade Thermo Detonator 100 Kapsül

yag-yakici-icecekler-hangileri

Yeşil çay ektresi, kafein ve kırmızı biber ektresi açısından zengin olan Grenade Thermo Detonator, İngiltere’de ödül almış ürünlerden biridir. Servis başı fiyatı 4,18 TL’dir.

5. Weider L-Carnitine Liquid 2500 Mgyag-yakici-icecekler-hangileri

Vücut geliştirmenin en çok tanınan supplement markası Weider, sıvı ampullerden oluşan lezzetli bir l-karnitindir. Servis başı fiyatı 8,95 TL’dir.

Yağ Yakıcı Çay ve İçecekler:

1. Naneli Yeşil Çay

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı yeşil çay yaprağı
  • 1 bardak su
  • 5 nane yaprağı

Yapılışı:

Nane yapraklarını 5 dakika boyunca kaynatın.

Daha sonra yeşil çay yapraklarını ekleyin ve 5 dakika demlenmesini bekleyin.

Sıcak bir şekilde içebilirisiniz.

Faydaları:

Yeşil çay katesin içeriği ile yağ yakımını destekler.

Nane; gastrit, bağırsak problemlerini yatıştırabilir ve antioksidan özelliği ile soğuk algınlıklarına karşı koruma sağlar.

2. Ananaslı Metabolizma Hızlandırıcı İçecek

Malzemeler:

  • 1 bardak ananas
  • Yarım tatlı kaşığı seylan tarçını tozu
  • 2 yemek kaşığı misket limonu suyu
  • Bir tutam karabiber

Yapılışı:

Ananası blenderdan geçirin.

Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.

Faydaları:

Ananas içerisinde bulunan bromelain, sindirime yardımcı olur ve ödem toplamayı önler.

Seylan tarçını kan şekeri düzenlemeye yardımcı olur ve iştahı keser.

3. Kilo Vermenize Yardım Eden Kahve

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kahve
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • Yarım yemek kaşığı bitter çikolata
  • 1 bardak sıcak su

Yapılışı:

Kahve ile suyu karıştırın.

Daha sonra önce keten tohumunu sonra bitter çikolatayı karışıma ekleyin.

Faydaları:

Keten tohumu insülin direncinizi arttırır ve ödemi azaltır. Keten tohumu ve yağı hakkında ek bilgiler için  Keten Tohumu Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?  içeriğini de inceleyebilirsiniz.

Bitter çikolata yağ asitlerinin emilimini engelleyebilir.

Yağ Yakan İçecekler Ne İçeriyor?

Öncelikle burada sizinle supplementlerden tutun da yeşil çaya; yağ yakmak konusunda adı geçen ürünlerin temel bileşenlerinden bahsedeceğiz. Bunların hiçbirinin mucizevi bit etki yaratmayacağını da size söyleyelim. Çoğu hakkında onlarca araştırma yapılmış maddeler olsa dâhi vücudunuz sadece yağ yakıcı besinler ve içecekler sayesinde yağ yakmaz. Yağ yakımı kontrollü kalori alımı ile sporun birbirini desteklediği uzun bir süreçtir. Vakti gelmişken şunu da belirtelim 1 haftada 5 kilo verdiren ya da 5 kilo yağ yaktıran herhangi sağlıklı bir ürün asla mevcut değildir.

Yağ yakıcı supplement ve içeceklerde bulunan temel bileşenler:

Kafein: Daha önce sizinle paylaştığımız gibi kafein kahve ya da çay haricinde preworkout olarak kullanıldığında antrenman odağınızı ve performansınızı arttırmak konusunda oldukça yardımcı bir üründür. Bunun sebebi kafenin sinir hücreleri ile olan etkileşimi sonucu uyku halinizi yok etmesidir. Şöyle ki, vücudunuzda yorgunluk ve uyku hissi yapan adenozin reseptörleri ile bağdaşan kafein bu reseptörlerin çalışmasını engelleyerek beyninizdeki uyku halini ortadan kaldırır. Sizi uyarır ve hem daha enerjik hem daha kolay odaklanır hâle gelirsiniz. Bu sebeplerle de antrenman öncesi ürünlerinde kafein sıklıkla kullanılmaktadır. Antrenman öncesi ürünlerini burada inceleyebilirsiniz.

Yeşil Çay Ekstresi: Yeşil çay yağ yakıcı çay olarak bilinmektedir. Yeşil çay ekstresi metabolizma hızlandırma özelliği sayesinde daha hızlı yağ yakımı yapabilmenizi sağlar. Çin kökenli bu çay yaprakları yüzyıllardır çin ve hint tıbbında kullanılmaktadır. Yeşil çayın klinik çalışmalarda kan şekerini düşürdüğü de görülmüştür. Yeşil çay, yüksek dozlarında lipit oksidasyonu sağlayarak yağ yakım sürecine etki sağlayabilmektedir ancak kafein tüketim alışkanlığınıza göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Cayenne-Pepper: Bu ürünü supplement kutuları üzerinde görmüşsünüzdür. Arnavut biberi olarak da bilinmekte olan cayenne-pepper Quebec, Laval Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada iştah kesici özelliği ile dikkat çekmiştir. Daha az aç hissederek ve yemek yeme isteğini cayenne pepper ile azaltarak fazla kalori alımını da azaltmış olursunuz.

Tirozin (L-Tyrosine): Vücudunuz için önemli amino asitlerden bir tanesidir. Dolaylı yoldan yağ yakıcı etkisi görülür. Şöyle ki l-tyrosin, modunuzu düzenleyecek bir stres engelleyicidir. İnsanlar üzerinde yapılan araştırmalarda kan şekerini düzenlemede ve stresi azaltmada etkili olabildiği için iştah azaltmaya yardımcı olduğu da gözlemlenmiştir.

Karnitin (L-Carnitine): Vücudunuzdaki yağ moleküllerinin mitokondriye ulaştırılmasında görev alan bir amino asittir. Bu sebeple sağlıklı ve çok sayıda karnitinin daha çok yağ yakımı sağladığı düşünülür. Ancak her zaman %100 verim görülmeyebilir. Daha çok protein tüketimi az olan kişilerde etkili olabilmektedir.

CLA: Yağ yakan besinler arasında en çok araştırılanlardan biri cla’dır. Metabolizmayı hızlandırdığı gözlemlenmiştir. Ancak beslenme ve antrenman ile desteklenmesi gerekir.

Neden Yağ Yakıcı Mucizevi İlaçlar Yok?

Çünkü sebebi metabolizmanızın çalışma şeklidir.

Metabolizmanız siz gereğinden fazla kalori aldığınızda fazla olan besinleri depolama ve olası bir kıtlık için yağ olarak saklamaya çalışır. Siz kalori azalttığınızda ise metabolizmanız bu sefer düzgün işleyebilmek için vücudunuzda bulunan yağ depolarını enerji kaynağı olarak kullanmaya başlar. Bu şekilde kilo alıp kilo veririz.

Yağ yakımını başlatabilmenin asıl yolu bundan dolayı beslenmeden geçer. Beslenmeyi de hareket ederek destekler ve yağ yakım miktarınızı arttırabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız besinler gerek yiyeceklerde gerek içeceklerde kullanılabilen vücudunuzun tanıdığı doğal besinlerdir. Faydaları da beslenme ve antrenman ile desteklenmediği sürece kendini belli etmeyebilir. Vücudunuzun bildiği bu besinler legal olarak supplement olarak da kullanılabilmektedirler. Eğer özel bir intoleransınız yoksa (bu gibi durumlarda doktorlarınıza mutlaka danışınız) günlük kullanım dozlarını aşmadığınız sürece yağ yakıcı takviyeleri ve içecekleri kullanabilirsiniz.

İnternette ya da başka kanallarda size 1 haftada 5 kilo yağ yaktıracağını iddia eden ürünlere bu sebepler ile itibar etmemelisiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz