World’s Strongest Man 2018 Finallerinin En İyi 5 Anı

1
worlds-strongest-man-2018-finallerinin-en-iyi-5-ani

Bu yılki “World’s Strongest Man” yarışması, yarışma tarihinin en iyilerinden biriydi. Yarışmayı, Hafthor Bjornsson en yakın rakibi Mateusz Kieliszkowski’ ne karşı 6.5 puanlık üstünlük sağlayarak kazandı. Thor’un elde ettiği bu fark, yarışma tarihinde 2005’ten bu yana 1. ve 2. sıradaki yarışmacılar arasında oluşmuş en büyük galibiyet farkı oldu. Bu galibiyetiyle birlikte “Thor”, aynı yıl içinde hem “Arnold Classic” hem “Europe’s Strongest Man” hem de “World’s Strongest Man” yarışmalarını kazanan ilk sporcu olarak tarihe geçmiş oldu ve bunların hepsi sadece üç ay içinde gerçekleşti!

Söz konusu “Dünya’nın En güçlü Adamı” yarışması hakkında rapor hazırlamaya geldiğinde ise, yarışma hakkında herkes konuşmaktan çekindiği için ayrıntılı bir bilgi elde edilmesi çok zor bir hal alıyor. Çünkü yarışmanın, Haziran ayında “CBS” kanalında yayınlanana kadar herhangi bir resmi kaydı olmayacak.

Reklam

Fakat bu kutsal akıllı telefon çağında, etkinliklere ait “resmi olmayan” birçok kayıt akıllı telefonlar ile yarışmanın resmi sonuçları olarak internet ağına yüklendi. Güçlü adam topluluğundaki pek çok kişi, adeta bizlere ulaşan kayıtların kaymağını yedi ve bu nedenle bizlerde “Dünya’nın En Güçlü Adamı” yarışmasının En İyi Beş Anını içeren sağlam bir liste düzenlediğimizi düşünüyoruz.

Matjaz Belsak, Shaw’ın Elde Ettiği Otobüs Çekme Zamanını Saniyenin Yüzde Biri İle Geçti

Brian Shaw, Skyliner tipi otobüsü 36,76 saniyede çektiğinde bu yarışma için gayet iyi gözüküyordu ve bu zaman onu listede birinci sıraya oturtmuştu. Sonra Belsak, otobüsü 36,75 saniyede bitiş çizgisine ulaştırarak adeta tırnak ucuyla Shaw’ı geçmiş oldu. Yarışmanın sonunda ise Mateusz Kieliszkowski 35,95 saniye ile birinci sırada yer alırken, Hafthor Bjornsson ikinci sırada yer aldı. Fakat Belsak’ın, inanılmaz bir şekilde saniyenin sadece yüzde biri ile üçüncülüğü elde etmesi şüphesiz ki, otobüs çekme yarışmasının en akılda kalıcı kısmı oldu.

Brian Shaw, Yarışmanın “Jeep İle Deadlift Yapma” Bölümünde Hafthor Bjornsson İle Berabere Kaldı.

Daha önce birçok kez Brian Shaw’ın, bin poundun üzerinde olduğu tahmin edilen SUV ile yaptığı deadlift setlerini içeren destansı antrenman rutinlerini sizlerle paylaştık. Filipinler’in başkenti Manila’daki bu yarışma sırasında ise, öncesinde yapmış olduğu antrenmanlarının etkilerini test etme şansı buldu ve yarışmanın bu bölümünde çıkardığı on iki tekrar ile Hafthor Bjornsson’un tekrar sayısına erişti.

Platformlara Ağır Cisimleri Yükleme Yarışmasında Bjornsson ile Kieliszkowski Karşı Karşıya Geldi

Tüm müsabakanın en unutulmaz bölümlerinden biri şüphesiz ki, Mateusz Kieliszkowski’nin “ağırlıkları 100–164kg arasında değişen beş cismi belirlenen bir platforma yükleme” yarışmasında Hafthor Bjornsson’a karşı durmasıydı. Bjornsson’un ağırlığı 180-188 kilo arasında olduğunun belirtildiği göz önünde bulundurduğumuzda, Kieliszkowski ile arasında 45 kiloluk bir fark olduğunu söylememiz mümkün. İkili arasında bu denli bir fark olmasına rağmen, yarışmanın neredeyse tamamı kafa kafaya geçti. Hafthor Bjornsson yarışmayı ucu ucuna kazandı, lakin Kieliszkowski’nin bu performansı olağanüstü bir gösteri olarak yarışma tarihine geçmiş oldu.

Jean-Francois Caron Yırtık Kalça Kası İle Martin Licis’i Deadlift Yarışmasının Dışında Bıraktı

JF Caron, kendinin spor camiasında takdire şayan bir atlet olduğunu tekrardan kanıtladı. Caron, on bir tekrar çıkartarak Martins Licis’i bir tekrar ile geride bıraktı. Bu skoru ile Bjornsson ve Shaw’ın berabere kalarak ilk sırayı paylaşmasından dolayı, ikinci sıraya yerleşmiş oldu ve Caron, bütün bunları yırtık kalça kası ile yaptı. Yaşadığı bu sorundan ötürü bu yılki yarışmada performansını zirvede göremediğimiz Caron’ın, 2019 yılındaki yarışmada gerçekleştireceği performansını dört gözle beklediğimizi belirtmek isteriz.

Hafthor Bjornsson Ve 205 Kilogramlık Korkunç Overhead Press’i

Overhead Press” bölümü Strongman yarışmasının olmazsa olmazı. Hafthor Bjornsson bu bölümde, “205 kilogram” ile en yüksek ağırlığı kaldırarak, yarışmada ilk sıraya yerleşmeyi hak etmiş oldu. Bu sonuç ile birlikte Bjornsson, “Dünya’nın En Güçlü Adamı” ünvanını elde etmiş oldu.

2018 World’s Strongest Man Finalistleri Belli Oldu!

Kaynak: https://barbend.com/2018-worlds-strongest-man-highlights/
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz