Vücut Geliştirmeyi Bıraktıktan Sonra Tüm Kas Kütlesini Kaybeden 5 Sporcu

0

Vücut geliştirme, ne yazık ki belli bir yaştan sonra sürdürülebilirliği oldukça zor olan bir spor. Eklem ağrıları, güçsüzleşen kemikler ve kaslar, yağ depolanma oranının artması gibi doğal gelişen sorunlar sebebiyle belli bir yaştan sonra hemen hemen tüm vücut geliştiriciler spordan uzaklaşıyor.

Birçoğu, o kadar da kötü değil diyebileceğimiz bir seviyede egzersiz yapmaya devam ediyorlar. Çünkü spora gerçekten tutku ile bağlı oluyorlar. Ancak bazı isimler var ki, sağlık sorunları veya daha farklı sebeplerden ötürü spor yapmayı tamamen bırakıyorlar ve tanınmayacak hale geliyorlar. Vücutları bir anda 1/4’üne kadar küçülüyor, kas kütlesinden eser kalmıyor.

Reklam

Zaten nankör bir spor olan, adaptasyon kaybıyla hemen kas kaybına uğratan vücut geliştirme; çok elit bir seviyeye gelip bir anda sporu bırakan isimlerde inanılmaz bir geri gidişe sebep oluyor.

İşte vücut geliştirme tarihinde, geri gidişlerini gördüğünüzde inanamayacağınız 5 isim:

Nasser El Sonbaty

1990’ların en iyilerinden olan eski powerlifter Nasser El Sonbaty, maalesef yaşlanınca bütün o kazandığı kasları kaybeden isimlerden biri.

Ronnie Coleman’ın yanında sahnede sırıtmayan, inanılmaz hamstring gelişimine sahip olan, pozlarıyla 90’ların en başarılı vücut geliştiricilerinden olan Nasser’in neden vücut geliştirmeyi bıraktığı ise meçhul. Muhtemelen o da birçok isim gibi, sağlık sorunlarıyla boğuştu…

Jean-Pierre Fux

J.P Fux, İsviçre’nin vücut geliştirmedeki  gururu ve 90’ların en güçlü sırt kaslarından birine sahip. Dönemin en büyük canavarı olan Dorian Yates ile gerçekten kapışabilen birkaç isimden biri.

Tarihin en iyi sırt kası olarak görülen Yates’in sırt kaslarıyla rekabet edebilen Fux, talihsiz bir squat kazası geçiriyor. Dizlerinin üstüne sırtında 300 kilogramdan fazla ağırlıkla düşüyor ve akabinde sporu bırakıyor…

Tom Prince

Yine bir hamstring canavarı karşımızda. 2000’lerde, arka bacakları, pozları ve müthiş estetik fiziği ile birçok sporcuyu etkilemiş olan Prince, zamanla bütün kas kütlesini kaybeden bir diğer isim.

Eskiden yanyana geldiğinde ezici bir büyüklükle yanında durduğu vücut geliştiricilerin yanında, kas kütlesini kaybettikten sonra böcek gibi kalmış adeta…

Mustafa Mohammad

Quadriceps canavarı Mohammad, sporu bıraktığında en büyük düşüşü yaşayan isimlerden biri. Ancak vücut geliştirmeyi profesyonel olarak yaptığı dönemde; göğüs kası kütlesi, damarlılığı, simetrisi, estetik kas hatları, kusursuz bacak kaslarıyla gerçekten en iyilerden biriydi.

Jay Cutler ile yanyana geldiğinde dahi gözleri üzerine çekebilen Mohammad, sporu bıraktıktan sonra adeta başka bir isime dönüştü…

Paul Dillett

En büyüklerden, üzerinde en çok photoshop yapılan, zamanında Ronnie Coleman’ı dahi küçük gösteren Dillett tarihin en büyük kas kaybını yaşamış isim dersek yanlış olmaz.

Tarihin ciddi anlamda en fazla kas kütlesine sahip olan isimlerden biri olan Dillett, sporu bıraktığında eskiden vücut geliştirme yaptığı dahi anlaşılamayacak bir forma geriledi.

Vücut geliştirmenin ne kadar nankör bir spor olduğunu bu örnekle rahatlıkla anlayabilirsiniz. Yani antrenmanlara ara vermeyin, hedefinize kilitlenmediğiniz takdirde hedefinize asla ulaşamayacağınızı asla aklınızdan çıkarmayın, en büyük isimlerin dahi ne kadar geri gidebildiğini hatırlayarak spor yapın.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz