Vücut Geliştirmecilerin Vazgeçemediği En İyi 6 Yiyecek

2

Vücut geliştirmede performansı arttırmak için tasarlanmış olan diyetler komplike görünür. Ancak bu beslenme düzenleri, yalnızca temel besinlerin üzerine kurulmaktadır. Doğru besinleri tüketip, yanlış olanlara yer vermemek vücut geliştiricilerin en büyük sorumluluklarındandır. Her besin, vücut geliştirmedeki hedeflere uygun değildir.

Eğer size listelediğimiz bu “vücut geliştirici” besinlere diyetinizde yer yoksa, kesinlikle bu yiyeceklere yer vermenizi öneriyoruz. Bir markete gidin ve bu besinlerden stoklayın.

Reklam

1. Yumurta Beyazı

Diyetinde yumurta beyazı olmayan bir vücut geliştirici söyleyebilir misiniz? Vücut geliştirmede belki de en çok tercih edilen protein kaynağı yiyeceklerden olan yumurta beyazı, hem hesaplı hem de bir o kadar faydalıdır. Az kalorili ve bol proteinli olması, vücut geliştirmede tercih edilmesinin temel nedenlerindendir.

Ayrıca yumurta beyazı, bütün yumurtaların yarattığı cilt problemlerini yaratmaz. Yumurta yüzünden çıkan sivilcelerden de yumurta beyazını ayrı tüketerek kurtulabilirsiniz.

Yulaf ile yumurta beyazından yapılmış bir omlet ile yapacağınız kahvaltı, güne güçlü bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacaktır. Günün kalanında uzun süre besin ihtiyacı da hissetmemenize yardımcı olur. Yumurta albumininden elde edilen supplement seçenekleri piyasada bulunmaktadır.

Yumurta Alırken Dikkat!

Yumurta alırken, kırık olup olmadığını kesinlikle kontrol edin. Ayrıca yumurtanın soğuk bir ortamda beklediğine veya taze olup olmadığına emin olun.  Yumurta soğuk ortamda beklemeyince bozulmasa da, kesinlikle kalite anlamında puan kaybedecektir.

Yumurta Beyazı Hazırlama

İnternette veya televizyonlarda, herkes yumurta beyazını farklı yöntemlerle ayırsa da en iyi yöntem kesinlikle kendi temiz ellerinizle ayırmaktır.

2. Tavuk 

tavuk-gogsu-protein


Tavuk göğsü ayrıca 100 gramda 284 kalori veya 165 kalori içerir. Kalorilerin % 80’i proteinden,% 20’si yağdan gelir.
Tavuk göğsü özellikle vücut geliştiriciler ve kilo vermek isteyenler arasında popülerdir. Yüksek protein ve düşük kalorili içeriği, çok fazla kalori tüketme konusunda endişelenmeden daha fazla tavuk yiyebileceğiniz anlamına gelir.

3. Somon

Sağlıklı yağlarla beraber, kaliteli amino asitleri içermesi sebebiyle somon bir diğer önemli vücut geliştirme besini. Hardcore vücut geliştirmede, sağlıklı yağ kaynaklarına yönelmek önemlidir. Çünkü temel odak hep protein ve karbonhidrattadır. Bir yandan sağlıklı yağ da tüketmek için, kesinlikle somon gibi kaliteli yağ kaynaklarına yönelmek gerekir.

Somon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Somonun taze olup olmadığını, açık turuncu bir renkte olduğunda anlarız. Kırılgan bir yapıya sahip değilse, bu kesinlikle taze olduğuna bir işarettir.

4. Patates

Kaslı bir vücut, yalnızca proteinle inşa edilmez. Karbonhidratlar da en az proteinler kadar önemlidir. Vücudun birincil enerji kaynağı olan karbonhidratlar, performansın da belirleyicisidirler.

Patates, basit ve etkili bir karbonhidrattır. Sindirimi vücudu yormaz ve çabuk etki eder. Vücut geliştiriciler, patatesi yarışmalardan önce tercih ederler. Bu, patateslerin çok daha dolu ve hatları belirgin bir görünüm kazanmaya yardımcı olduğu içindir. Yarışmacı olmasanız da, patates kesinlikle faydalı ve sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır.

Patates Satın Almada Önemli Kurallar

Küçük veya orta boyuttaki patatesler, büyüklere göre çok daha iyi tattadırlar. Ayrıca önemli bir diğer detay ise kesinlikle kabukta çürük veya yarık olup olmadığına dikkat etmektir.

5. Fıstık Ezmesi

Sağlıklı yağlar bakımından zengin, protein oranı yüksek ve lezzeti de bir o kadar muazzam bir atıştırmalık olan fıstık ezmesini her vücut geliştirici sever. Vücut geliştirmede tercih edilen yiyecek olma sebebiyse pek çok öğünün üstüne iyi gitmesidir.

En İyi Fıstık Ezmesi Alma Taktiği

Hazır ve bol miktarda şeker içeren fıstık ezmeleri, diyet dostu olmayabiliyor. Fazla şeker kan şekerinde ani çıkışlara, akabinde ani inişlere sebep oluyor ve açlık hissini beraberinde getiriyor. Bu nedenle size doğal fıstık ezmesi seçeneklerine yönelmenizi tavsiye ediyoruz.

6. Kuşkonmaz

Evet doğru duydunuz. Kuşkonmaz. Anneniz haklıydı! Büyümek istiyorsanız -ki vücut geliştirmede de büyümek esastır- kesinlikle sebzeye ihtiyaç duyarsınız.

Yeşil sebzelerde pek çok seçenek mevcut. Brokoli, ıspanak gibi opsiyonlar da kesinlikle gerekli sebzelerden.  Kuşkonmazı tercih etme sebebimiz, su atma konusundaki hünerlerinden dolayı.

Vücut geliştiriciler, yarışmaya az zaman kala su atmaya başladıklarında bol miktarda kuşkonmaz tüketirler. Yarışma amacınız olmasa da, kuşkonmaz tüketerek çok daha sert görünümlü kaslara sahip olabilirsiniz.

Kuşkonmaz Alırken Dikkat!

Tabii ki çürük kısımları olmayan, açık yeşil renkteki seçeneklere yönelmelisiniz. Uçtaki yapraklar mümkün mertebe birbirine yakın olmalı.

Tadının güzel olmasını istiyorsanız, kuşkonmazı 2-3 gün sonra pişirmeniz en mantıklısı olacaktır.

Yazar: Selçuk Uzun

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

2 YORUMLAR

  1. Somonu hangimiz alıpta yiyecez arkadaş tavuk göğüsü yazsan anlarım bide market listesi yazmışsınız insanların bütçesi kırmızı ete yetmiyo gidip somona yanaşıcaz oldu….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz