Vücut Geliştirme Tarihinin Daha Önce Duymadığınız En Sportmenlik Dışı 3 Olayı

0

Vücut geliştirme egonun ön planda olduğu sporlardan biridir. Aslında her sporun içerisinde ego vardır. Mesele bu egoya hakim olup, egoyu performansta kullanmaktır. Diyaloglarda mütevazilik ve sportmenlik en doğru seçeneklerdir.

Tabii ki her sporcu egosuna her zaman sahip olamayabiliyor. Bu nedenle de türlü sportmenlik dışı hareket meydana gelebiliyor. Hırs, tutku, istek gibi kavramlar belli değerlerin önüne geçtiğinde sportmenlik geri planda kalabiliyor.

Reklam

Bu tip olaylar vücut geliştirme tarihinde de mevcut. Biz de sizlerle bu olaylar arasındaki en sportmenlik dışı olanları listeledik.

3- Frank Zane 1980 Mr. Olympia

Image result for frank zane arnold

Tüm zamanların en tartışmalı Mr. Olympia yarışması olarak görülen 1980 yarışması oldukça olaylı. Arnold yıllar sonra tekrar spora dönüp birinciliği alıyor. Bu nedenle bir çok vücut geliştirici tarafından eleştiriliyor, çünkü Arnold’un en iyi fiziğinde olmadığı ve ondan iyilerin olduğu apaçık ortada.

Frank Zane ise bu yarışmada 3. oluyor ve sahne arkasında ödülünü duvara fırlatıyor. Sonrasında 1981 Mr. Olympia yarışmasını boykot ediyor. Bu hikayeden çok bahsedilmediği için yer vermek istedik.

2- Kal Szkalak 1978 Mr. Olympia

Related image

1970’lerin en popüler isimlerinden Kal Szkalak, 1978 yılında Frank Zane’in birinci olduğu yarışmada 5. oluyor. Kal, sahnedeki en iyi üst vücutlarından birine sahipken bacaklarının zayıf olması sebebiyle 5. sıraya düşüyor. Biceps, göğüs gibi bölgelerde oldukça kusursuz olmasına rağmen 5. olması insanları da şaşırtıyor.

Kal sahnede 5.lik ödülünü aldığında insanlar yuhlamaya başlıyor. Eski vücut geliştirme yarışmalarında olan ‘çarmıha geriliş’ pozunu veriyor. Bu poz daha sonra yasaklanan bir poz oldu ancak o zamanlar rutin pozlar arasındaydı.

Çarmıh pozunda yuhlanmasının sebebi ise gerçekte İsa’nın çarmıha geriliş pozunu vermesi. Başını sola yatırıp bir eli daha havada bir poz veriyor. Burada jüri tarafından hakkının yendiğini ima etmeye çalışıyor. Seyirciler ise bu tavrı hiç ama hiç sevmiyor…

1- Flex Wheeler 1999 Mr. Olympia

Bu Mr. Olympia yarışması da vücut geliştirme fanları arasında en çok tartışılanlardan biridir. En efsane yarışmalardan olarak anılır.

En iyi 5 vücut geliştirici sıralamasına bakıldığında, sondan başa; Shawn Ray, Kevin Levrone, Chris Cormier, Flex Wheeler ve Ronnie Coleman şeklinde bir sıralama söz konusuydu. Ne kadar efsane bir yıl olduğunu anlamışsınızdır…

Flex Wheeler, çok iyi fiziği olmasına ve pek çok kez haketmesine rağmen Mr. Olympia ödülünü alamamış bir vücut geliştirici olarak anılır. Pek çok vücut geliştirme tutkununun da favori vücut geliştiricisidir. Şampiyon olamamış bir şampiyon olarak görülür.

1999 yılında Flex Wheeler artık gerçekten hakettiğini düşündüğü halde ödülü alamayınca, Ronnie Coleman ödülü aldığında madalyasını çıkarıp sahnede seyircilere sırtını dönmüştü. 

Bu an, en sportmenlik dışı an olarak gördüğümüz an. Seyirciye böyle bir saygısızlık asla yapılmamalı.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz