Vücut Geliştirme Tarihinin En Mükemmel Kalf Kaslarını Açıklıyoruz!

0
vucut-gelistirme-kalf-kasi

Kalf kasları, belki de vücut geliştirmede en çok ihmal edilen kas gruplarındandır. Geliştirmesi zor olması, zaman ayırması zahmetli olması ve ayrılan zamana değecek bir gelişimi elde etmenin çok düşük olasılıkta olması sebebiyle vücut geliştiricilerde kalf kasları daima vücudun kalanına kıyasla geride kalır. 

Image result for cedric mcmillan calves

Reklam

Dennis Wolf, Cedric McMillan, Dexter Jakcson gibi dünya starlarının dahi kalf kaslarının gerçekten orantısız derecede küçük olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Bu yazıda, bu kasları ihmal eden isimlerden ziyade, bu kaslardaki büyümenin sınırlarını zorlayan isimleri ele alacağız.

İlk olarak güncel bir isimle başlamayı düşündük, çünkü diğer isimler daha çok eski zamanların vücut geliştiricileri idi.

Ben Pakulski

Image result for ben pakulski calves

2010’lu yılların yıldızları arasında, tartışmasız en iyi kalf kasları Ben Pakulski’nin. Alt vücudunun gelişmişliğiyle ön planda olan Pakulski, devasa kalça, quadriceps ve hamstring kaslarının yanı sıra kalf kaslarıyla da tam anlamıyla mükemmel bir alt vücut inşa edebilmiş.

Big Ramy gibi ilk 2’de yer alan bir ismin bile, kalf kasları gerideyken böylesine kusursuz bir alt vücut yaratabilmek gerçek bir meziyet.

Denge, büyüklük ve simetrinin böylesine önemli olduğu bir sporda Pakulski tartışmasız en iyi alt vücutlardan birine sahip.

Dorian Yates

Image result for dorian yates calves

Dorian Yates de tarihin en gelişmiş kalf kaslarından birine sahip. Yalnızca kalf kası için dahi setlerce antrenman yapan Yates, estetik dönemden canavarlar dönemine geçişin simgesi olarak listemizde yerini almış bulunuyor.

Ronnie Coleman ile sık sık kıyaslandığında, sırt kasları sürekli mevzubahis iken alt vücuda bakıldığında kalf ve bacak orantısında Yates çok daha üstün.

Erik Fankhauser

Image result for erik fankhouser calves

Muhtemelen daha önce duymadığınız bu isim, tarihin en iyi kalf kaslarından birine sahip. Animal sporcusu olan Fankhauser, 2010 Mr. Olympia’da 18. olmuştu. Dolayısıyla çok fazla bilinen bir vücut geliştirici değil.

Fakat kalf kasları, kesinlikle sınırları zorlayan bölgelerinden biri. Hatta kalf kasları o kadar büyüktü ki, bacakları da üst vücudu da orantısal olarak küçük gözüküyordu. Bu nedenle vücut geliştirmede pek başarılı olamadı, ancak kalf kaslarını geliştirmede gerçekten zirvedeki isimlerdendi.

Tom Platz

Image result for tom platz calves

Bacak kası, quadriceps dendiğinde tabii ki akla ilk gelen vücut geliştirici Tom Platz’dir. Alt vücut konusunda gelmiş geçmiş en iyi isimdir. 225 kilogram ile 20’nin üstü tekrarlar ile squat antrenmanı yapabilen Platz, doğal olarak gücünü fiziğine de yansıtmış.

Her antrenmanda tükenişe giden Platz, yalnızca quadriceps kasları ile değil, mükemmel kalf kasları ile de kendinden söz ettiren bir vücut geliştirici. 

Üst bacaklarının büyüklüğünden, göze çarpmayan kalf kaslarını dikkatli incelediğinizde aslında tarihin en iyi kalf kaslarından biri olduğunu anlayabilirsiniz. 

Mike Matarazzo

Image result for mike matarazzo calves

Gelmiş geçmiş en büyük, en iyi, en estetik kalf kasları kesinlikle Mike Matarazzo’ya aittir. 2014 yılında, 50 yaşındayken kaybettiğimiz Matarazzo, kalf kaslarının sınırlarını en fazla zorlamış vücut geliştirici olarak tarihe geçmiştir.

90’lardaki kariyeri üzerinde ciddi oranda etkiye sahip olan kalf kasları, onu vücut geliştirme tarihinde unutulmaz kıldı.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz