Vücut Geliştirme Tarihinin Efsane İsimlerinin En Efsane 2 Geri Dönüşü

0

Bazı vücut geliştiriciler var ki, vücut geliştirmeye bırakmaya karar verirler ve daha sonra beklenmedik bir şekilde geri dönerler. 

Zamanında Arnold dahi bunu yapmıştır. Bu geri dönüşlerin çoğu hayal kırıklığı yaratmıştır. En son hayal kırıklıkları, Jay Cutler ve Kevin Levrone’nin geri dönüşleriydi. Umuyoruz ki, geçirdiği kaza sonrası Dennis Wolf, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Arnold Classic 2018’e çok daha iyi bir geri dönüş yapar.

Reklam

Tarihteki bazı geri dönüşler de var ki, gayet başarılılar. Bu geri dönüşlerden en iyi olan iki taneyi seçip sizlere sunacağız.

Sergio Olivia’nın 44 Yaşındaki Geri Dönüşü

Image result for sergio oliva

Eski zamanların en önemli vücut geliştiricilerinden olan, 3 defa 1967, 1968 ve 1969 yıllarının Mr. Olympia ödülünü kazanan, Arnold’u yenen nadir isimlerden olan Sergio Olivia’nın efsane geri dönüşünü incelemeye hazır mısınız?

Bu geri dönüş efsanedir. Çünkü 10 yıldan fazla süren bir aradan sonra gerçekleşmiştir. Bunu yapabilen gerçekten çok az isim bulunmaktadır. Arnold ve Franco bu az isimlerdendir.

1970’te Arnold’a kaybedip bir daha uzun süre geri dönmeyen Olivia’nın 1970 yılındaki kaybı birçok dedikoduya sebep olmuştur. Arnold’un Joe Weider torpili ile kazandığı dahi söylenmektedir. Fakat 1971 yılında NABBA’da yarıştıktan sonra, Olivia diskalifiye olmuştur. 1972’deki son Mr. Olympia’sında, en büyük ve en yağsız halinde, ünlü antrenör Arthur Jones eşliğinde 120 kilogramı bulan Olivia’nın bu yılda kazanması bekleniyordu. Ancak tekrar kaybetti, çünkü diskalifiye oluşunun süresi bitmemişti.

Sergio Olivia, bu durum ile ilgili hiçbir bilginin ona ulaşmadığını ve herkesin Almanya’daki yarışmada yarışacağından haberi olduğunu söylüyordu. Hatta 1970 yılındaki gibi, 1972 yılında da bu ödülün ona hediye edildiğini söylemeye yıllarca devam etti.

1972 sonrasında IFBB’yi bırakan ve farklı federasyonlarda yarışan Olivia, tarihte görülmemiş bir geri dönüş yaparak fanlarını şaşkınlığa uğrattı. Bu geri dönüşü, eski halinden çok daha geride olduğu bir fizikle ve 8.likle sonuçlansa da Olivia bu yarışı bırakmadı ve geri dönüşü sonrasında Olympia sahnesine çıkmaya devam etti. 

Sergio Olivia, bu geri dönüşünde iyi görünmemesi ve 8. olmasını, eşinin önerdiği Frank Zane diyetine bağlıyor. Ayrıca IFBB’de ona 8.likten daha iyi bir ödülün verilmesinin imkansız olduğunu da düşünüyor.

Sergio Olivia’nın Oğlu da Yarışıyor!

Image result for sergio oliva jr

Sergio Olivia Sr, yarışmalarda kendini göstermeye ve limitlerini zorlamaya devam eden bir isim. Babasının efsanesini devam ettirmesi gerçekten harika, çünkü böyle bir saltanat daha önce vücut geliştirme tarihinde hiç görülmedi.

Lou Ferrigno Geri Döndüp Dorian Yates’in Yanında Dahi Büyük Durdu

Image result for lou ferrigno 1992

Diğer bir efsane geri dönüş, diğer bir efsaneden; Lou Ferrigno’dan gelmişti.

Gelmiş geçmiş en iyi vücut geliştiricilerden biri olan Lou Ferrigno, 1975’te üçüncü olduktan sonra Mr. Olympia’da yarışmamıştı. Bu yarışma Pumping Iron filminin videosundaki yarışmaydı.

Daha sonra kendisine Hollywood’da bir kariyer yarartmaya çabalayan Ferrigno, uzun süre ortadan kaybolmuştu.

Bilinenin aksine, Lou Ferrigno hiç Mr. Olympia kazanamamıştı. Önemli pek çok yarışmanın şampiyonu olması sebebiyle eski bir Mr. Olympia olarak akıllara kazınan Ferrigno’nun aslında hiç ödülü bulunmuyor.

Image result for lou ferrigno hulk

Herkül ve Hulk gibi karakterleri oynamasıyla da ünlü olan Lou Ferrigno, filmler sebebiyle de büyük bir üne sahip.

1975’teki yenilgisi sonrasında neden vücut geliştirmeyi bıraktığı ise, bir çok insanın kafasında soru işareti olarak kalmıştı. Hollywood’a odaklanıp, bir daha geri bakmamasının sebebi neydi? Üstelik yarışmada önündeki iki sırada bulunan vücut geliştiriciler olan Arnold ve Serge Nubret, Olympia sahnesinden çekilmişken?

Tek rakipleri olarak kal Ken Weller ve Mike Katz’i gayet rahat yenebilecekken Lou Ferrigno Hollywood’u seçmişti. Üstelik ödül alabileceği garantiydi.

Sahnede 129 kilo vücut ağırlığına sahip olan dev Ferrigno’nun 1976’daki kazanacağı garanti olan Mr. Olympia yarışına katılmama nedeni bilinmiyor. Çünkü o evrede ne Hulk için teklif almıştı, ne de korkutucu olma potansiyeli olan rakibi Frank Zane ödülleri almak için sahneye çıkmıştı. Hatta Frank Zane ile yarışsaydı da, o kas kütlesi ve görüntü ile Lou Ferrigno’nun kazanma ihtimali çok yüksekti… Yani 3 ödülü de 1979 yılına kadar Zane’i yenerek kazanabilirdi.

Hollywood’da da başarılı bir kariyer fırsatı yaratabilmiş olan Ferrigno, daha sonra beklenmedik bir şekilde eskisinden de korkutucu bir irilikle sahneye döndü. Döndüğünde, 1975’ten sonraki ilk yarışması olan 1992 Olympia’sında 20’li yaşlarındakinden de iyi gözüküyordu. 15 kilogram almıştı… 15 kilogramın ne kadar büyük bir rakam olduğunu söylememize gerek yok sanıyoruz.

Beli kalınlaşmış olsa da, dünyanın en korkutucu geri dönüşlerinden biri olduğu kesinlikle ortada. Dorian Yates gibi dev Mr. Olympia isimlerinden birinin yanında bile gerçekten iri duran Ferrigno, bu geri dönüşle vücut geliştirme tarihine adını altın harflerle yazdırmış bulunuyor.

Geri döndükten sonra yarışmayı bırakmayıp, sıralamada da daha ileriye giderek ısrarını sürdüren Ferrigno, bu geri dönüşüyle ne kadar önemli bir vücut geliştirici olduğunu herkese kanıtlamıştır.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz